AFC Wild-Card game: Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 17-30

Ravens-Steelers-helmets

Disse to lagene er svorne rivaler og spiller til daglig i AFC North. Ravens kom på tredjeplass, men ettersom de hadde bedre resultater enn alle runner-up’s lagene i AFC, fikk de den siste wild-card plassen bak Bengals. Nå har begge lagene nok en gang gjort opp, og denne gangen i postseason.

Pittsburgh Steelers

Laget fra stålbyen har hatt en berg-og-dal bane sesong. Etter at laget presterte å tape hjemme for Tampa Bay Buccaneers i week 4, var det mange Steelers supportere som så mørkt på sesongen. Det var såpass ille, at den velkjente Steelers-fanen Snoop Dogg, la ut en videosnutt av seg selv mens han kjeftet opp spillerne og organisasjonen. Dette sier vel sitt om forventningene spillere som Ben Roethlisburger og Le’Veon Bell har på seg. Etter en sterk sluttspurt, karret dog laget til seg seieren i AFC North, noe som førte til møtet med #6 seedet Ravens.

Steelers spiller hjemmekampene sine på Heinz Field. De har vunnet Super Bowl seks ganger, sist i 2008, og under den nåværende quarterbacken Ben Roethlisberger, har de vunnet tre ganger. De deltok sist i Super Bowl i 2009, men måtte se seg slått av Green Bay Packers. Det nåværende laget har et av de meste eksplosive angrepene i ligaen, og man skal ikke se bort i fra at dette kan ta laget til store høyder i årene som kommer, men da må forsvaret deres sitte bedre også. Spillere som Big-Ben, Bell og Antonio Brown vil være nøkkelspillere i årene som kommer.

Denne taklingen som ble gjort på Le'Veon Bell i siste kamp i regular season, er grunnen til at han ikke spilte nattens play-off kamp.
Denne taklingen som ble gjort på Le’Veon Bell i siste kamp i regular season, er grunnen til at han ikke spilte nattens play-off kamp.

Baltimore Ravens

Ravens har lengte vært kjent for å ha noen av de mest bunnsolide forsvarene ligaen har sett, med store spillere som Ray Lewis og Ed Reed. Nå har disse spillerne lagt opp, og de nye må vise seg tillitten verdig. Dette laget har også, som Steelers, gått opp og ned, men med en god avslutning på sesongen, tok laget seg til play-offs til tross for en tredjeplass i divisjonen.

Organisasjonen fra staten Maryland spiller kampene sine på M&T Bank Staduim. Laget vant sist Super Bowl i 2012, og før det vant de for første gang i 2000. Joe Flacco har blitt viden kjent som en god postseason quarterback, og om han klarer å fôre Smith Sr og andre WR med gode baller i resten av postseason, kan laget bli svært farlig i år. Ravens ser også ut til å ha funnet sin RB i Justin Forsett, etter den store skandalen med Ray Rice like før sesongen. Hvor mye lengre dette laget kan nå, er vanskelig å si, men de virker til å ha et godt tak på New England Patriots i postseason. Tom Brady og resten av Patriots’ angrep har slitt mot Ravens de siste årene i play-off kamper, og det er godt kjent at Patriots er laget å slå i AFC for å nå Super Bowl 49.

 

Et forsvar Ray Lewis ville vært stolt av

Mange eksperter var sikre på at dette var en kamp hvor det eksplosive Steelers angrepet ville overkjøre Ravens forsvaret. Selv om Ravens har et svært godt forsvar i år, var det få som kunne se de tette hullet etter den svært dominerende Ray Lewis. Mange sa at Big-Ben ville utnytte dette hullet, men med Le’Veon Bell på sidelinja, måtte Steelers kaste ballen ofte… For ofte! Med to svært viktige interceptions, tok Ravens over ballen i kritiske faser mot slutten av kampen. Til tross for at Steelers fikk et par gavepakker i form av turnover’s fra Ravens sitt angrep, klarte ikke Steelers gjøre de om til nok poeng. John Harbaugh og hans coaching staff viste seg fram som de svært gode play-caller’ne de er, og coachet Ravens til en ganske komfortabel seier til slutt. Men hvor langt bærer det for dette Ravens laget i år?

Justin Forsett har vist seg som en svært god RB. Kan han ta Ravens hele veien?
Justin Forsett har vist seg som en svært god RB. Kan han ta Ravens hele veien?

En ting er i det minste sikkert, de har et forsvar som er godt nok til å stoppe de aller fleste. Spørsmålstegnet ligger ved angrepet deres. Steelers har ikke et spesielt imponerende forsvar i år, og selv om Justin Forsett løp opp gjennomsnittlig nesten 7 yards per forsøk, klarer vi ikke se han gjøre noe slikt mot bedre forsvar enn det han møtte i dag. Joe Flacco viste seg som den QB’en han er: En berg-og-dal bane uten like. Noen ganger kan han være fantastisk, andre ganger hodeløs, og han var svært heldig ved noen anledninger hvor han burde blitt intercepted. Det ser ut som Ravens skal ta turen opp til New England, og møte Patriots på Gillette Stadium, en plass svært få vil reise til. Selv om Ravens har et godt tak på dette Patriots laget, tror jeg de skal få slite i Boston. Patriots sine beste spillere vil ha fått to uker hvile, etter at de lot back-up’s starte siste kamp i regular season. Spillere som Brady, Edelman, Gronkowski og Revis vil være helt utvilt, og klar til å ta utfordringen som ligger i dette Baltimore Ravens laget. Nøkkelen ligger i at angrepet til Ravens finner en måte å holde seg på banen, slik at forsvaret deres ikke blir utslitt.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x