Vi ser på… Arizona Cardinals 2017!

Er virkelig Carson Palmer ferdig som quarterback på dette nivået, eller kan 2016 bare skrives inn i glemmeboka? Den 37 år gamle quarterbacken var ikke i nærheten av sitt toppnivå i fjor, og uten noen soleklare erstattere bak han på dybdekartet er Arizona atter en gang avhengige av at han finner formen.

ORGANISASJONEN

Bruce Arians.
  • Eier: Bill Bidwill
  • GM: Steve Keim
  • Hovedtrener: Bruce Arians

Stadion: University of Pheonix Stadium (63.400)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 7-8-1
  • 2015: 13-3
  • 2014: 11-5
  • 2013: 10-6
  • 2012: 5-11

 

PERSONELL

Calais Campbell.

Nøkkelspillere inn: RG Tony Bergstrom, QB Blaine Gabbert, WR Aaron Dobson, S Antoine Bethea.

Nøkkelspillere ut: DE Calais Campbell, S Tony Jefferson.

Både Calais Campbell og Tony Jefferson var svært viktige spillere på Arizona sitt forsvar, og Antoine Bethea er ikke helt samme kvalitet. Blaine Gabbert er den eneste reelle utfordreren til Carson Palmer, men den tidligere 49ers-quarterbacken har ikke vist noe som tilsier at han vil gjøre det.

DRAFT 2017

Haason Reddick.

1. runde: LB Haason Reddick, Temple

2. runde: S Budda Baker, Washington

3. runde: WR Chad Williams, Grambling

4. runde: G Dorian Johnson, Pittsburgh

5. runde: OT Will Holden, Vanderbilt

5. runde: RB TJ Logan, North Carolina

6. runde: S Rudy Ford, Auburn

Haason Reddick gikk fra å være en ukjent Temple-spiller, til å klatre helt opp til 1. runde i draften. Jeg har nesten ikke sett maken til draft-hype, og det endte med at Cardinals valgte han med det 13. valget. Han har en utømmelig motor, men med uferdig teknikk. I runde 2 valgte de blåkopien av Tyrann Mathieu, Budda Baker. Chad Williams var ikke et 3. valg i mitt hode, men han kan gi dem størrelsen de trenger på utsiden.

Karakter: B-

 

ANGREP

Carson Palmer.

Cardinals gikk fra å ha et av de mest spennende angrepene i NFL i 2015, til å forsvinne helt i 2016. Hadde det ikke vært for David Johnson hadde det ikke vært en eneste grunn til å smile for Arizona Cardinals-fans. Heldigvis for Phoenix-laget har de nemlig David Johnson på laget, og runningbacken er fortsatt deres største håp for suksess.

 

Quarterbacks

Carson Palmers kurve begynner å peke nedover, og mannen har rukket å bli 37 år gammel. Som nevnt er Blaine Gabbert hentet inn som backup, og det kan være at Bruce Arians har håp om at han kan ta opp arven etter Palmer. Når det er sagt, så skjønner jeg ingenting hvis Cardinals ikke drafter en quarterback neste år. Karriere-backup Drew Stanton er fortsatt på laget, men han begynner også å dra på årene. Hvis Palmer ikke forbedrer seg fra fjoråret er quarterback-gruppen det store problemet for Arizona.

Karakter: C+

 

Running backs

David Johnson regnes av mange som den beste backen i NFL. Jeg mener fortsatt det er en viss Le’veon som er bedre enn de fleste, og Ezekiel Elliott får nok også plassen foran David Johnson. Man han er helt der oppe, uten tvil. Han løp for 1.239 yards i sitt andre år, i tillegg til å ta imot pasninger for ytterligere 879 yards. Det sier seg selv at han er en vesentlig brikke i Arizona-angrepet, og du kunne ikke bedt om mer enn over 2.000 yards fra scrimmage. Chris Johnson, TJ Logan, Andre Ellington, og resten av backupene er bare så vidt verdt å nevne. Her handler alt om Johnson.

Karakter: A

 

Receivere

Larry Fitzgerald bare fortsetter, og fortsetter, og fortsetter. Å flytte inn til en slot receiver-posisjon var det lureste han gjorde, og det fikk karrieren hans i gang igjen. Vi har sagt det et par år allerede, men det må dog nærme seg slutten på den karrieren. 33-åringen har lagt 13 sesonger bak seg, og opplevd alt bortsett fra det aller viktigste: En Super Bowl-ring. Det er ingen i NFL jeg unner en ring mer enn Larry Fitzgerald, men jeg er redd Arizona-laget ikke har sjans uten en bedre quarterback. John Brown er receiveren som skulle ta over arven etter Fitz, men han slet med sykdom i fjor. Forhåpentligvis er han tilbake i slag, og kan slå til for alvor i år. JJ Nelson, Jaron Brown, Brittan Golden og Chad Williams er andre spennende receivere på laget, og Nelson er fortsett en av de aller raskeste spillerne i ligaen.

Karakter: B

 

Offensiv linje

Gjennomsnittlig. Det er det den offensive linja til Arizona har vært de siste årene. Det er dog lys i enden av tunnelen, når fjorårsrookie DJ Humphries nå tar over left tackle-plassen. Er han klar til å beskytte blindsona til en 37-åring, eller ender Carson Palmer på sykestua før vi kommer til oktober? Det er det som er spørsmålet. Mike Iupati er den mest solide på linja på left guard, mens høyresiden er så som så.

Karakter: C

 

FORSVAR

Det er først og fremst forsvaret til Arizona Cardinals som har gjort at dem har vært i sluttspilldiskusjonen hvert år siden 2013. Når de i fjor kollapset kan det absolutt ha noe å gjøre med at evighetsmaskinen Tyrann Mathieu mistet seks kamper, men med Patrick Peterson, Tony Jefferson og Chandler Jones på laget forventet vi mye mer fra Cardinals-forsvaret.

 

Defensiv linje

Calais Campbell er borte, og de tre som skal sikre Cardinals-suksess på linja er i utgangspunktet Josh Mauro, Corey Peters og Frostee Rucker. Robert Nkemediche slo ikke gjennom i sitt første år, men med tanke på hvem som er foran han i rekken bør han ha gode sjanser til å starte i år.

Karakter: C

 

Linebackere

Haason Reddick er en svært spennende type som kan gi dette forsvaret mye energi, men det skal mer til enn energi for å vinne NFL-kamper. Han har Chandler Jones ved siden av seg, og de to kan finne på mye ugagn. Karlos Dansby og Markus Golden er heller ikke håpløse spillere. Dette er en solid gruppe spillere, og kanskje den beste posisjonsgruppen til Cardinals hvis Reddick viser seg å være det NFL-speiderne trodde han var.

Karakter: B+

 

Defensive Backs

Tony Jefferson har dratt til Baltimore, men det er fortsatt mye bra i Arizona sin secondary. Patrick Peterson er fortsatt (etter min mening) NFLs beste cornerback, og Tyrann Mathieu er ikke langt unna å være den beste safetyen. Det var tydelig når han i fjor gikk ned med skade. Det har de dog lært av, og hentet inn en lignende type i Budda Baker. Rookien ble dog hjulpet av treningsfeltet med skade forrige uke, så de bør kanskje ikke regne med han i år. Bethea og Bethel er de to siste bak der, og kommentatorene skal nok få slite greit med de navnene der.

Karakter: B+

 

SPECIAL TEAMS

Phil Dawson er altså 42 år gammel, men er langt fra klar for å gi seg. Etter fire år i San Francisco skal han sparke for Cardinals i år, og man vet alltid hva man får med Dawson. Field goals. På returer forstår jeg ikke hvorfor ikke Cards satser på JJ Nelson, men i følge diverse dybdekart er det Kerwynn Williams som står for de. Det vil de tape på.

Karakter: B

 

VÅR VURDERING

Cardinals har mange gode enkeltspillere, men det største spørsmålstegnet er også det viktigste: Hva skjer på quarterback-plassen? Hvis Palmer ikke finner tilbake til gammel form har dessverre ikke Cardinals noe håp om å slå Seattle i kampen om 1. plassen i NFC West, og de må nok også se langt etter noen Wild Card-plass. Det er håp, men det henger i et tynt snøre.

Plassering: 2. plass i NFC West med 9-7

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x