Hvordan går det? – Bergen Storm

I denne artikkelserien ser vi på klubber som ikke stiller i seniorseriene i 2017. I dag ser vi på Bergen Storm!

Bergen Storm er en av de eldste klubbene i Norge men har hatt en del problemer de siste årene. I forkant av 2012-sesongen trakk de U16-laget sitt fra seriespill grunnet spillermangel, og deretter fulgte exit fra Eliteserien, før de kom tilbake til seriesystemet i 2. divisjon, rykket opp til 1. divisjon før de forsvant fra seriesystemet igjen i forkant av 2016-sesongen. Etter det lå klubben brakk en periode før noen gamle ringrever nå har startet opp initiativet igjen.

I følge styremedlem i Bergen Storm, Thomas Midtun, har de nå alt som skal til for å drive en klubb i form av et fungerende styre, bane, utstyr, økonomi osv. Det lover vel og bra, så da er det bare å skaffe spillerne.

Det er bra treningsoppmøte i klubben, men det er per nå kun junioraktivitet i Storm. Årsaken til det er at styret har vedtatt en handlingsplan som definerer juniorfotball som klubbens satsingsområde.

Med dette menes at klubbens ressurser og midler skal gå til denne aktiviteten. Skulle det startes opp igjen senioraktivitet i klubben vil dette i første rekke foregå som en sekundær aktivitet i klubben.

De har i utgangspunktet ikke bestemt seg for noen spesiell aldersklasse, men per nå ser det ut som et U17-lag er det mest realistiske. De har allerede en god stamme av spillere der, og med litt intensiv rekruttering etter sommerferien er planen å melde på et U17-lag til seriespill i 2018. Hvis de skulle ha nok spillere også på de andre juniornivåene (U15 og U19) vil de vurdere å melde på lag der også. I tillegg skriver Midtun til oss:

Vi har også uttalte målsetninger om deltagelse på aktiviteter i forbundsregi fra nå av og mot seriestart 2018. f.eks development camps, trenerkurs og samlinger. Vi ønsker også å opprettholde og nyrekruttere på dommersiden, som i 2017 har vært Storms eneste offisielle aktivitet.

Det Storm nå forsøker å gjøre er å «restarte» en klubb. Det naturlige utgangspunktet da er at den første aktiviteten er å få hjulene i gang igjen. Det er derfor Storm har valgt å satse på junioraktiviteten fordi den er det langsiktige målet i klubben.

Evaluering av Bergen Storm de siste 10 årene viser at begynnelsen på slutten var når Bergen Storm slet med å holde junioraktiviteten gående. Vi tror at klubben må fundamenteres på et godt juniorprogram. Om dette på sikt leder til et seniorprogram basert på spillere med erfaring fra juniorprogrammene så er dette en bonus, men om vi tar utgangspunkt i U17 slik det ser ut nå, så er det mer sannsynlig at vi satser nedover enn oppover i alder. Når det er sagt så handler det mest om at vi ønsker å tilby sporten til de som måtte ønske det, da primært juniorspiller. Om man plutselig får et «helt lag i fanget» så vil det selvfølgelig være grunnlag for å vurdere prioriteringen til styret/klubben.

Slik det ser ut nå vil vi altså ikke finne Storm i 2. divisjon til våren, men vi vil forhåpentligvis se dem i U17 serien noe som er fantastisk. Forhåpentligvis klarer Storm å bygge seg tilbake til den klubben den en gang var.

Dette var siste klubbartikkel i vår artikkelserie om klubber som ikke deltar i seriespill så neste og siste artikkel blir avslutningen med våre tanker for 2. divisjon neste år og litt info om klubben vi ikke fikk tak i.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x