Hvordan går det? – Ålesund Phoenix

I denne artikkelserien ser vi på klubber som ikke stiller i seniorseriene i 2017. I dag ser vi på Ålesund Phoenix!

Ålesund skulle i utgangspunktet delta i 2. divisjon i årets serie, men ble tvunget til å trekke seg en måned før seriestart grunnet spillermangel. Mange ganger kan en slik utfordring føre til at klubber faller sammen, men det har ikke skjedd i Ålesunds tilfelle.

Siden sist har Phoenix signert en samarbeidsavtale med Fiskarstrand IL som gir dem tilgang til en liten kunstgressbane og en gressbane med garderober. For en klubb som tidligere manglet en hjemmebane ser de selv på dette som et gjennombrudd selv om anleggene ligger et stykke fra Ålesund sentrum (ca. 30 minutter med bil). De trener for tiden to ganger i uken men ønsker på sikt å utvide til tre, og de har funnet en ny hovedtrener i Toni Barhauer etter at deres tidligere hovedtrener forlot klubben tidlig i våres.

Når det kommer til treningsoppmøte er de i følge Phoenix fortsatt ganske få spillere, men den siste tiden har det kommet nye spillere hver eneste uke og treningsoppmøte ligger rundt 15 spillere. De skal også avholde en treningsleir til helgen som laget har store planer for:

Dette blir en intens, men også veldig gøy arrangement med mye am. fotball og team building, inkludert en låvefest med hel grilla gris og en trubadur. Det er viktig at laget består av mer enn BARE fotball, må ha det litt kjekt av og til.

De håper også på å spille noen treningskamper til høsten, blant annet et returoppgjør mot BI Cleavers, og ber også andre lag som er interessert i en treningskamp å ta kontakt. På spørsmål om juniorlag har de foreløpig ikke noe konkrete planer, men på lang sikt er det et mål da de «ser soleklare fordeler med et lag på juniornivå».

Phoenix ser også positivt på seriespill i 2018:

Planen er å satse, men vi må ta det som det kommer. Vi er en helt ny klubb, fra spillerne til Styret. Vi lærte utrolig mye i 2017 ved å prøve oss fram og opplevelsen var både godt og vondt. Vi er blitt litt klokere og skal ta med oss det vi har lært i 2018. Det viktigste for oss er å dyrke fram et lag som gjenspeiler Phoenix kulturen: Vi vil være laget som slår deg hardest i trynet, men hjelper deg opp etterpå. Idretten vår handler om å forbedre seg selv både på banen, på jobben, på skolen, hjemme, og ellers. Det var litt av en digresjon, men det er viktig for oss at vi holder fast til vår kultur mens vi ser fremover.

Neste klubb ut er Bardu Wolverines!
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x