Vi ser på… Kansas City Chiefs 2017!

Det er utrolig hvor jevn denne divisjonen kommer til å være i 2017. Chiefs har vært i sluttspillet tre av de fire siste årene, og har hatt positiv record helt siden de valgte øverst i 2013-draften. Spillere som Jamaal Charles, Travis Kelce, Justin Houston, og ikke minst Alex Smith, har vært mye av grunnen til det. Når Kansas City Chiefs går inn i sin femte sesong siden 2-14-sesongen i 2012 er det med et tronskifte i horisonten. Chiefs bestemte seg for å flytte seg opp i draften for å plukke den unge quarterbacken Patrick Mahomes. Det er bare et spørsmål om tid før Alex Smith for andre gang i karrieren må se at han mister jobben til en ung «gunslinger», og 33-åringen vet at et par dårlige kamper på rad kan være slutten på hans Chiefs-karriere. Tåler han presset, eller bukker han under? Det vil avgjøre Kansas sin skjebne i år.

ORGANISASJONEN

Andy Reid.
  • Eier: Hunt-familien
  • GM: Brett Veach
  • Hovedtrener: Andy Reid

Stadion: Arrowhead Stadium (76.416)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 12-4
  • 2015: 11-5
  • 2014: 9-7
  • 2013: 11-5
  • 2012: 2-14

 

PERSONELL

Nøkkelspillere inn: LB Kevin-Pierre Louis, RB CJ Spiller, DT Bennie Logan, S Daniel Sorensen, LB Reggie Ragland.

Nøkkelspillere ut: LB DJ Alexander, RB Jamaal Charles, WR Jeremy Maclin, NT Dontari Poe.

Det er ikke lett å forstå hva Chiefs har gjort i sommer. Jamaal Charles og Jeremy Maclin har begge vært viktige brikker i dette laget, men ble vist døren i sommer. Charles kan man forstå, med alle skadeproblemene han har hatt, men å slippe Jeremy Maclin? Det gir ikke mening i mine øyne. Et par dager senere var general manager John Dorsey kastet ut av organisasjonen, mens hovedtrener Andy Reid signerte ny kontrakt samme dag. Brett Veach ble forfremmet til ny general manager. Det har skjedd ting i kulissene på Arrowhead i sommer.

 

DRAFT 2017

Patrick Mahomes.

1. runde: QB Patrick Mahomes, Texas Tech

2. runde: DE Tanoh Kpassagnon, Villanova

3. runde: RB Kareem Hunt, Toledo

4. runde: WR Jehu Chesson, Michigan

5. runde: OLB Ukeme Eligwe, Georgia Southern

6. runde: DB Leon McQuay, USC

Jeg elsker at de turte å gå opp for å plukke Patrick Mahomes. Han var den mest talentfulle quarterbacken i draftklassen, og taket hans er helt oppe mot Aaron Rodgers-nivå. Nå er det selvsagt en lang vei dit, men Kansas-fansen vil rope etter Mahomes hver gang Smith bommer på en receiver. Mannen med det umulige navnet, Kpassagnon, er også et prosjekt for fremtiden, mens runningbacken Kareem Hunt kan gi umiddelbare resultater for dette laget. Den tidligere Toledo-backen har litt Marshawn Lynch i spillet sitt, og beveger seg kattemykt i alle retninger. Han vil ta over jobben til West og Ware tidlig.

Karakter: B

 

ANGREP

Alex Smith.

Det er angrepet som er det største spørsmålstegnet for Chiefs. Med Maclin ut døra mangler de atter en gang en skikkelig nummer en receiver, noe som ikke gjør jobben noe lettere for en Alex Smith med kniven på strupen. Tyreek Hill er en playmaker, men ikke en «move the sticks» wide receiver. Travis Kelce kan selvsagt være den personen, men man kan ikke være for avhengig av tight ends heller. Det er mye lovende, men flere spørsmålstegn ved Chiefs-angrepet.

 

Quarterbacks

Alex Smith kommer til å starte den første kampen med mindre han klarer å skade seg i pre season, og med mindre han spiller noen dårlige kamper vil han også fullføre sesongen under center. Patrick Mahomes har allerede vist mye bra i forsesongen, men jeg nekter å tro at Andy Reid klipper vekk Alex Smith uten at han har et par begredelige kamper på rad. Uansett hva som skjer har Chiefs grunn til å se lyst på fremtiden, for Mahomes kan være den neste store quarterbacken i NFL. Tyler Bray og Joel Stave kjemper om den siste quarterback-plassen, uten at noen av de vil se noe til en NFL-bane i løpet av denne sesongen.

Karakter: B

 

Running backs

Det er ikke mange år siden dette angrepet baserte seg ene og alene på Jamaal Charles, og vi trodde Chiefs var fortapt når han gikk ned med skade. I hans fravær tok Charcandrick West og Spencer Ware over, og herjet med de beste forsvarene i ligaen. Det viste seg fort at Andy Reid virkelig er en «running back-whisperer», og derfor er det eksepsjonelt spennende at de draftet Kareem Hunt. Han har som nevnt noe «beast mode» i seg, og løper på samme måte som Marshawn Lynch. Han gir seg aldri, og kjemper alltid for den ekstra yarden. Høres ut som en perfekt spiller for Chiefs. I tillegg har de fått tak i CJ Spiller, som forhåpentligvis fortsatt har litt igjen i tanken.

Karakter: B

 

Receivere

Jeremy Maclin vil bli savnet i Kansas. Tyreek Hill er nå deres beste wide receiver, men han er fortsatt en noe limitert receiver. Chris Conley listes for øyeblikket opp som den andre receiveren, men han har vist null og niks på sine to første år i NFL. Rookie Jehu Chesson kan potensielt bli noe, men den tidligere Michigan-receiveren har også klare mangler. Jeg er meget skeptisk til denne gruppen, og tror det kan bli Chiefs sin bane i år. Om vi skal regne med tight ends så trekker selvsagt Travis Kelce opp, som en av de beste i sin posisjon.

Karakter: C

 

Offensiv linje

Linja i Kansas kan man alltid stole på. Det er en grunn til at runningbackene alltid er produktive her, uansett om du heter Charles, West eller Ware. Likevel er ikke linja blant de beste i ligaen, og Eric Fisher har aldri utviklet seg til å bli det Chiefs håpet på da de draftet han med førstevalget i 2013. Likevel er det en veldig ung offensiv linje som bare kan bli bedre og bedre.

Karakter: C

 

FORSVAR

Chiefs-forsvaret har i mange år vært blant ligaens beste, og skal vi tro Fantasy-ekspertene er de det beste fantasyforsvaret å ha på laget ditt i år. Med interception-kongen Marcus Pieters, og sack-maskinen Justin Houston er det forståelig. Eric Berry ser bare ut til å bli bedre og bedre som årene går, og unge Chris Jones er meget lovende på linja.

 

Defensiv linje

Chris Jones ble mest kjent for at en litt uheldig kroppsdel ble synlig når han løp 40 yard dash under NFL-combinen i 2016, men han siden blitt mer kjent som en lovende spiller på den defensive linja i Kansas. Dontari Poe måtte også erstattes, og inn har Bennie Logan kommet. Han er nok ikke helt i samme klasse, men vil kunne gjøre jobben. Sistemann er Allen Bailey, som har slitt med skader de siste årene. Det er derfor mye ferskt på D-linja, og rookie Tanoh Kpassagnon kan også finne på å blande seg inn. Man vet ikke helt hvor man har denne gruppa, men potensialet er høyt.

Karakter: C

 

Linebackere

Det er her Kansas City Chiefs skinner. Justin Houston er tilbake i godt gammelt slag, og alle vet hvor farlig han kan være på sitt beste. Derrick Johnson og Ramik Wilson er solide brikker innvendig. Likevel slår det litt sprekker her også. Tamba Hali la ikke skjul på sin misnøye med laget da han tidligere i sommer eksploderte med en rekke meldinger på Twitter. Han starter i tillegg sesongen på PUP-lista. Antageligvis er det Dee Ford vi får se spille i hans posisjon de første kampene. Hvis Reggie Ragland er like god som jeg trodde han var når han ble draftet… da kan dette bli veldig bra.

Karakter: B

 

Defensive Backs

De traff gull da de draftet Marcus Peters i 2015. Han har allerede rukket å notere seg for 14 interceptions, og 46 forsvarte pasninger. Han er en real playmaker og ballhauk, og er nesten alltid involvert. Nå trenger ikke det være bare positivt, da han i sitt rookie-år også slapp til veldig mange yards på sin side. Han forbedret seg derimot i 2016, og pila peker oppover for Peters. Sammen med han er Eric Berry som nesten bare har blitt bedre etter at han bekjempet kreften for noen år siden. Med fire interceptions og to touchdowns i fjor blir det feil å forlange noe mer fra 28-åringen, men han er hvert fall blant de aller beste safetiene i ligaen. Ron Parker og Steven Nelson er ikke helt samme klasse, men alt i alt er defensive backene til Kansas svært solide.

Karakter: B

 

SPECIAL TEAMS

Dustin Colquitt.

Brasilianske Cairo Santos har ikke vist noe tegn til å være på vei ut dørene på Arrowhead. Det er ikke lett å være utenlandsk kicker i NFL, men det ser ut som at den Sao Paulo-fødte 25-åringen har mange år igjen i ligaen. Det skal dog sies at pila har pekt nedover siden hans første år i 2014. Det er ikke krise ennå, men han bør ikke bomme på flere field goals fremover. Dustin Colquitt er fortsatt den samme solide punteren, og har vært det siden 2005. Tyreek Hill er spilleren som gjør special teams-gruppa til Kansas spennende. Den lynraske 23-åringen kan score hver gang han har ballen i henda, og forhåpentligvis vil han fortsette å returnere avspark og punts denne sesongen også.

Karakter: A

 

VÅR VURDERING

Det er utrolig at jeg plasserer Kansas City Chiefs på 3. plass i divisjonen, men med så mange gode lag, og litt for mange spørsmålstegn i både angrep og forsvar, så ser jeg ikke helt hvordan Andy Reid skal ta laget sitt forbi Chargers og Raiders i år. AFC West har utrolig nok potensialet til å sende alle fire lagene til sluttspillet, og jeg tror Chiefs havner rett utenfor i år.

Plassering: 3. plass i AFC West med 8-8

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x