Dommerspalten 23. mars 2017

Forrige helg avholdt DRU årets eliteseminar. Seminaret er for årets elitedommere og elitedommerkandidater. Rekordmange deltakere, over 30 stykker, fikk forhåpentligvis en lærerik helg sammen med en gjestekursholder fra NFL! I denne uka foregår også teoriprøven til disse dommeren, og vi får en smakebit på noen spørsmål derfra.

Også i år var det en gjestekursholder fra USA. Alex Kemp var her for andre gang. Første gang i 2012, da med fokus på hoveddommere siden han den gang var hoveddommer i BIG10. I mellomtiden har Alex blitt NFL-dommer, og i NFL er han sidedommer (som var hans opprinnelige posisjon da han begynte i college). Dermed var årets seminar fokusert mye på de dype dommerne.

Utdrag fra årets A/B-prøve kommer etter bildene. Svarene kommer senere.

Alex Kemp med klipp fra kamper han har dømt i NFL. Alex har tidligere blant annet dømt BCS National Championship Game, og sluttspillkamp i NFL i sin første sesong hvor han var berettiget til det. Foto: Tommy Thordarson
Vår alles kjære leder av DRU; Eigil Norén, åpnet eliteseminaret. Foto: Tommy Thordarson
Nytt år, nye regler. Ingen er bedre til å presentere dem enn Einar Bolstad. Foto: Tommy Thordarson
Bård Beylich viser kampfilm fra Norge. Alex Kemp kommenterer. Foto: Tommy Thordarson
UTDRAG FRA ÅRETS A/B-prøve

Spørsmål 1:
A 3&10 på B-35. Foroverpasningen blir brutt på B-5, og returnert helt til Lag As målsone. Rett før pasningen ble brutt ble A65 flagget for «hands to the face». Under returløpet flagges en trener på Lag B da hun kommer utenfor trenerområdet slik at sidedommeren må løpe rundt henne.

Spørsmål 2:
A 1&10 på A-40. A80 stiller opp på scrimmagelinjen som en split end ca. 10 yards til høyre for tackle A75. Lag A kjører en sweep mot høyre. Ballfører A32 løper på utsiden av A80. A80 blokkerer B55 under livet og forfra (mellom «klokken 10-2»). Blokkeringen er innover mot punktet der ballen ble snappet fra. Ballfører var på A-42 ved tidspunktet for blokkeringen. Ballfører A32 tråkker på sidelinjen på A-46.

Spørsmål 3:
A 2&8 på A-17. A88 tar imot en lovlig foroverpasning på A-23, og avanserer til A-29 der han fomler. B42 gjenerobrer og avanserer til A-3 hvor han fomler i det han blir truffet. Ballen ruller så inn i pylonen. B92 ble flagget for blokkering under livet under B42s løp, og Lag A hadde to spillere i bevegelse ved snappen.

Spørsmål 4:
7-mannscrew. En pasningsmottaker er i bevegelse før snappen. Ved snappen er han omtrent bak eller litt utenfor tight end-en. Det er også en annen mottakere godt utenfor tight end-en på den siden. Hvem sin nøkkel er backen som er i bevegelse?

    1. Alltid bakdommeren.
    2. Alltid dypdommeren på den siden pasningsmottakeren er ved snappen.
    3. Alltid vingdommeren på den siden pasningsmottakeren er ved snappen.
    4. Bakdommeren bestemmer.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x