I dag snakker vi om…Haugesund Hurricanes

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Forrige uke profilerte vi den eldste klubben i Norge; i dag profilerer vi den yngste! Haugesund Hurricanes har såvidt rukket å bli stiftet og få seg et navn, men de er allerede klare for seriespill i 2014.

Logo Haugesund Hurricanes

Webside: Ikke på plass ennå
Facebook-side: Haugesund Hurricanes på Facebook
Hjemmebane: Gymnasbane 7, Haugesund

Hurricanes oppstartsmøte

Kort historie

Dette blir naturligvis et kort punkt tidsmessig, men samtidig er mye informasjon lett tilgjengelig fordi stort sett alt har blitt annonsert via facebook-siden deres!

Initiativet til klubben kom faktisk utenfra, da Stavanger-baserte Jarle Magnus Henriksen våren 2013 begynte å legge grunnlaget ved å kontakte personer i Haugesunds-regionen som kunne tenkes å bidra. I juni ble Facebook-siden opprettet, og deretter fulgte det slag i slag med avisoppslag om ildsjelen Aleksander L. Pettersen og hans drøm om lag i Haugesund, samt stor interesse fra lokale personer som gjorde at facebook-siden vokste seg større enn den er hos mange veletablerte norske klubber. Denne store interessen gjenspeilte seg også på oppstartsmøtet i september, da rundt 60 personer møtte opp for å høre leder Kjetil Rein og styret fortelle om planene. Rein har 10 års erfaring som leder for amerikansk fotball i Trondheim, så styrekompetansen i klubben er det ikke noe å si på.

Første trening ga logistikkmessige utfordringer for hovedtrener Kristian Austreim -også han med lang fartstid fra Nidaros Domers- og hans medhjelpere, da hele 72 deltakere møtte opp! Uka etterpå var det 84, og aldri før har vel noen norsk klubb hatt et bedre utgangspunkt med tanke på antall hoder ved oppstart.

I slutten av oktober ble det bestemt å melde på lag til senior 2.divisjon 2014, og Haugesund Hurricanes kommer til å spille sin første seriekamp knappe 7 måneder etter at de gikk fra idé til en eksisterende klubb.

Juniorvirksomhet

Med sin korte historie sier det seg selv at Haugesund ikke har rukket å få på plass så mye på juniorfronten ennå, men utgangspunktet er bra, da det både er mange av medlemmene som er i U17- og U19-alder, og det finnes trenerkrefter i klubben som kan sørge for kyndig veiledning. Det skal bli spennende å se hva Hurricanes velger å melde på av lag på juniornivå i årene som kommer!

Hurricanes første trening - 72 stk!
Første Hurricanes-trening, med 72 oppmøtte!

Status nå

Rogalendingene har såvidt rukket å bestille utstyr, og ryktene tilsier at rundt 45 personer i klubben har fullt utstyr i selvfinansiert julegave i år – det lover godt for at spillerstallen i 2014 blir av en anseelig størrelse. En gruppe på rundt 15 av spillerne har også erfaring fra tidligere, f.eks. fra norske lag, britisk college-fotball, high school, og spansk am.fotball. At trenerstaben består av personell som har solid erfaring fra norsk 1.divisjon og landslag, bør borge for at laget kan slå bedre fra seg enn mange lag gjør i sin aller første sesong. Vi følger spent med, og gleder oss til å se hvordan Haugesund utvikler seg!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x