Vi ser på…Houston Texans 2017!

Houston Texans har vunnet AFC South de to siste årene og jakter i år sin tredje divisjonstittel på rad, en bragd de aldri har klart før. Men i en divisjon der lagene har rustet kraftig opp de siste årene, har Houston fortsatt det som trengs for å vinne?

ORGANISASJONEN

Bob McNair
Bob McNair
  • Eier: Bob McNair
  • GM: Rick Smith
  • Hovedtrener: Bill O’Brien

Stadion: NRG Stadium (71.795)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 9-7
  • 2015: 9-7
  • 2014: 9-7
  • 2013: 2-14
  • 2012: 12-4

 

PERSONELL

Brock Osweiler

Nøkkelspillere inn: S Marcus Gilchrist, OT Breno Giacomini, KR Jordan Todman

Nøkkelspillere ut: QB Brock Osweiler, CB A.J. Bouye, S Quintin Demps, NT Vince Wilfork, OG Oday Aboushi, LB John Simon

Det er ikke så mye spennende som er kommet inn i Houston. Marcus Gilchrist og Breno Giacomini er kommet inn for å gi dybde på sine posijoner. Jordan Todman kom inn midt i preseason for å være kick returner. Han er en running back, men vil nok se lite spilletid utenfor special teams.

Når det kommer til spillere som har forlatt Houston er det vanskelig å la være å snakke om Brock Osweiler. Da han kom til Houston i fjor omtalte vi ham som «middelmådig» og med en utvikling som «gikk litt i gal retning». Et år senere kan det se ut som at vi overvurderte Osweiler en smule. Houston bestemte seg i hvert fall for at de ikke ønsket å se mer av Osweiler etter én sesong og endte opp med å betale Cleveland Browns draftvalg for at de skulle overta Osweilers høye kontrakt.

Ellers er forsvaret tom for et par sentrale spillere. A.J. Bouye og Quintin Demps utgjøre to av starterne i Houstons secondary i fjor, og spesielt Bouye gjorde ting veldig godt. Vince Wilfork er også borte og etterlater seg et stort hull å fylle. Wilfork er, etter 13 sesonger i ligaen, ferdig med fotball.

 

DRAFT 2017

Deshaun Watson

1.runde: QB Deshaun Watson, Clemson

2.runde: LB Zach Cunningham, Vanderbilt

3.runde: RB D’Onta Foreman, Texas

4.runde: OT Julién Davenport, Bucknell

4.runde: DT Carlos Watkins, Clemson

5.runde: CB Treston Decoud, Oregon State

7.runde: C Kyle Fuller, Baylor

Med Deshaun Watson håper Houston Texans at de endelig kan ha en franchise quarterback i laget. Omkvedet i Houston blant både fans og media de siste årene er noe sånt som at laget «har så langt bare manglet en quarterback og så vil laget være klart for Super Bowl, og med Matt Schaub, Ryan FitzpatrickBrian HoyerRyan MallettBrock Osweiler, Deshaun Watson på plass er det endelig Houstons tur!» Nå er det faktisk reellt grunnlag for å være optimistisk på Watsons vegne og ikke rettferdig å sammenlikne ham med tidligere feilslag, men det er viktig å huske på at det har vært veldig kort vei fra frelserstatus til skraphaugen i Houston de siste årene. I Watson får Houston en quarterback som har bevist at han kan være en god og stødig pocket passer, men som samtidig har hurtigheten til å løpe med ballen hvis det blir behov for det. Han vil trenge litt tid på å tilvenne seg spillet i NFL og vil starte sesongen som backup, men det er ikke umulig at vi får se Watson på banen før sesongen er over. Men er Watson mannen Texans egentlig ville ha? Rapportene før draften sa at hovedtrener Bill O’Brien var veldig imponert av Patrick Mahomes, men han ble snappet rett foran nesen på Texans, som dermed måtte bytte seg oppover for å få Watson. Hvem som til slutt vil vise seg å være det beste valget av Mahomes og Watson vil tiden vise.

Zach Cunningham kommer inn for å spille ILB, og spillet hans i årets preseason har vært oppløftende. Han vil starte sesongen som en backup, men med tanke på at 30 år gamle Brian Cushing kun har klart å spille 16 kamper én gang de siste 5 årene er det absolutt ikke umulig for Cunningham å få seg noen starts i løpet av sesongen.

D’onta Foreman er mannen som var involvert i kanskje den mest ubehagelige videoen fra hele årets draft. Da Rich Eisen skulle intervjue ham etter at han hadde blitt draftet valgte Eisen å bruke mesteparten av tiden på å snakke om Foremans døde sønn, foran Foreman og hans tydelig ukomfortable familie. Foreman har også ikke hatt en så veldig heldig offseason. Han var overvektig og ute av form da han møtte opp til Houstons første minicamp, og han presterte i juli å bli arrestert for besittelse av våpen og marijuana. Foreman kan potensielt bli en god power back i NFL, men det krever mye arbeid, og han har ikke akkurat startet godt.

Stort sett var dette en litt skuffende draft for Texans. De fylte sitt antatt største behov ved å drafte en QB, men fikk de den quarterbacken de ville ha? De har også ikke fått noen spillere som er klare til å gå inn og starte fra første kamp, men de har noen interessante spillere som kan bli gode om en stund. Dette var en draft som kan vise seg å være god i fremtiden, men akkurat nå er det mye mer potensiale enn det er faktiske beviste ferdigheter i Houstons draftklasse.

Samtlige syv draftvalg klarte å spille seg inn på Houstons første 53-manns-roster for sesongen.

Karakter: C+

 

ANGREP

Brandon Weeden (5), Deshaun Watson (4) og Tom Savage (3). Har du mer enn en quarterback har du ingen.

Angrepet til Houston spiller definitivt fortsatt annenfiolin på laget. Det eksisterer en del lyspunkt, og da spesielt DeAndre HopkinsHopkins hadde riktignok en litt skuffende 2016-sesong med «bare» 954 yards, men han har tidligere bevist at han kan produsere godt nær sagt uansett hvem som kaster til ham. Hopkins har gode muligheter til å komme seg over 1 000 yards igjen i år og atter en gang være en stjerne i laget. Ellers er Lamar Miller fortsatt på running back. Han hadde et godt år i 2016, men han måtte også tåle mye juling. Hvor langt dette Texans-angrepet kan gå avhenger dog mest av spillet de kan få på quarterbackposisjonen, der vi vil se Tom Savage eller Deshaun Watson spille. 

 

Quarterbacks

Tom Savage er nominelt Houstons starting quarterback, men han lever på lånt tid. Tom Savage er en akseptabel backup, men han er ikke en starter og han er i hvert fall ikke en franchise quarterback i NFL. Spørsmålet er bare hvor lenge han kan holde unna får Houston velger å bruke Deshaun Watson. I utgangspunktet kunne Watson ha godt av å bruke litt tid på å få utvikle seg på treningsfeltet, men dersom det skulle begynne å butte imot for Houston vil nok kravene om å få se Watson på banen begynne å komme. Vil Bill O’Brien klare å ha nok is i magen til å vente med å starte Watson til han er klar? Skal man tolke uttalelsene fra Texans-leiren riktig kan det virke som om O’Brien nesten mener at Watson er klar allerede. Det har i hvertfall vært veldig mange lovord etter treninger og preseason-kamper. Det kan altså gå veldig kort tid før vi får se Watson på banen. Kanskje kan han gjøre ting bra, men dersom han skulle feile ville han ikke bli den første rookien til å slite i grunnspillet etter å ha vært lovende i preseason.

Houston valgte å kun ta med seg to quarterbacks inn i årets sesong. Veteranen Brandon Weeden kom seg ikke inn på laget etter årets preseason.

Karakter: C-

 

Running backs

Lamar Miller går inn i sin andre sesong i Houston, og han er etter rapportene å dømme full av optimisme. Han hadde en veldig aktiv første sesong i Houston, der han fikk en mye større arbeidsmengde enn han hadde hatt før. Miller hadde over 19 løp per kamp i fjor, mens det høyeste snittet han hadde i Miami var 13,5. Miller måtte sånn sett også tåle mye i fjor og han gikk glipp av to kamper på grunn av skade. I år vil arbeidsmengden til Miller forhåpentligvis reduseres litt, da Houston ønsker å utvide rollen til backupen Alfred Blue, samtidig som de draftet D’Onta Foreman for å komme inn og gi Miller hvile.

Skal Houstons angrep gå noe sted i år er de også nødt til å sørge for at de ikke sliter ut Miller. Miller stod for 1261 yards fra scrimmage i fjor, altså mer enn en fjerdedel av Houstons totale antall yards. Erfaring tilsier at det er langt vanskeligere å samle den typen yards når man ligger i sykesengen.

Houston er forøvrig også avhengig av mer scoringsproduksjon fra running backene sine i år. Det er alltid fint med yards, men i fjor hadde de bare 8 rushing touchdowns, og når det kommer til stykket er det jo de som teller. En økning i rushing touchdowns er altså av absolutt nødvendighet for Houston i år.

Jay Prosch går inn i sitt fjerde år som Houstons fullback. Han er en populær mann hos texanerne, som ga ham en ny treårskontrakt før sesongen startet.

Karakter: B

 

Receivere

DeAndre Hopkins er fortsatt den store stjernen i Houstons angrep, og selv om sesongen hans i fjor kanskje ikke var så bra som han hadde håpet er han fortsatt en spiller motstandernes forsvar må respektere, men ut over Hopkins er det litt tynt i Houstons receivergruppe. Will Fuller hadde en lovende start på karrieren i fjor, da han gikk over 100 yards i sine to første kamper, men så sa det plutselig stopp for fartsmonsteret Fuller som ikke gikk over 100 i resten av sesongen. I år vil Fuller uansett garantert ikke starte skarpt, han er nemlig skadet frem til november. Dermed vil Houston måtte stole på Braxton Miller, som hadde en relativt uinspirerende rookiesesong, og Jaelen Strong, som har mye potensiale men lite produksjon, og som også er idømt én kamps karantene på starten av sesongen for marijuanabruk.

C.J. Fiedorowicz går inn i sitt fjerde år som tight end i ligaen. I fjor var Fiedorowicz endelig mer involvert i Houstons pasningsspill etter at han stort sett hadde blitt brukt som en blokker i løpsspillet før det. Slik situasjonen er med receivere i Houston i år må nok fort Fiedorowicz finne seg i å ta imot noen baller i år også.

Karakter: B-

 

Offensiv linje

RT Derek Newton hadde en marerittskade i kneet i uke 7 i fjor som førte til at han mistet resten av sesongen. Det ser ut som at han også vil gå glipp av hele årets sesong som en følge av skaden. Han er for tiden PUP-listet, men det er ikke mye optimisme i Houston for at han skal klare å komme tilbake i år. På LT har Duane Brown vært en holdout gjennom hele preseason fordi han ønsker en ny kontrakt. Dermed kan det se ut som at Newtons erstatter i fjor Chris Clark blir flyttet fra RT til LT, mens unge Kendall Lamm, som stort sett har vært en backup så langt i karrieren, kommer inn på RT. Rookien Julién Davenport er ikke klar til å starte i NFL ennå. Houston går altså inn i sesongen med to heller svake tackles, i hvert fall frem til Duane Brown eller Derek Newton eventuelt kommer tilbake. Det er ikke akkurat en optimal situasjon å være i.

På guards finner vi Xavier Su’a-Filo og Jeff Allen, de samme som i fjor. De gjorde en akseptabel jobb i fjor, men vil ha langt dårligere arbeidsforhold med årets tackles.

Til slutt har Nick Martin tatt over starterjobben til Greg Mancz på center. Nick Martin var et andrerundevalg i draften i fjor og tiltenkt jobben som starting center, men en skade tvang ham til å gå glipp av hele sesongen. Nå er Martin frisk igjen, og er dermed foretrukket over Mancz.

Karakter: C

 

FORSVAR

J.J. Watt
J.J. Watt

Forsvaret er og forblir hjertet til Houston, slik det har vært i mange år. Ledet an av den fremtidige Hall of Fameren J.J. Watt har Houston lenge vært et av ligaens beste forsvar, men i fjor klarte de også den imponerende bragden å fortsette å være et godt forsvar selv etter at Watt forsvant med skade. I år har forsvaret mistet et par sentrale spillere som det ikke nødvendigvis er gjort en så god jobb for å erstatte, og Houston vil være nødt til å ha en frisk Watt om de skal være like dominerende i år.

 

Defensiv linje

Houston bruker et 3-4-forsvar. I fjor måtte denne gruppen stort sett klare seg uten J.J. Watt, som skadet seg etter bare 3 kamper. I år er han tilbake og klar for å jakte sin fjerde tittel som årets defensive spiller, noe ingen andre har klart å nå før. Hvis Watt er skadefri og klar for årets sesong har Houston en spiller som er en konstant trussel mot motstanderlagets angrep. Watt er en fantastisk pass rusher som også kan være en faktor som run stopper. Han spiller i følge dybdekartet venstre defensive end, men Watt kan stille seg opp både som tackle og på høyresiden av forsvaret dersom det skulle kreves. Det eksisterer absolutt ingen tvil om at en skadefri og frisk Watt er i en klasse for seg selv defensivt. Det eneste spørsmålet er om han er frisk og klar etter fjorårets skade.

Vince Wilfork har lagt opp, noe som betyr at D.J. Reader vil få spilletid som nose tackle. Reader fikk en del spilletid som rookie i fjor og så ut som at han var klar til å kunne være en starter. Den siste endposisjonen vil bli delt av Christian Covington og Joel HeathHeath var, som Reader, en rookie som viste prov på gode ting i fjor. Alle tre, Reader, Covington og Heath, er unge og lovende spillere som vil ha meget godt av å spille på en linje der det aller meste av oppmerksomheten vil rettes mot J.J. Watt.

Akkurat som i fjor må vi konkludere med at Watt nesten hever nesten linja til karakteren A alene, men dessverre er det han har rundt seg ikke nok til at man kan forsvare en A.

Karakter: B+

 

Linebackere

Houston har en veldig solid linebackergruppe, som er intakt fra i fjor. Whitney Mercilus og Jadeveon Clowney fortsetter å være pass rushing-trusler på utsiden, en rolle begge er meget gode i. Clowney hadde i fjor et aldri så lite gjennombrudd da han endelig viste at han kunne forsvare litt av hypen han kom inn i ligaen med. Kanskje var det overgangen fra defensive end til linebacker som var utslagsgivende.

På innsiden er Benardrick McKinney og Brian Cushing fortsatt startere. McKinney går inn i sitt tredje år i ligaen og han begynner å etablere seg som en stødig innside-backer. Cushing har vært en viktig brikke i Houstons forsvar i en årrekke, men han har store problemer med å holde seg skadefri. Skulle han bli skadet igjen i år vil rookien Zach Cunningham få spilletid i Houstons forsvar.

Karakter: A-

 

Defensive Backs

A.J. Bouye var et funn på cornerback for Texans i fjor, men han er borte før årets sesong. Dermed blir starterne på cornerback Jonathan Joseph og Kevin JohnsonJonathan Joseph er en etablert cornerback i ligaen og vil fortsatt være viktig for å ta motstandernes stjernereceiver ut av kampen. Kevin Johnson har stort sett vært nickelback for Houston etter at han ble tatt i første runde i draften i 2015. I år får han altså en utvidet rolle, og det kan bli interessant å se hvordan han vil løse den nye oppgaven. Kareem Jackson er også med i årets cornerback-gruppe.

På safety er Quintin Demps borte, og dermed blir Corey Moore årets strong safety. Moore var udraftet for to år siden, men han har jobbet seg oppover dybdekartet i Houston og befinner seg nå helt på toppen. Demps hadde kanskje den beste sesongen i karrieren i fjor, så det er relativt store sko Moore nå må fylle. Alltid solide Andre Hal vil fortsette i jobben på free safety, mens Marcus Gilchrist er kommet inn fra Jets for å være dybde i Houstons DB-gruppe.

Karakter: B

 

SPECIAL TEAMS

Shane Lechler
Shane Lechler

Nick Novak hadde ikke den beste sesongen i fjor, og derfor er han nå borte. Ka’imi Fairbairn kommer inn som kicker, og ser ut som at han kan gjøre ting ganske bra. Fairbairn var i Texans i fjor også, men endte opp med å tilbringe hele sesongen på injured reserve.

Shane Lechler er en av tidenes beste puntere, men han har nå rukket å bli 41 år gammel. Hvor mye lenger kan han punte ballen før alderdommen tvinger ham til å si stopp?

Med Will Fullers skade mangler Houston et viktig våpen på returløp. Det er kanskje derfor de har valgt å hente inn Jordan Todman, da han vil være et viktig våpen på kick returns. Tyler Ervin var en habil returner i fjor og vil fortsette i den rollen i år også.

Karakter: C+

 

VÅR VURDERING

Brian Cushing og J.J. Watt
Brian Cushing og J.J. Watt

Vi er i overkant kritiske mot Houstons angrep i år, samtidig som vi stort sett mener at forsvaret står på stedet hvil. Allikevel velger vi altså å sette Houston som divisjonsmestere i årets AFC South. Vi gjør dette fordi vi mener det for tiden kun er Tennessee Titans som er en reell utfordrer for Houston i år. Jacksonville Jaguars vil være forbedret fra i fjor, men de var for langt bak i utgangspunktet til at det vil hjelpe, mens Indianapolis Colts har tatt et steg frem, men også to steg tilbake med alle skadeproblemene til Andrew Luck. Tennessee Titans er på papiret skummelt gode, kanskje spesielt offensivt, men vi har våre tvil om at de har erfaringen og rutinen til å vinne et divisjonsrace mot Houston. Dermed blir det Houston Texans som, på bakgrunn av deres sterke forsvar, vinner AFC South i 2017.

Plassering: 1.plass i AFC South med 11-5

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x