Eric Rogers: Fra laveste college-nivå til proff

Eric Rogers

CFL-sesongen 2016 nærmer seg med stormskritt. Forsesongs-kampene er allerede i gang. En stjerne man imidlertid ikke får se i CFL i år, er receiveren Eric Rogers. Han er nemlig å finne i NFL.

CFL har i mange år vært verdens nest beste liga for football. Riktignok en av-art sportslig sett, men det er åpenbare likheter som gjør at man i praksis har full flyt av spillere og trenere mellom kanadisk fotball og amerikansk fotball. Eric Rogers er et svært godt eksempel på det.

Cal Lutheran til CFL

Rogers er ikke selv kanadisk, mens om mange spillere i CFL er han amerikansk. Han er fra California, og spilte sin college-fotball på Cal Lutheran. Allerede da skjønner du kanskje at vi snakker om en interessant historie. Cal Lutheran er nemlig et NCAA Division III-lag. Veien fra DIII til profesjonell fotball er veldig lang, og det er ikke normalt at spillere fra det nivået ender opp i hverken CFL eller NFL, og enda mer sjeldent at de blir stjerner på profesjonelt nivå.

Eric Rogers greide allikevel nettopp det. Etter å ha vært en stor fisk i en liten dam på NCAA Division III-nivået, hvor han både satte det meste som kan settes av skole-rekorder og ble kåret til All-American, gikk ferden videre til NFL som udraftet free agent. Han ble hentet inn til Dallas Cowboys, og holdt det gående en stund der, med gode tilbakemeldinger fra bl.a. hovedtrener Jason Garrett.

Det holdt allikevel ikke til å komme med i 53-mannstroppen, og NFL-eventyret stoppet før det egentlig hadde begynt. Dermed gikk ferden videre til Arena League, hvor Eric Rogers ble signert av Portland Thunder. 9 kamper der resulterte i 73 mottak for 903 yards og vanvittige 27 touchdowns.

Fra suksess i Arena Football til CFL var veien kort. CFL-lagene hadde allerede vist interesse for ham, og i 2014 ble han signert av Calgary Stampeders. Etterhvert ble han synlig som starter for Stampeders, og markerte seg som en meget dyktig receiver med god størrelse og hurtighet. Calgary vant også mesterskapet i 2014, noe Rogers fikk gleden av å være med på.

I 2015-sesongen eksploderte Rogers, og ble en av CFLs største stjerner:

Eric Rogers CFL stats 2015

Eric Rogers ledet CFL i 2015 med sine 1.448 yards på 87 mottak, og med 10 touchdowns. Mange NFL-speidere har et halvt øye med på hva som skjer i CFL, og interessen for Rogers var tydelig i kjølvannet av CFL-sesongen. Lag som New England Patriots var blant de som snuste på ham.

Signert av San Francisco 49ers

I slutten av januar kom da også nyheten om at San Francisco 49ers hadde signert Eric Rogers, som det første grepet Chip Kelly tok som ny hovedtrener der, og alt tyder så langt på at han blir å finne der i 2016-sesongen. Han kan naturligvis ende opp med å bli kuttet før sesongen starter, men mulighetene er gode for at han ender opp i 53-mannstroppen. Hittil ser det bra ut!

Det skal bli spennende å se om Eric Rogers kan markere seg også i NFL. Det er ingen selvfølge, men han følger samtidig i fotsporene til en rekke spillere som har markert seg etter først å ha vært i CFL.

Hva Eric Rogers står for på en football-bane kan du få et inntrykk av her:

Eric Rogers 2015 CFL Highlights | All-Star Receiver

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x