I dag snakker vi om…Kolbotn Hunters

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken tar vi for oss en 2.divisjonsklubb i umiddelbar nærhet til hovedstaden: Kolbotn Hunters!

Logo Hunters

Webside: KolbotnHunters.com

Facebook-side: Kolbotn Hunters på Facebook

Hjemmebane: Sofiemyr, Kolbotn

Lagbilde Hunters

Kort historie

Kolbotn har egentlig en lang historie innen amerikansk fotball, da Kolbotn Kodiaks var en av Norges første klubber. Kolbotn Hunters bar et tydelig preg på den arven når de startet opp, i form av gjenbruk av logoen Kodiaks i sin tid brukte. Nå har det riktignok kommet på plass en egen logo, men at klubben bærer med seg fotballhistorie kommer man ikke utenom: Både på og av banen er det en rekke deltakere med erfaring fra lag som Kodiaks, Oslo Vikings, Vålerenga Trolls, Nidaros Domers, Nordstrand Bandits og Askim Wolves, for å nevne noen av knytningene vi har lagt merke til. Slik blir det gjerne når man starter opp et nytt lag i hovedstadsregionen, hvor mange klubber har hatt sitt tilholdssted gjennom årenes løp.

Hunters selv ble dannet høsten 2011 som en del av Kolbotn Idrettslag, og var i 2012 på banen i sitt første seriespill. Utgangspunktet har vært juniornivå, men gradvis har det vokst seg fram et seniorlag også, som i 2014 er klare for sin første sesong i nasjonalt seriespill. De har allerede markert seg som soleklare vinnere av forbundets høstserie for nye lag, hvor de i bunn og grunn dominerte i hver eneste kamp. Hunters er også blant favorittene til å vinne årets 2.divisjon, selv om de nok må forvente hardere konkurranse enn de fikk fra de andre nybegynnerne høsten 2013.

Det var nok mange som ikke hadde spesielt mye tro på at Hunters skulle bli noe mer enn et blaff når en pur ung Harald Kruhaug og et par av vennene hans stiftet klubben, men tenåringen har som Hunters vokst med oppgavene, og Norges yngste formann er i dag leder for en klubb som kan skilte med både en solid trenerstab, en viss ungdomsvirksomhet, og -som allerede indikert- en spennende seniorvirksomhet på frammarsj. At man har med folk som hovedtrener Frank Vallée, med meget lang fartstid innen norsk amerikansk fotball, og superveteraner som Helge José Thollefsen og Sten Kagnes på banen, gjør at blandingen av ungt og gammelt, friskt pågangsmot og moden kompetanse, er tilstede på en god måte.

Juniorvirksomhet

Som nevnt var det på juniornivå at Kolbotn så dagens lys, når de i 2012 stilte i U16-serien. Det var ingen suksess på banen; selv om det ble et par touchdowns, så tapte laget alle sine kamper soleklart. Offisielt sett er den sesongen faktisk Kolbotn Hunters sin eneste seriedeltakelse på noe nasjonalt nivå så langt. Vi skal imidlertid legge til at de deltok med 5 spillere på Tønsberg Raiders sitt sølvlag på U19 samme høst (altså 2012). Deretter ser det ut til at fokuset på junior forsvant ut døra, før Hunters på høsten i fjor igjen forsøkte oppstart på yngre alderstrinn, og da med fokus på U15. Hva resultatet av det blir gjenstår å se. Vi tror nok at mye av nøkkelen til om Hunters blir værende i det norske amerikansk fotballmiljøet over tid, vil ligge i om juniorvirksomheten kommer godt på plass i løpet av de kommende 3-4 årene.

Kampbilde Hunters

Status nå

Kolbotns klare dominans i høstligaen har vært sterkt medvirkende til at dette nok er en klubb som går inn i seniorsesongen 2014 med en betydelig dose selvtillit, og som samtidig satser på å vinne 2.divisjonsmesterskapet. De har blitt nevnt som en av de klareste favorittene til å klare akkurat det. I sin første seriekamp får de testet hvorvidt de har fortjent et favoritt-stempel eller ei, når man møter et annet lag på opptur på seniornivå: Åsane Seahawks. Vi tror at Hunters vil være et av lagene i 2.divisjons-sluttspillet, men er mer usikre på om Kolbotn fortsatt er ubeseiret på seniornivå når 2.divisjon 2014 er ferdigspilt. Det vi derimot ikke er usikre på, er at de fullfører seriespillet, og at de står igjen med flere seire enn tap!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x