Vi ser på…Green Bay Packers 2017!

Aaron Rodgers er kanskje den beste quarterbacken NFL har sett noensinne, rent ferdighetsmessig. I 2016 tok han laget til NFC Championship-kampen, men forsvaret klarte ikke holde følge med et ekstremt Atlanta Falcons-angrep. Han står foreløpig bare med én ring, og hvis han har noe håp om å blande seg inn i GOAT-diskusjonen er det bare en ting som gjelder: Super Bowl-seier. Packers har vært nære et par år nå. Kan 2017 være året alt endelig klaffer?

ORGANISASJONEN

Mike McCarthy.
  • Eier: Green Bay Packers, Inc. (360.760 aksjeeiere)
  • GM: Ted Thompson
  • Hovedtrener: Mike McCarthy

Stadion: Lambeau Field (81.411)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 10-6
  • 2015: 10-6
  • 2014: 12-4
  • 2013: 8-7-1
  • 2012: 11-5

PERSONELL

Martellus Bennett.

Nøkkelspillere inn: TE Martellus Bennett, TE Lance Kendricks, CB Davon House, DE Ricky Jean Francois, G Jahri Evans

Nøkkelspillere ut: TE Jared Cook, SS Micah Hyde, RB Eddie Lacy, G TJ Lang, RB Christine Michael, OLB Julius Peppers, C JC Tretter, RB James Starks, CB Sam Shields, LB AJ Hawk.

 

DRAFT 2017

Kevin King.

2. runde: CB Kevin King, Washington
2. runde: S Josh Jones, NC State
3. runde: DT Montravius Adams, Auburn
4. runde: OLB Vince Biegel, Wisconsin
4. runde: RB Jamaal Williams BYU
5. runde: WR DeAngelo Yancey, Purdue
5. runde: RB Aaron Jones, UTEP
6. runde: G Kofi Amichia, South Florida
7. runde: RB Devante Mays, Utah State
7. runde: WR Malachi Dupre, LSU

Green Bay Packers så ingen grunn til å beholde sitt 1. runde-valg, og tok like så godt og tradet seg ned i runde 2. Der fikk de et beist av en cornerback i 191 cm høye Kevin King. Hvis han kan finjustere teknikken har han potensialet til å være blant de aller beste i NFL. De doblet med en annen defensive back med deres andre valg i runde 2, og i 4. runde plukket de opp en heftig runningback i Jamaal Williams. BYU-backen hadde svært få fumbles i college, og vil være en pålitelig spiller til å skaffe 3-4 yards når det trengs. Malachi Dupre kan også nevnes. LSU-spilleren så svært god ut tidlig i college-karrieren, men duppet kraftig. Hvis han er så god som han så ut i sin sophomore-sesong kan Packers ha funnet gull.

Karakter: B

 

ANGREP

Aaron Rodgers.

Angrepet til Green Bay Packers er først og fremst Aaron Rodgers, men må også nevne Ty Montgomery, som var en åpenbaring som runningback i fjor, og alltid-solide Jordy Nelson. Devante Adams, Randall Cobb og Martellus Bennett er andre brikker som kan bli avgjørende for Packers-angrepet i år.

 

Quarterbacks:

Rodgers har alt en NFL-QB trenger. Armen, hjernen, atletisk. Han kan gjøre det meste. Selv Hail Mary-touchdowns har blitt en normal ting for Aaron Rodgers de siste par årene. Jeg er sikker på at han kunne kastet ballen 100 yards med riktige forhold. Talentet til Rodgers har aldri vært en diskusjon, problemet har vært brikkene rundt han.

Karakter: A+

 

Running backs:

Ty Montgomery gikk fra å være begravet på dybdekartet som wide receiver til å bli deres nummer én runningback, på bare noen få uker. Eddie Lacy-sagaen er endelig over i Green Bay, og trofaste James Starks er også ute. Montgomery vil dermed starte sesongen som RB1, men nykommerne Jamaal Williams og Aaron Jones lurer i kulissene. Spesielt førstnevnte er spådd å konkurrere med Montgomery om spilletid, og det tviler jeg ikke på. Montgomery er god på mye, men han er helt krise når han skal blokkere for Rodgers. Williams har vist lovende takter på det området, så det er isåfall dét som gjør at han får tillit foran ellers livsfarlige Ty Montgomery. Uansett har Packers endelig en solid løsning på runningback.

Karakter: B+

 

Receivere:

På et eller annet tidspunkt er Jordy Nelsons prestasjonsskala nødt til å peke nedover, men det har ikke skjedd ennå. 32-åringen hadde 97 mottak i fjor, og skaffet 1257 yards. Legger du til 14 touchdowns så var 2016 nesten hans beste år noen sinne, og det som 31-åring. Det er ingen grunn til at han skal gjøre det voldsomt dårligere i år. Mye av suksessen hans kan sies å være fordi motstanderens forsvar er nødt til å passe på andre playmakere også. DeVante Adams har virkelig slått gjennom, og Randall Cobb er fortsatt en veldig talentfull receiver. I fjor var det Jared Cook som var tight end, i år er det Martellus Bennett. Det blir med andre ord ikke noe lettere for forsvar å stoppe Packers i år.

Karakter: B

 

Offensiv linje:

Packers klarer alltid på mirakuløst vis å skrape sammen en dønn solid o-linje. David Bakhtiari tar ansvar på venstresiden, mens Bryan Bulaga fortsatt er et anker til høyre. Det er litt verre innvendig, der Packers har mistet mye de siste årene, men nysigneringen Jahri Evans bør kunne gjøre livet enklere for Ty Montgomery & Jamaal Williams. Unge Jason Spriggs kan også være en løsning innvendig.

Karakter: C+

 

FORSVAR

Clay Matthews.

Det er vanskelig å si annet enn at Packers-forsvaret er grunnen til at Green Bay ikke har gått hele veien med Rodgers under center. Hva annet kan være grunnen? I fjor klarte de ikke holde Falcons-angrepet i sjakk, i 2015 var det Cardinals. De svikter når det gjelder som mest, og secondaryen har stort sett vært problemet.

 

Defensiv linje:

Kenny Clark ble umiddelbart en suksess for Packers i fjor, og 1. runde-valget fra 2016 har allerede sementert sin posisjon på den defensive linja. Mike Daniels og Dean Lowry er kanskje ikke de mest flashy spillerne, men de gjør jobben sin. Alt i alt er Packers sin D-linje god nok, men ikke fantastisk.

Karakter: B-

 

Linebackere:

Linebackerne derimot, der er det muskler. Nick Perry og Clay Matthews er en livsfarlig duo som kan få de fleste quarterbacker til å bite tenner. De kombinerte for 16 sacks i fjor, og Perry var det store gjennombruddet. Innvendig har de Jake Ryan og Blake Martinez, begge særdeles ferske. Ryan forbedret seg i sitt andre NFL-år, og kan ta ytterligere steg i år. Martinez fikk en bratt læringskurve fra 4. runde-valg til Packers-starter i fjor, og jeg forventer at han er enda bedre i år.

Karakter: B+

 

Defensive backs:

Som nevnt var dette posisjonsgruppen der Packers virkelig slet i fjor, dog mye på grunn av skader. Med Kevin King og Josh Jones som deres første to draftvalg har de i alle fall innrømmet at det har vært et problem. Ha Ha Clinton-Dix er deres beste secondary-spiller, men Davon House, Morgan Burnett, Damarious Randall, Quinten Rollins… Det er ikke bra nok.

Karakter: C-

 

SPECIAL TEAMS

Mason Crosby.

Mason Crosby er fortsatt Packers sin beste kicker, og vil ikke bli utfordret for den jobben i år. Han traff på det meste i fjor, og hans 86,7 % er den nest beste prosenten han har hatt i karrieren. Packers har dog hentet inn en ny punter. Der er det rookie Justin Vogel som mest sannsynlig må gjøre jobben. I pre season har de testet ut Jeff Janis på returer. Ikke førstevalget mitt akkurat, men han har fungert.

Karakter: B

 

VÅR VURDERING

Selv om vi selvsagt har lyst til å se mer av utrolige Hail Mary-touchdowns, så må Packers håpe på at de slipper å vinne kamper på den måten i år. Forsvaret er nødt til å drepe kampene tidlig, og hvis de klarer det vil Aaron Rodgers endelig ta dem hele veien igjen. Det er jeg ikke i tvil om. Packers-fans, R-E-L-A-X.

Plassering: 1. plass i NFC North med 14-2

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x