Preview: Oslo Vikings vs. Kristiansand Gladiators

Utover i sesongen vil vi publisere artikler både i forkant og i etterkant av alle Kristiansand Gladiators kamper. Disse er skrevet av Hovedtrener for Gladiators, Leo Billgren, og publiseres av oss i et samarbeid med han. Vi inviterer samtidig andre klubber som ønsker å gjøre noe tilsvarende å ta kontakt med oss!  Dette er en fin måte å promotere egen klubb. 

Sist gang Gladiators møtte Vikings på Frogner i 2014. Foto: Lukasz Kadziolka

Eliteserien Runde 3: Oslo Vikings (1-0) vs. Kristiansand Gladiators (1-0)

v/ Leo Billgren

Dags för match i Elitserien igen för Kristianstad Gladiators, denna gång på bortaplan mot Oslo Vikings! En svårare match kan man inte tänka sig i Norsk fotboll, Vikings är ett ständigt topplag och ett mycket stabilt program som är värda all tänkbar respekt. Vi åker dock till Oslo med siktet inställt på en upset!

Förra Matchen

I premiären fick vi vårt spel att fungera både defensivt och offensivt, även om det inte på något sätt var fläckfritt spel vi presterade. Vissa premiärnerver syntes och det blöta vädret bidrog till en del misstag och tappade bollar. Som helhet ändå en premiär vi är mycket nöjda med, mot ett lag som vi förlorade mot två gånger 2018 – nu blev det en tydlig seger, 37-6. Defensivt spelade vi inspirerat och smart mot ett offense som sätter stora krav på assignments i ett defense. Offensivt kunde vi variera spelet och fördela bollen mellan många mottagare och löpare.

Motståndet

Oslo stod för en stark match borta mot Olavs Menn och vann komfortabelt (46-0). Det är tydligt att Vikings är ett lag som är både välcoachat och rutinerat. Man spelar väldigt stabilt och med bra execution i spelets alla tre faser. Offensivt har Vikings ett mycket starkt springspel lett av en mycket duktig OL som skapar utrymme för ett stort antal olika bollbärare av klass. Även i passpelet är Vikings OL dominant och ger sin QB gott om tid att hitta mottagare downfield. Defensivt är Vikings ett 4-2-5 lag, där framförallt det fysiska spelet och förmågan att tackla imponerar. Man är helt enkelt ett väldigt solitt och starkt lag som tveklöst är favoriter att ta hem titeln även 2019.

Matchen

Detta är som sagt en match som är oerhört tuff för oss, Vikings är givetvis tydliga favoriter. Vi har lagt en hel del tid på att förbereda oss på bästa sätt för denna utmaning.

För Gladiators del är det framförallt tre saker som vi tror blir viktiga på lördag om vi skall kunna vinna matchen:

  • Bättre execution på special teams.
    • Vikings är så pass starka i kicking game att vi måste höja oss minst en nivå jämfört med insatsen mot Olavs Menn för att hålla jämna steg. Vi måste vara klart bättre på PAT och har inte råd att sparka kickoffs ut över sidlinjen.
  • Skapa fler explosiva spel offensivt.
    • Även om vi totalt sett var produktiva på offense så hade vi allt för få riktigt stora spel i förra matchen. Vi måste sätta den där sista blocken eller fånga den där djupa passen när tillfälle ges.
  • Hantera Vikings run-game med vår defensiva box.
    • Om Vikings kan springa med bollen för mer än fem yards i snitt så kommer vårt defense få en jobbig lördag i Oslo. Vi måste vara fysiska på DL och svärma till bollen med hela defense.

Til slutt presenterer vi Gladiators starting offense og defense for kampen:

Gladiators starting offense:Gladiators starting defense:
QB: Dennis IsbergDL: Olav Ødegaard
RB: Ståle SkjævestadDL: Alexander Inzunza
WR: Jesber JohnsenDL: Kasper Skjelbred-Knudsen
WR: Gjøran ThomassenDL: Levan Abramishvili
Slot: Simen LeikangerLB: Kay Tobiassen
Slot: Lasse AabergLB: Mathias Bue
OL: Jermund VigemyrDB: Remi Grini
OL: Tom VestbyDB: Andreas Nordby
OL: Leif MirandaDB: Lars Erik Thorsen
OL: Sindre GjelstenDB: Lennart Rigadis
OL: Anders HamDB: Vetle Fosser
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x