I dag snakker vi om…Lura Bulls

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Det er tid for klubben med det nyeste navnet: Lura Bulls!

Logo Lura

Webside: LuraBulls.com

Facebook: Lura Bulls på Facebook

Hjemmebane: Lura Stadion, Sandnes

Kort historie

Lura Bulls har strengt tatt ikke eksistert mer enn et par måneders tid, men vi tar utgangspunkt i oppstarten av AFC Show, da Bulls i stor grad er Show under nytt navn, med ny logo, og -ikke minst- med nye draktfarger. For å ta det siste først: AFC Show var siden oppstarten en del av Siddis Sportsklubb, og samtidig den mest veldrevne delen av en heller useriøs klubb. Treningsforholdene var også varierende. Dette ønsket man å gjøre noe med, og etterhvert kom man i kontakt med Lura Idrettslag, som har tatt vel i mot amerikansk fotball. Lura er et seriøst og veldrevet idrettslag, og istedenfor å være den mest seriøse delen av et idrettslag, er amerikansk fotball-delen nå i en posisjon hvor man både har trygge rammer og vil bli utfordret på å bli bedre organisatorisk. Det er et godt utgangspunkt for fremtidig vekst. At Lura IL eier sin egen splitter nye kunstgressbane, i tillegg til å ha hevd på en annen kunstgressbane like ved siden av, er nok heller ingen ulempe.

Bulls i garderoben

Hva så med AFC Show, laget i rosa? Høsten 2008 var startskuddet, etter flere år hvor amerikansk fotball lå brakk i Stavanger-regionen etter at Sandnes Oilers og SFL-etterkommerne Ganddal Giants og Stavanger Eagles la inn årene. Våren 2009 var man første gang i seriespill, og laget slo bra fra seg i 2.divisjon, bl.a. takket være at det var mange erfarne spillere selv om laget var nytt. Tilskuerrekorden på 732 betalende på Stavanger Stadion ved lagets første hjemmekamp var nok et høydepunkt, mens et 1-poengs tap for Bergen Storm samme dag var årets nedtur. Det ble det ene tapet Show hadde det året, men man ble av den grunn værende i 2.divisjon.

I 2010 og 2011 endte man også i toppen av 2.divisjon, og utviklet underveis en rivalitet med Kristiansand Gladiators, ettersom de to lagene var jevngode og samtidig suverene i 2.divisjon.

I 2012 var Show endelig klare for 1.divisjon, og gjorde et solid inntrykk ved å ende som nr. 3 i serien. Lagets første semi-finale i NM endte 0-7, så man var ikke veldig langt unna å kjempe om NM-gullet heller.

I 2013 var det tid for en del endringer, da lagets hovedtrener og sportslige leder gjennom de foregående sesongene, Jarle Magnus Henriksen, ga seg etter 2012-sesongen. Med den erfarne QBen Reed Gottula flyttende til byen pga. familieforhold, ble det også en overgang på QB-siden, hvor Pål Dannevig hadde startet samtlige av Show sine kamper gjennom alle sesongene frem til 2013. Gottula overtok også som hovedtrener, noe han fortsatt er.

Ellers er det verdt å merke seg at klubben har rukket å spille treningskamper i både Sverige og Finland selv om man befinner seg i Sørvest-Norge. Det er kanskje en naturlig konsekvens av at man må ut på langtur uansett når man skal møte motstandere, selv om det trolig er kortere vei til lag i Bergen og Kristiansand (og nå Haugesund) enn til Västerås og Helsinki.

Balanz

Vi tar oss også tid til å nevne treningsfasilitetene. Klubbens nåværende sportslige leder, Jarle Vangsnes, er medeier og driver et treningssenter som er i umiddelbar nærhet til Lura sine kunstgressbaner. Her har Bulls full tilgang til både et solid treningsstudio, innendørs kunstgress, og fotballrelatert utstyr som Vangsnes sin bedrift har investert i. Det er også møtelokaler med prosjektorer, fysioterapi og lagerrom for klubbens utstyr, så Lura Bulls har skaffet seg et hjem av svært god kvalitet. Det er aldri skadelig for en klubb å kunne finnes på et fysisk sted, fremfor at man kun finner laget på en internett- eller facebook-side utenom treningstidene!

Juniorvirksomhet

Show/Bulls har stilt U19-lag i de fleste år av sin eksistens, noe man gjorde allerede i 2009. Resultatet så langt har imidlertid alltid vært det samme: Tap i samtlige spilte kamper, og ofte med stor margin. Man har hvert år hatt en heller liten spillerstall preget av mange nybegynnere, med -ikke overraskende- svært dårlig spill i begynnelsen av sesongen og gradvis forbedring etterhvert som sesongen har nærmet seg slutten. Det har imidlertid aldri vært nok til en seier på banen, selv om det ble seier mot Lillestrøm Starfighters i 2013 ettersom motstanderen ikke møtte. Sportslig sett er det altså mye å hente på aldersbestemte nivåer i Stavanger.

Det er også U15-aktivitet hos Lura, men foreløpig ikke i seriespill. Vi er spente på om overgangen til en ny moderklubb (Lura fremfor Siddis) får betydning for rekrutteringen på juniornivå, da dette er noe som ser ut til å ha hatt store mangler så langt. Riktignok har enkelte spillere kommet opp på seniornivå fra juniorsatsingen og gjort sine saker bra der, men det er nok på tide å vinne en kamp eller to på U19-nivå også.

Bulls kampbilde

Status nå

Andre året med Gottula ved roret vil nok fort kunne gi en systemmessig trygghet kontra fjoråret, hvor man endte på 5.plass i serien. Vi merker oss at klubben har inngått en farmeravtale med nystartede Haugesund Hurricanes, så kanskje vil det være noen spillere som tar turen over Boknafjorden – begge veier. Samtidig har Lura Bulls satset hardt på å rekruttere inn en del spillere som kan bli sentrale for å hjelpe årets utgave av laget til å nå NM-sluttspillet. Det uttalte målet er å vinne Norgesmesterskapet. Det var et stykke fra i fjor, og motstanden har nok ikke blitt noe særlig lettere i år, så det store spørsmålet er om 2014-utgaven er sterkere enn 2013-utgaven. Mye tyder på at det er tilfelle.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x