«Har 1814s en finger med i NRKs programmering?»

Aaah…denne herlige anti-amerikansk fotball-kommentaren fra Romerikes Blad er riktignok 7 år gammel, men for en klassiker! Her får du det beste i norsk tankegang servert med et lite stikk til den lokale idrettsklubben innen idretten også. Kan det bli bedre?

Det var daværende redaksjonssjef Anne Ekornholmen som benyttet NRK sin sending av Super Bowl i 2010 til å fokusere på (anti-)Amerikanisering, som Super Bowl, NFL og amerikansk fotball kan sees som et uttrykk for. Det kan man forsåvidt med rette argumentere for, men det artige stikket til Eidsvoll 1814s er det som virkelig fanger oppmerksomheten vår. Teksten i det avsnittet av kommentaren:

Det er snakk om sluttspillet i en idrett der de færreste nordmenn kjenner reglene. Det kan da ikke være Eidsvoll 1814s som har hatt en finger med i NRKs programmering?

Kommentaren fra Romerikes Blad hadde ikke vår overskrift, men derimot «Hvorfor ikke cricket?». Årsaken til den tittelen avsløres i den herlige avslutningen på dette mesterverket av tankevirksomhet, som du finner her på RB.no:

Hvorfor ikke mer cricket?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x