Super Bowl er også…Super Bowl-festen!

Super Bowl 50 er kun litt over et halvt døgn unna. Og enda nærmere oss i tid: Super Bowl-festen! Hva er så det? Det avhenger hvor du er og hvem du er med, men her gir vi deg noen tanker om hva det kan være!

Hvor og med hvem?

120206-N-OY799-136 PACIFIC OCEAN (Feb. 06, 2012) Aviation Boatswain's Mate (Equipment) Airman Charmeta Coble watches her team play during the Super Bowl party in the hangar bay aboard the Nimitz-class aircraft carrier USS John C. Stennis (CVN 74). Sailors from both sides looked on as the Giants defeated the Patriots 21-17 in Super Bowl XLVI. John C. Stennis is operating in the U.S. 7th Fleet area of responsibility while on a seven-month deployment. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Kenneth Abbate/Released)
Foto: Kenneth Abbate/U.S Navy

Super Bowl-festen kan arrangeres hjemme hos noen, på et utested, i en kinosal leid inn for anledningen, eller i en flyhangar for den saks skyld. Felles for dem alle er at med mindre du har en billett til selve Super Bowl, så er det gjerne minst én TV som formidler kampen. Vi tror ikke det er så mange som velger Super Bowl via radio med mindre de er med Lars Monsen på tur.

Det er nok noen, spesielt i vår del av verden hvor kampen går midt på natten med en arbeidsdag ventende for mange, som ser kampen alene. Det gir imidlertid et ekstra element til det hele å se kampen sammen med venner som forhåpentligvis har minst et snev av interesse for noe mer enn reklamepausene og halvtidsshowet. Om du er heldig nok til å være del av et amerikansk fotball-lag selv, så kan det også tenkes at klubben man er del av samles et sted – det er en ypperlig anledning til å kombinere interessen med det sosiale aspektet.

 

Hvordan?

Vi nevnte at det var greit å ha en TV tilgjengelig. Ofte er det greit med flere, litt avhengig av hvor man er og hvor mange som er tilstede. Storskjerm av et eller annet slag er et populært valg, og derfor er det ikke helt uvanlig at folk trekker til utesteder eller arrangementer i kinosaler hvor det er lagt tilrette for det hele for anledningen.

Javel; folk, stoler, skjerm, kamp. Da har man det da? Jo, velbekomme. Men dette er en anledning for fest, og da hører gjerne både god mat og drikke til! Det har også Godt.no fått med seg, og gir sine mat-innspill i denne artikkelen.

Om Super Bowl-festen arrangeres privat, så er det en ypperlig anledning til å sørge for at gjestene tar med seg noe, og at man dermed arrangerer en form for potluck. La oss illustrere med et bilde:

SB Party - potlock

 

Om man velger maten i eksempelet gitt via bildet er selvsagt fritt frem, men det er ikke uvanlig å se snacks av ymse slag. En personlig favoritt er kyllingvinger, men det blir ikke feil med burgere, quesadillas, ribs, nachos eller en form for sliders heller. Buffet er et nøkkelord. Popcorn og chips med dip? Ja takk 🙂 Her er noen ytterligere tips fra delish.com!

Vi må også ta med noe mer om kyllingvinger, da det nærmest er blasfemi å ikke ha wings av et eller annet slag:

Making wings for your Super Bowl party

 

Ikke glem tallerkner, gafler, skjeer og denslags. Subsidiært servietter hvis gafler og skjeer utgår.

Man blir naturligvis tørst både fordi festen varer en stund, men også fordi man slafser i seg forskjellige retter. Det er derfor en fordel å ha tilgang til en rekke former for drikke. Et viktig element: Det bør være kaldt. Noen kjøleskap holder kanskje, men det er en fin anledning til å fylle opp noen baljer og/eller badekar med isbiter og plassere ytterligere drikke der. Det minner oss forresten på at det kan være greit å ha ihvertfall noen flaskeåpnere lett tilgjengelig. Ikke alle flasker har skrukork eller åpnes med diverse partytriks. Det kan også være greit å ha plastkopper, glass og lignende i lokalet: Her er en sjekkliste som kan være grei å ha.

Noen liker også dekorasjoner, og dette er en flott anledning til å ikke bare kle seg i noen football-relaterte klær, men også dekorere lokalene med noe som minner deltakerne om hvilken anledning det er snakk om. Bannere, vimpler, en hjelm eller to kan være kjekt. Fotballer kan være kjekt helt frem til de havner på buffet-bordet, så det er gjerne lurt å unngå at slike effekter er lett å få tak i for de største brødhodene (enten de som alltid er sånn, eller de som blir sånn etter noen timer).

 

Hey, hva med noen aktiviteter?!

Super Bowl-festen begynner gjerne flere timer før kampen tar til. Man kan selvsagt fylle den tiden med å se på TV-studio med diverse analyser og reportasjer, men det finnes helt klart alternativ som gir det lille ekstra. La oss nevne noen eksempler:

Resultat-bingo (football squares): Ha en flipover-tavle, tegn opp et rutenett på et (eller flere) ark på den, med score for det ene laget langs kolonnene, og score for det andre laget langs radene. Hver rute man har koster en fast sum (f.eks. 50,- kroner), og folk kan da betale for det antallet ruter og DE rutene de vil ha. Den (eller de – man kan som nevnt ha flere ark) som treffer på sluttresultatet stikker av med potten. NB! Kan også gjøres pr. quarter, halvdel av kampen, eller med to resultater i hver rute.

Super Bowl-tippeskjema: Mye av det samme som ovenfor, men istedenfor bare resultatet, kan man ha flere forskjellige kategorier som folk tipper på, og så er det den som treffer på flest kategorier som stikker av med potten. Kan naturligvis gjøres med flere varianter enn det, men dette er et godt utgangspunkt.

Madden-turnering: Akkurat det navnet indikerer. Noen av deltakerne tar med seg Playstation, noen X-Box. Deltakerne melder seg på, det lages et turneringsoppsett med utslagsrunder, man setter reglene (lengde på quarters er gjerne sentralt å ha tenkt igjennom…), og så er det bare å kjøre på!

Beer pong: Lær fra de beste (eller basert på oppførselen: Verste)…

WSOBP VI Finals Game I (official)

 

Super Bowl-bingo: Ok, denne har undertegnede aldri prøvd i praksis, og ved første øyekast er det noe jeg står over. Imidlertid ser jeg appellen for fans som ikke har nok med innholdet i selve det sportslige, og ikke minst for å holde øynene til halvtrøtte semi-fans på skjermen. I korte trekk går det hele ut på å krysse av et bingo-skjema hver gang man ser noe som stemmer med det et ikon på skjemaet representerer. Et godt skjema finnes her.

Quiz! På enhver Super Bowl-fest bør det finnes minst én skikkelig football-nerd. Benytt dennes eminente kunnskap til å lage en Super Bowl-quiz! Om vedkommende ikke nerder det hele i stykker, så kan det bli en morsom konkurranse for å finne ut hvem som egentlig vet mest om Super Bowl-historien og NFL. Et eksempel finnes her (legg merke til domenet…). Man kan også bruke en tjeneste som f.eks. Kahoot til å lage noe tilsvarende (husk i tilfelle at football-nerden trenger en laptop eller lignende for å fikse en god gjennomføring av quizen).

 

Hva har vi glemt?

Super Bowl Party Stereotypes

Det finnes høyst sannsynlig både flere idéer til dekorasjoner, mat, drikke, lokaler og ikke minst underholdning som vi ikke har med i vår oversikt. Hva vil du trekke frem? Hva har du vært med på som du syntes var en bra måte å arrangere Super Bowl-fest? Kom med dine innspill i kommentarfeltet!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x