Vi ser på… Los Angeles Rams 2017!

NFC West er divisjonen for unge hovedtrenere, og ingen er yngre enn Rams-trener Sean McVay. 31-åringen (!) er yngre enn de fleste i treningsstaben, og ikke minst: yngre enn flere spillere på laget. Det blir spennende å se hvordan det påvirker han som leder, og om resten av laget respekterer han på samme måte som de respekterte tidligere hovedtrener Jeff Fischer.

ORGANISASJONEN

Sean McVay.
  • Eier: Stan Kroenke
  • GM: Les Snead
  • Hovedtrener: Sean McVay

Stadion: Los Angeles Memorial Coliseum (93.000)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 4-12
  • 2015: 7-9
  • 2014: 6-10
  • 2013: 7-9
  • 2012: 7-8-1

 

PERSONELL

Sammy Watkins.

Nøkkelspillere inn: WR Sammy Watkins, LB Connor Barwin, RB Lance Dunbar, CB Kaivon Webster, OT Andrew Whitworth, C John Sullivan, WR Robert Woods, C Austin Blythe.

Nøkkelspillere ut: CB EJ Gaines, OT Greg Robinson.

Rams har nestet ikke mistet noe i år, men har likevel gjort en strålende jobb med å få tak i spennende spillere. Sammy Watkins venter på å få ut sitt fulle potensiale, og hvis fotskaden viser seg å være en filleting har Rams skutt gullfuglen der. Andrew Whitworth er også en av de beste i NFL på sin posisjon, og vil definitivt hjelpe dem.

 

DRAFT 2017

2. runde: TE Gerald Everett, South Alabama

3. runde: WR Cooper Kupp, Eastern Washington

3. runde: S John Johnson, Boston College

4. runde: WR Josh Reynolds, Texas A&M

4. runde: OLB Samson Ebukam, Eastern Washington

6. runde: DT Tanzel Smart, Tulane

6. runde: FB Sam Rogers, Virginia Tech

7. runde: OLB Ejuan Price, Pittsburgh

Rams brukte som kjent uhyre mye kapital på å skaffe seg Jared Goff i fjor, og valgte ikke før 2. runde i 2017. Der bestemte de seg for å drafte en spiller fra FCS, i en posisjon de allerede har en ung og lovende type. Et spesielt valg, etter min mening. De tok en ny råsjans i runde 3, med Cooper Kupp. Han har dog vist svært lovende ting i treningskampene. Josh Reynolds er en spiller jeg har tro på, men Watkins-signeringen betyr at han kommer litt mer bak i rekkene.

Karakter: C-

 

ANGREP

Hva skjedde med Los Angeles Rams i fjor? Hvorfor klarte ikke spillere som Todd Gurley og Tavon Austin å produsere? Handlet alt om at Jared Goff ikke var klar for NFL, eller var det andre ting som spilte inn? Er Sammy Watkins løsningen? Er Andrew Whitworth løsningen? Vel, faktisk, jeg tror de kan være det.

 

Quarterbacks

Jared Goff er rett og slett nødt til å heve seg fra fjoråret. Hans rookie-sesong var så ekstremt skuffende at det allerede er sterke stemmer som mener han aldri kommer til å bli noe. På de sju kampene han spilte kastet han ballen 205 ganger, og bare 112 kom frem. Når du legger til sju interceptions og fem fumbles, ja, da har du en total fiasko. Det er heller ikke nødvendigvis en veldig god ting å bytte hovedtrener to ganger på ditt første år som NFL-spiller. Heldigvis for Jared er det ikke de største navnene som lurer bak han, og jeg tviler på at Mannion eller Orlovsky kommer til å stjele den jobben med det første.

Karakter: C

 

Running backs

Todd Gurley var det heteste navnet i hele NFL i 2015. I 2016 var han helt borte. Var Jared Goffs svake sesong grunnen, eller fikk rett og slett Gurley en ekstrem formdupp? Det er vanskelig å forklare, men den offensive linja er nødt til å få noe av skylden. Greg Robinson har vært så skuffende siden han ble draftet i 2014 at laget så seg nødt til å kvitte seg med han, og navn som Roben Havenstein og Jamon Brown roper heller ikke kvalitet. Livet som running back er ikke lett uten en solid o-linje, men løsningen kan allerede være på plass… Bak Gurley lurer spillere som Aaron Green og Malcolm Brown. Ja; alt presset ligger på Gurley.

Karakter: B-

 

Receivere

Sammy Watkins ble draftet for fire år siden, og den første sesongen hans med Bills endte med 982 yards og seks touchdowns. Ganske bra til å være rookie. Deretter har det gått nedover for Watkins. På de 13 kampene han spilte i 2015 ble det over tusen yards, men i 2016 slet han med skader. 430 yards på 8 kamper var mye mindre enn det Bills håpet å få ut av han, og da fotskaden aldri så ut til å slippe bestemte de seg for å trade han til Los Angeles. Her vil han spille med Robert Woods på andre siden, og kanskje unge, lovende Cooper Kupp i sloten. Tavon Austin er også en playmaker McVay er nødt til å få involvert i angrepet. Alt i alt har Rams mange playmakere på utsiden, og det er et godt utgangspunkt for Goff.

Karakter: B+

 

Offensiv linje

Det er her løsningen på Rams-problemet ligger. Andrew Whitworth har vært en av de aller beste i NFL til å beskytte quarterbacken sin, og jeg tror ikke Bengals helt har forstått hva de har gitt slipp på ennå. Whitworth vil gjøre livet til Jared Goff betraktelig enklere, og det samme kan sier for Todd Gurley. Rams har også forsterket innvendig med center John Sullivan og backup Austin Blythe. Resten av linja er ikke superfrisk, men med Whitworth har de i alle fall sikret venstresiden.

Karakter: B

 

FORSVAR

Aaron Donald trengte ikke mange kampene før han ble nevnt i diskusjonen som NFLs beste forsvarsspiller. 26-åringen har allerede vært i tre Pro Bowls, på to All-Pro-lag, og ble kåret til Rookie of the Year i 2014. Rams sitt forsvar hviler på skuldrene til den 127 kilo tunge defensiv linje-spilleren. Det er bare ett problem: Han har ikke møtt opp på trening.

 

Defensiv linje

Det er Aaron Donald som er den defensive linja til Los Angeles Rams, og laget har et stort problem når han har valgt å holde seg hjemme under pre season. Pengene snakker, og de er nødt til å rope ut for å få Donald tilbake på treningsfeltet. Ifølge Adam Schefter kan Aaron Donalds holdout vare langt utover i sesongen, og dét ville være en enorm krise for Rams. Men la oss ta utgangspunkt i at han faktisk spiller. Da har han Michael Brockers og Ethan Westbrooks ved siden av seg. Ja; han er livsviktig.

Karakter: B-

 

Linebackere

Connor Barwin har funnet veien til Los Angeles, og han er en type en hver garderobe kan tjene på å ha. På banen har han også solide ferdigheter, og er en typisk leder. Robert Quinn har tapt seg de siste årene, men vi vet hva som bor i han. Alec Ogletree er solid, og det eneste svake leddet på midten for Rams er egentlig Cory Littleton.

Karakter: B+

 

Defensive Backs

EJ Gaines ble sendt til Buffalo i Watkins-traden, og da er det nysigneringen Kayvon Webster som må holde fortet. Trumaine Johnson har kontroll på andre siden, mens Mo Alexander og Lamarcus Joyner. Rookie John Johnson kan fint klare å kjempe seg til en plass på safety. Det er strengt tatt bare Trumaine Johnson som er verdt å snakke om i Rams sin secondary.

Karakter: C

 

SPECIAL TEAMS

Johnny Hekker.

Pro Bowl-punter Johnny Hekker er fortsatt på plass, mens kicker er Greg Zeuerlein. Sistnevnte har vært kicker for Rams siden 2012, og bortsett fra et merkelig 2015-år har han vært ekstremt solid. I fjor var han nesten helt perfekt. På returer har de åpenbart en av de beste i NFL: Tavon Austin. Med en mer begrenset rolle i angrepsspillet vil han uten tvil være en viktig brikke på special teams.

Karakter: B+

 

VÅR VURDERING

Jared Goff.

LA Rams begynner på et nytt kapittel med Sean McVay som hovedtrener, og kanskje var 2016 et unntak fra regelen. Det kan være at Jared Goff faktisk så god som han så ut for California, og Andrew Whitworth kan faktisk være brikken som får puslespillet til å gå opp for Rams. Kanskje hadde bare Todd Gurley en dårlig sesong, og vil være tilbake i toppform i 2016. Det er mange spørsmålstegn ved Los Angeles Rams, kanskje litt for mange til å hevde seg i en god divisjon, men de bør forbedre seg fra i fjor.

Plassering: 3. plass i NFC West med 6-10

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x