Hvordan går det? – Drammen Warriors

I denne artikkelserien ser vi på klubber som ikke stiller i seniorseriene i 2017. I dag ser vi på Drammen Warriors!

Warriors har eksistert i Norge i over 5 år og rykket i forkant av 2016 sesongen opp til 1. divisjon. Til tross for at de gikk igjennom året uten en seier var det i flere kamper bare få poeng som skilte seier og tap, så Warriors beviste at de hørte hjemme i divisjonen. Det var derfor svært synd at de i februar i år informerte om at de trakk seg fra seriespill på seniornivå i år. De har derimot hatt et U17-lag i seriespill.

Styreleder og Hovedtrener i Warriors Roger Dennis Westbye skriver til oss at Senior og U17 hadde like mye fokus igjennom vinteren, men pga utfordringer i seniorgruppen ble det bestemt å fokusere på U17 i år. «Utfordringene i seniorgruppen» blir av Westbye beskrevet som:

..en del i senior gruppa valgte å gjøre andre ting enn å møte på trening, og andre var mer seriøse i å satse på fotballen og når det er få på trening av seniorer så valgte noen å begynne hos Vikings. Dette samt nesten ingen interesse hos senior til å drive «egen» rekruttering og da var vi under «smertegrensa» i Januar og tok avgjørelse på å trekke senior laget, noe som var tøft og trist.

De holdt på å gjøre det samme på U17-nivå når de i Januar hadde 14 spillere, men i motsetning til seniorlaget valgte juniorlaget å ta ansvar selv og klarte i løpet av de neste månedene å få med seg flere så de endte opp med en spillerstall på 21 stk.

Tilbudet i Warriors i våres har altså dreid seg rundt U17 hvor treningsoppmøte har vært bra uansett treningstider. Senior har i år hatt samme treningstider som U17 ettersom Warriors ikke får mer banetid, men det har der vært veldig varierende oppmøte i følge Westbye. 

Som et resultat er det også U17 som er fokus til neste år i Warriors men de utelukker heller ikke et seniorlag i 2. divisjon. Det avhenger derimot av hvor mange seniorer som er med. Klubben håper selvfølgelig at seniorlaget klarer å raskt komme seg opp på nivået de var på, men det er en del som må på plass før det trolig skjer. Da snakker de om ting som et eget tilholdssted med mulighet for utetrening hele året, flere engasjerte i styret/trenere/dommere osv, og nok midler til å drive klubben.

Hvis de klarer det har Warriors mål om å være tilbake i 1. divisjon innen 2020 og deretter jobbe videre mot Eliteserien. Det er altså mye som skjer i Warriors og vi håper de er tilbake også på seniornivå til neste år.

Neste klubb ut er Levanger Wolfpack!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x