Hvordan går det? – Avslutning

Foto: Monica Ericson

Dette er avslutningen på vår artikkelserie om klubber som ikke stiller i seriespill. Her gjennomgår vi hva vi har lært igjennom serien, og hva vi tenker frem mot neste sesong.

For det første er det greit å nevne at det var en klubb vi ikke fikk tak i, nemlig Namsos Lumberjacks. Vi forsøkte også å få tak i de i forkant av en artikkel vi publiserte i mars, men heller ikke da hørte vi tilbake fra de. Klubben har heller ikke vært aktiv på Facebook siden 30. juni i fjor så hvis det er noe engasjement igjen i Namsos er det nok i svært begrenset grad.

Men tilbake til de klubbene vi har hørt fra, for etter å ha vært i kontakt med samtlige av klubbene i Norge som ikke stiller til seriespill på seniornivå har jeg fått dannet meg et inntrykk rundt hvordan det står til. Det er dette jeg har forsøkt å formidle best mulig igjennom denne artikkelserien. Jeg har også dannet meg noen tanker rundt hvilken av disse klubbene jeg håper og tror kommer til å stille til seriestart til neste år og det er det jeg vil avslutte denne artikkelserien med.

Slik jeg ser det er det fem av klubbene vi garantert ikke vil finne i serien til neste år. Disse er:

Da gjenstår det 6 klubber, hvorav halvparten har deltatt i seriespill tidligere og den andre halvparten er helt nye. Jeg må være ærlig å si at selv om alle disse klubbene virket positive til å stille til seriestart neste år så tror jeg ikke alle kommer til å klare det. Det var derimot to klubber som så godt som garanterte oss at vi ville finne de i seriespill til neste år og de var:

Da gjenstår altså fire klubber som vi kanskje finner i serien til neste år:

Når det kommer til disse fire så tror jeg to eller tre kommer til å klare det, men ikke alle. Hvem av dem som ryker har jeg ingen formening om, men at alle skal klare det virker for godt til å være sant. Gang på gang har jeg blitt skuffet når jeg har håpet på slike ting fra amerikansk fotballklubber i Norge, men når det er sagt skal det sies at ingenting hadde gledet meg mer enn om jeg tok feil.

Uansett er det ingen tvil om at vi kommer til å ha flere lag i seriespill på seniornivå i 2018 enn i 2017. Som jeg innledet denne artikkelserien med var det altså 16 lag fordelt på 14 klubber som deltok i seniorseriene i år og jeg tror ingen av dem er i en posisjon som tilsier at de ikke kommer til å klare å stille til neste år. Det nøyaktige antallet klubber gjenstår å se, men jeg tipper det blir enten 20 eller 21 lag fordelt på 18 eller 19 klubber til neste år. Uansett en betydelig økning fra i år.

Hvis noen har noen forslag til andre artikkelserier dere ønsker skal bli skrevet så er det bare å ta kontakt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x