Vi ser på… Denver Broncos 2017!

Denver Broncos har alt bortsatt fra det aller viktigste: En quarterback. Når angrepet lener seg på Trevor Siemian eller Paxton Lynch vet du at du er i trøbbel. Da hjelper det lite at forsvaret er blant de aller beste i NFL – hvert fall når du spiller i det som trolig er den aller beste divisjonen.

ORGANISASJONEN

John Elway
  • Eier: Pat Bowlen
  • GM: John Elway
  • Hovedtrener: Vance Joseph

Stadion: Mile High Stadium (76.125)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 9-7
  • 2015: 12-4
  • 2014: 12-4
  • 2013: 13-3
  • 2012: 13-3

 

PERSONELL

Nøkkelspillere inn: OG Ron Leary, OT Menelik Watson, NT Domata Peko, DE Zach Kerr, LB Kasim Edebali, CB Chris Lewis-Harris.

Nøkkelspillere ut: LB DeMarcus Ware, CB Taurean Nixon.

Det er nesten så man kan liste opp Peyton Manning her for andre året på rad, for Broncos lider fortsatt etter at han kastet inn håndkleet. Man kunne også nevnt trener Gary Kubiak, som valgte å si opp jobben på grunn av helseproblemer. I juli ble han dog ansatt igjen som rådgiver. DeMarcus Ware er et navn vi kan nevne, etter at han la opp etter fjorårssesongen. Det er et stort tap for Broncos, og en pekepinn på at de rutinerte gutta på laget ikke har troa på ny suksess med det første.

 

DRAFT 2017

1. runde: OT Garrett Bolles, Utah

2. runde: DE DeMarcus Walker, Florida State

3. runde: WR Carlos Henderson, Louisiana Tech

3. runde: CB Brendan Langley, Lamar

5. runde: TE Jake Butt, Michigan

5. runde: WR Isaiah McKenzie, Georgia

6. runde: RB De’Angelo Henderson, Costal Carolina

7. runde: QB Chad Kelly, Ole Miss

Denver trengte hjelp på den offensive linja, og draftet en av de beste i draftklassen i første runde. Det er en effektiv måte å gjøre det på. Med DeMarcus Ware ut måtte de selvsagt også hente inn en ny DeMarcus på samme posisjon, selv om Walker nok har noen år før han kan være i nærheten av kvaliteten til Ware. Carlos Henderson er en meget spennende wide receiver, som kan bygge kjemi med de unge quarterbackene, og være den store stjerna om et par år. Jake Butt er også en veldig solid trussel i angrep, og det samme kan sies om lynraske Isaiah McKenzie og De’Angelo Henderson også.

Karakter: B

 

ANGREP

Til tross for at Peyton for lengst er borte, så er hans to trofaste receivere fortsatt på laget. Demaryius Thomas og Emmanuel Sanders kan lage ugagn for et hvilket som helst NFL-forsvar. Men så er det nå slik at quarterbacken har alt å si i NFL, og i AFC West er Broncos det eneste laget som har sementert posisjonen…

 

Quarterbacks

Trevor Siemian vil etter alle solemerker starte sesongen under center, men skal vi tro kommentarene som kommer ut fra Broncos-organisasjonen så er ikke strikken veldig fleksibel for 25-åringen. Paxton Lynch går inn i sitt andre år som backup, men er nok fortsatt ikke helt klar for å ta over dette angrepet. Likevel, Denver brukte et 1. runde-valg på den tidligere Memphis-quarterbacken, så det er forventet at han tar over dette angrepet før eller senere. Chad Kelly gjør ikke noe for å forbedre denne gruppen med quarterbacker.

Karakter: E

 

Running backs

Broncos har vanligvis hatt et strålende løpespill, men CJ Anderson klarte ikke helt slå til i fjor igjen. Nå spilte han bare halve sesongen, men endte med fattige 437 yards på 110 forsøk. Et gjennomsnitt på 4 yards per løp. Rookie Davontae Booker var ikke særlig bedre, med hele fire fumbles og kun én touchdown. Det er en grunn til at Broncos bestemte seg for å hente inn Jamaal Charles, men han har ikke spilt en skikkelig sesong siden 2014. Det er mange spørsmålstegn ved Broncos sitt løpespill.

Karakter: C

 

Receivere

Nevnte Demaryius Thomas og Emmanuel Sanders har lenge blitt ansett som den beste receiver-duoen i NFL. Thomas blir dog 30 år i desember, mens Sanders allerede har rukket å runde 30. Det nærmer seg slutten for de to meritterte receiverne, men jeg tviler ikke på at de vil gjøre en god jobb igjen i 2017. De har også flere sultne unggutter bak seg i rekkene, som Carlos Henderson og Isaiah McKenzie. Det vil bli spennende å se hva de kan få til i sitt første år.

Karakter: A

 

Offensiv linje

Her har Broncos kjørt en totalrenovering, og tre av fem er nye. Garrett Bolles vil mest sannsynlig innta left tackle-posisjonen, mens Ron Leary (fra Dallas) og Menelik Watson (fra Oakland) skal passe på høyresiden. Left guard Max Garcia og center Matt Paradis er de to gjenværende. Alt i alt høres det ut som en solid linje, men det er vanskelig å si hvordan Bolles vil gjøre det i sitt første år. Watson har heller ikke vært helt til å stole på for Raiders. Store spørsmålstegn her også.

Karakter: C

 

FORSVAR

Det er «Von Miller time» igjen i Denver. Den atletiske forsvarsspilleren blir bare bedre og bedre, og har allerede vist at han kan bære dette forsvaret på sine skuldre. Brikkene rundt han endres fra sesong til sesong, men Miller fortsetter å dominere. I fjor hadde han 13,5 sacks. Det er ingen grunn til at han ikke skal klare det igjen.

 

Defensiv linje

Den defensive linja vil savne DeMarcus Ware, men de har fortsatt Derek Wolfe der. Jared Crick går inn i sitt andre år etter overgangen fra Houston, men det må sies at Crick var en skuffelse i fjor. Domata Peko er hentet inn for å være den nye store kraftige spilleren i midten. Alt i alt er ikke denne linja det den en gang var.

Karakter: C

 

Linebackere

Von Miller trekker åpenbart opp karakteren for denne gruppa. Han er helt ekstrem. Med seg har han Brandon Marshall og Todd Davis. Sistnevnte har ikke fryktelig mye å vise til på CVen. Unge Shane Ray venter fortsatt på å slå gjennom, men det kan hende de må grave dypere i dybekartet etter at Ray pådro seg en skade i sesongoppkjøringen.

Karakter: B

 

Defensive Backs

Bakerst på banen er Denver nesten ustoppelige. Aqib Talib, TJ Ward og Chris Harris er alle blant de aller beste på sin posisjon, og Darian Stewart er ikke håpløs han heller. Nesten uansett hva resten av forsvaret gjør, så kan disse fire redde dem. Både Harris og Talib har ekstreme ballferdigheter, og quarterbackene er livredde for å kaste mot noen av dem. Det gjør at de gjerne nøler litt ekstra lenge, og vips, så er Von Miller i fanget deres.

Karakter: A+

 

SPECIAL TEAMS

Kicker er Brandon McManus og punter er Riley Dixon. Isaiah McKenzie bør kunne komme inn å gjøre en særdeles god jobb på returer. McManus har vært sikker som banken siden han kom inn i ligaen i 2014. Vel, vi glemmer de 69 prosentene fra 2014, og fokuserer på de dønn solide tallene i 2015 og 2016. Han kommer til å fortsette å score poeng for Broncos i 2017. McKenzie skaffet i gjennomsnitt 23 yards per retur på college, og bør kunne få til noe av det samme i Denver.

Karakter: B

 

VÅR VURDERING

Å plassere Denver Broncos på 4. plass i divisjonen hadde jeg aldri trodd jeg skulle gjøre. Forsvaret kan vinne kamper på egenhånd, men selv med sju seiere bør de ikke ha sjans til å passere noen av lagene over dem. Alt i alt er det opp til Siemian eller Lynch å slå gjennom for alvor, og hvis de gjør det er det håp for Denver. Hvis ikke? 4. plass…

Plassering: 4. plass i AFC West med 7-9

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x