Rapport fra damenes utviklingscamp; Camp A

amerikansk_fotball-12
Foto: Sondre Steen Holvik

Helgen 19. – 21. Juni arrangerte kvinneutvalget i NAIF-AFN treningscamp for damer i amerikansk fotball. Denne campen var den første av to, der camp B finner sted i Jönköping i Sverige 3. – 5. Juli og avsluttes med en scrimmage mot det svenske damelandslaget. Målet med disse to samlingene er å bygge opp damefotballen, å øke den individuelle kvaliteten på spillerne frem mot høstens seriespill, samt å skape bånd på tvers av de ulike lagene.

Hele 37 damer fra Gladiators, Hurricanes, Queens, Trolls og 1814’s deltok på camp A, og det er (så vidt vi vet) rekord i antall kvinnelige fotballspillere samlet på samme bane i Norge noensinne.

amerikansk_fotball-71
Foto: Sondre Steen Holvik

For å lede utviklingslaget gjennom campene har selveste Brad Smith (tidligere hovedtrener for Gladiators) tatt turen over dammen igjen, og sammen med assistenttrenere fra Gladiators, Trolls og Kings ledet han damene gjennom et intenst treningsprogram over to dager. Flertallet av spillerne hadde lite eller ingen kamperfaring fra 11-manns fotball, så det var mye å prosessere både teoretisk og på banen.

amerikansk_fotball-10
Brad Smith i aksjon. Foto: Sondre Steen Holvik

Campen startet fredag kveld med presentasjon av trenere og spillere, samt grunnleggende teori og gjennomgang av playbook. Lørdagen ble tilbrakt på banen i fantastisk norsk sommervær. Før lunsj var det trening med fokus på offense, der de første spillene fra playbooken ble gjennomgått i praksis. Etter lunsj konsentrerte vi oss stort sett om defense.

amerikansk_fotball-15
Foto: Sondre Steen Holvik

Søndagen startet med ytterlige repetisjoner på offence, og man fikk gått gjennom et nytt sett med spill. Avslutningsvis delte vi opp i to lag og fikk kjørt en scrimmage offense mot defense.

amerikansk_fotball-23
Foto: Sondre Steen Holvik

Alt i alt var dette 3 knallbra dager med god stemning på tvers av lag og ferdighetsnivå, og både spillere og trenere dro hjem med brede glis og solbrente legger. Takk til Hege Indresand, coach Smith, resten av trenerstaben og alle andre bidragsytere for et suverent arrangement! Vi sees i Sverige!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x