Vi ser på… Los Angeles Chargers 2017!

Jeg kommer garantert til å skrive San Diego minst én gang i løpet av denne artikkelen. Chargers har pakket sakene, og dratt for å spille fotball drøye tre timer lenger nord. Stubhub Arena er deres midlertidig stadion, en arena de vil dele med MLS-laget Los Angeles Galaxy. Det er den minste stadionen i NFL på veldig, veldig lang tid. Med Rams som byrival er jeg neimen ikke sikker på hvor mange som vil komme på kampene, men forhåpentligvis klarer de å fylle de drøye 30.000 setene. Med ny hovedtrener, ny by, nye unge superstjerner, og nye fans – vil Chargers klare å klatre opp fra sumpa de har vært i de siste årene? Kanskje, men det spørsmålet hviler kanskje på et annet: Vil de for en gangs skyld unngå skader? Spoiler: Nei…

ORGANISASJONEN

Tom Telesco.
  • Eier: Alex Spanos
  • GM: Tom Telesco
  • Hovedtrener: Anthony Lynn

Stadion: Stubhub Center (27.000)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 5-11
  • 2015: 4-12
  • 2014: 9-7
  • 2013: 9-7
  • 2012: 7-9

 

PERSONELL

Cardale Jones.

Nøkkelspillere inn: OT Russel Okung, QB Cardale Jones, LB Kyle Coleman.

Nøkkelspillere ut: OG DJ Fluker, WR Stevie Johnson, CB Brandon Flowers, OT King Dunlap, S Darrell Stuckey.

Den største signeringen for Chargers i år er åpenbart Russel Okung. Mannen, som er sin egen agent, har klart å lande en kontrakt med LA – og er nødt til å være ankeret på den offensive linja. Med den signeringen har de også renska det som var på den linja fra før av, men Fluker og Dunlap. Rutinerte Stevie Johnson og Brandon Flowers er vekk, og den tidligere Pro Bowl-safetien Darrell Stuckey har også takket for seg etter at han ikke klarte å bestå en medisinsk test. Alt i alt har ikke noen voldsomt viktige brikker forsvunnet, mens Okung kan være den viktigste signeringen i AFC West i år.

 

DRAFT 2017

Mike Williams.

1. runde: WR Mike Williams, Clemson

2. runde: OG Forrest Lamp, Western Kentucky

3. runde: OG Dan Feeney, Indiana

4. runde: FS Rayshawn Jenkins, Miami

5. runde: CB Desmond King, Iowa

6. runde: OT Sam Tevi, Utah

7. runde: DE Isaac Rochell, Notre Dame

Mike Williams var den beste receiveren i draften, og Chargers gjorde en god jobb med å sikre seg han. Nå viser det seg allerede at han trolig har dratt på seg en alvorlig skade (og det overrasker ingen når det er snakk om Los Injuries Chargers), men forhåpentligvis kan han bli klar til sesongen. Forrest Lamp er derimot garantert ute. 2. runde-valget skulle hjelpe o-linja opp flere hakk, men Lamp vil mest sannsynlig miste hele sesongen. Dan Feeney er foreløpig ikke skadet, så vi får håpe at han kan ta den rollen Lamp var tiltenkt. Dypt i draften fikk de en solid defensive back i Desmond King, som kan spille både safety og cornerback.

Karakter: B

 

ANGREP

Philip Rivers.

Philip Rivers nærmer seg slutten av karrieren, og innser at han er nødt til å få dette laget opp på hesten igjen etter et par begredelige sesonger. Han har forhåpentligvis sin beste wide receiver, Keenan Allen, tilbake fra gjentatte skader, og Melvin Gordon viste i fjor at Chargers har et solid løpespill også. Det store spørsmålet er den offensive linja, spesielt etter at både Fluker og Dunlap ble sluppet – og Lamp ble skadet. Russel Okung må være supermann for at Chargers skal kunne hevde seg, men kanskje han er det?

 

Quarterbacks

Rivers er som sagt 35 år, og har trolig ikke mange år igjen på topp. Hvis man ser på statistikken hans de siste par årene ser man en jevn nedgang i quarterback-rating, men det kan selvsagt ha noe med at hans favorittreceiver har vært skadet nesten konstant siden hans rookie-sesong. Han går inn i sin 14. sesong med Chargers, og uansett hvordan det skulle gå kan det fort være hans siste. Kellen Clemens er resignert som backup, mens unge Cardale Jones er hentet fra Buffalo. Nei, det er ingen tvil om at Rivers er håpet for Chargers.

Karakter: B

 

Running backs

Melvin Gordon hadde en begredelig rookie-sesong, men slo knallhardt tilbake i 2016. Han klarte å luke ut fumbles, og løp for 997 yards og 10 touchdowns. Han har likevel litt å gå på, for det tilsvarer bare 3,9 yards per forsøk. Det skal sies at den offensive linja ikke akkurat hjalp Gordon, og med Okung på plass kan han antageligvis gjøre det enda bedre. Bak han er Branden Oliver, som har vært en lojal Charger i mange år, og Kenneth Farrow. Kenjon Barner er også en interessant playmaker med høy fart, og Andre Williams må også nevnes etter hans relativt gode sesonger i New York Giants.

Karakter: B

 

Receivere

Keenan Allen er uten tvil den beste receiveren til Chargers, og skadefri er han helt strålende. Nå er det jo selvsagt det som har vært det store problemet, da Allen har spilt fattige 9 kamper siden 2014. I den ene kampen han rakk å spille i 2016 hadde han derimot seks mottak på til sammen 63 yards, og han spilte ikke en gang hele kampen. Hadde han fortsatt i den farten hadde han endt opp med 96 mottak for 1008 yards i 2016. Med Mike Williams fra Clemson har Rivers fått et nytt leketøy, og hvis du legger til Travis Benjamin, Tyrell Williams og Dontrelle Inman i den miksen, så er det grunn til å frykte luftangrepet til Chargers.

Karakter: A

 

Offensiv linje

Som nevnt er Russel Okung hentet inn for å låse venstresiden, og hele Chargers-angrepet er avhengig av at han klarer det. Rivers trenger ikke mye tid for å finne receiverene sine, men han trenger mer tid enn han har fått de siste årene. Okung var solid i både Seattle og Denver, og er fortsatt bare 29 år. Han bør være i god nok form til å hjelpe LA opp fra sumpa. Resten av linja er derimot veldig medioker, og både Dan Feeney og Forrest Lamp hadde vært viktige brikker der. Nå får vi se hva Feeney kan få til alene.

Karakter: D

 

FORSVAR

Joey Bosa.

Chargers-forsvaret viste lovende tegn i 2016, spesielt på grunn av Joey Bosa. Etter at han var i kontraktsklinsj med klubben dukket han endelig opp på trening et par uker ut i sesongen, og resten av sesongen var han en maskin. Han endte opp med 10,5 sacks på 12 kamper, og jeg gleder meg til å se hva han kan få til på en full sesong. Med han på forsvaret er rutinerte gutter som Melvin Ingram og Brandon Mebane. Chargers-forsvaret kan ta store steg i 2017.

 

Defensiv linje

Nevnte Joey Bosa blir den viktigste brikken der, selv om Brandon Mebane og Corey Liuget er ekstremt gode spillere innvendig. Melvin Ingram jobber på motsatt side av Bosa, og de to utgjør trolig den beste pass rush-duoen i ligaen.

Karakter: A+

 

Linebackere

Det er dog litt tynnere bakover for Chargers. Denzel Perryman er ute med skade, og de tre som skal gjøre jobben for LA er Korey Toomer, Kyle Emanuel og Jatavis Brown. Hvis de skulle forsterket ett sted, så er det nok her.

Karakter: C

 

Defensive Backs

Jason Verrett har endelig begynt på bevise hvorfor han var et 1. runde-valg i 2014, og har god hjelp fra rutinerte Casey Hayward på motsatt side. Rookiene Rayshawn Jenkins og Desmond King er trolig tiltenkt en rolle som safety, og da begynner denne gruppa å se solid ut for et Chargers-lag som har slitt med den posisjonsgruppen lenge.

Karakter: B

 

SPECIAL TEAMS

Det er lite å rope hurra for på special teams, i motsetning til divisjonskameratene fra Oakland. Drew Kaser er punter og Josh Lambo er kicker. Sistnevnte sliter fra lang avstand, men er vanligvis solid fra 40 yards og innover. Han er likevel en kicker jeg kan se Chargers erstatte nokså tidlig, hvis det skulle gå dårlig. Jeg forstod aldri helt hvorfor de slapp Nick Novak, men gjort er gjort. Travis Benjamin bør få jobben på returer, men det kan se ut som han er tiltenkt en større rolle i angrepet, og at de derfor ikke vil risikere det. Isåfall er det Isaiah Burse som får den jobben.

Karakter: C

 

VÅR VURDERING

Chargers er et spennende lag, og jeg har klokketro på at de vil forbedre seg fra de to ekstremt dårlige sesongene. Forandring fryder, og en ny by kan hjelpe spillerne til å få ekstra motivasjon. Joey Bosa har potensialet til å bli årets defensive spiller, mens Keenan Allen og Melvin Gordon er blant NFLs beste på sine posisjoner. Med en Philip Rivers som vet at karrieren går mot slutten, så kan 2017 være Chargers sitt år.

Plassering: 2. plass i AFC West med 9-7

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x