NFC Wild-Card Game: Dallas Cowboys – Detroit Lions 24-20

2f445f613d212accaf4a602b986fd987_crop_north

Dallas Cowboys kjempet seg til sin første seier i postseason siden de slo Philadelphia Eagles i 2009. Etter å ha slått Detroit Lions 24-20 hjemme i Dallas, er optimismen stor blant Cowboys-fansen rundt om, men var de heldige? En hendelse hvor Lions’ WR Pettigrew ble utsatt for kontakt av Cowboys’ LB Hitchens, er nå dagens store snakkis i USA. Skulle det blitt avblåst for pass interference?

Lions åpnet best

Det tok ca 4 minutter før vi fikk se de første poengene komme opp på tavla. QB Matt Stafford kastet først en pasning til Golden Tate, som han løp inn i end zone, før han overlot jobben til RB Reggie Bush 10 minutter senere. Bush løp inn for en ny touchdown på imponerende vis, og etter at ekstrapoenget var sikret, ledet Lions 14-0 på bortebane i Dallas etter det første kvarteret.

Resten av omgangen så ut som den ikke skulle bli mye bedre for Cowboys, ettersom forsvarslinja til Lions tidvis lekte med angrepslinja til Cowboys. Flere ganger kom forsvaret til Lions seg oppi både Murray og Romo tidlig, og omgangen skulle til å ebbe ut poengløs for hjemmelaget. Slik ville ikke Romo og WR Terrence Williams det. Det gjenstod under to minutter av første omgang, når Romo sendte i vei en rask men presis pasning til Williams. Etter å ha løpt fra noen forsvarsspillere, kunne Williams ta ballen med seg inn i end zone, og sørge for at Cowboys fikk opp syv poeng på tavla før neste halvdel av kampen.

Lions' forsvarslinje viste frem hvorfor de er blant de beste i ligaen ved flere anledninger i går
Lions’ forsvarslinje viste frem hvorfor de er blant de beste i ligaen ved flere anledninger i går.

Cowboys tar etterhvert over

Den andre omgangen så ut til å starte på best mulig måte for hjemmefansen og laget deres. Stafford prøvde å kaste en lang, men samtidig lav ball, som blir slått opp i luften. Det førte til at en av Cowboys-spillerne fikk tak i ballen, og gikk ned i nærheten av Lions sin redzone. Etter at Romo og resten av Cowboys-angrepet ikke klarte å gjøre denne sjansen om til syv poeng, kom kicker Dan Bailey ut for å sikre tre poeng. Men også han bommet, og forsvaret til Cowboys måtte nok en gang ut på banen uten flere poeng på tavla.

Etter at Lions hadde vært oppe i banen og kicket seg til tre nye poeng, måtte angrepet til Cowboys sørge for noen poeng for å holde følge. En god drive ender med at trener Jason Garrett måtte gjøre et valg. Det var fourth down på en-yards linja til Lions, og laget hans lå under med 13 poeng. Garrett valgte å gå for alle poengene, og DeMarco Murray kjempet seg til en touchdown, og sørget for at stillingen ble 14-20.

Over i det fjerde og siste kvarteret kom Cowboys seg opp til Lions’ red zone. Her ble Romo lagt i bakken ved to anledninger, noe som førte til at kicker Bailey nok en gang måtte ut i action. Denne gangen traff han, og Cowboys hadde nesten spist opp alt forspranget til Lions. Stillingen var da 17-20.

Tony Romo og resten av Dallas Cowboys kunne juble for seieren i går.
Tony Romo og resten av Dallas Cowboys kunne juble for seieren i går.

Pass interference?

Når det gjenstod kun åtte minutter, stod Lions ovenfor en svært viktig 3&1 på Cowboys sin banehalvdel. Stafford mottar ballen, og istedenfor å gi den til Reggie Bush kastet han den mot Pettigrew. Forsvarsspilleren til Cowboys kastet seg inn mellom ballen og Pettigrew, i et håp om å stoppe ballen. Problemet var at han ikke bare kastet seg inn mellom ballen og Pettigrew, men han kastet seg også inn i Pettigrew. Dommerne valgte da å kaste flagget, og blåse av Hitchens for pass interference, men til Lions’ spillerne sin store fortvilelse plukket dommeren opp flagget igjen. Dette førte til at Lions så seg nødt til å punte ballen, og etter en svært dårlig punt får Cowboys-angrepet ballen i en gunstig posisjon. Lions fansen er ikke bare irritert for at avblåsningen ble omgjort, men også for at Dez Bryant -som spiller for Cowboys- kom løpende ut på banen uten hjelmen sin for å kjefte på dommerne. Dette er et klart regelbrudd, og skulle ført til at Lions fikk et nytt sett med downs lengre opp i banen, men dommerne overså dette.

Etter den dårlige punten satte Romo sammen en imponerende drive, og når det gjenstod kun 2,5 minutt fant Romo sin WR Williams i end zone igjen, og Cowboys tok ledelsen for første gang i kampen: 24-20

Lions prøvde å sette sammen en drive for å vinne kampen, men etter at Stafford mistet ballen, måtte laget se seg slått i postseason nok en gang.

Nå venter en svært tøff utfordring i Green Bay Packers for Tony Romo og resten av Dallas Cowboys.
Nå venter en svært tøff utfordring i Green Bay Packers for Tony Romo og resten av Dallas Cowboys.

Nå venter Aaron Rodgers og resten av det eksplosive Green Bay Packers laget på Cowboys neste helg. Da må de ta turen opp til Lambeau Field, og til det som fort kan bli minusgrader og snø. Vinneren der møter så enten Seattle Seahawks eller Carolina Panthers til NFC Championship Game.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x