Vi ser på…Minnesota Vikings 2017!

Det store spørsmålet i Minneapolis er quarterback-situasjonen. Da Teddy Bridgewater før sesongen i fjor gikk ned med skade på treningsfeltet så situasjonen relativt håpløs ut. Løsningen ble en dyr trade for Sam Bradford, quarterbacken Rams valgte med det første valget i 2010-draften, før skader gjorde at han ble sendt til Philadelphia Eagles til fordel for Nick Foles. Det er utrolig hva Eagles til slutt klarte å tjene på Nick Foles, men det er en annen historie. Bradford endte opp med å spille 15 kamper for Vikings, og gjorde en solid jobb for et lag som totalt manglet løpespill. 20 touchdowns og 5 interceptions gjør at Minnesota nå etter hvert står ovenfor en meget vanskelig avgjørelse: Teddy Bridgewater eller Sam Bradford?

Mike Zimmer

ORGANISASJONEN

  • Eier: Zygi Wilf
  • GM: Rick Spielman
  • Hovedtrener: Mike Zimmer

Stadion: U.S. Bank Stadium (66.665)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 8-8
  • 2015: 11-5
  • 2014: 7-10
  • 2013: 5-10-1
  • 2012: 10-6-0

PERSONELL

Latavius Murray.

Nøkkelspillere inn: T Riley Reiff, T Mike Remmers, DE Datone Jones, RB Latavius Murray, QB Case Keenum, P Ryan Quigley, WR Michael Floyd

Nøkkelspillere ut: G Brandon Fusco, G Mike Harris, OLB Chad Greenway, T Matt Kalil, P Jeff Locke, WR Charles Johnson, CB Captain Munnerlyn, WR/KR Cordarrelle Patterson, T Andre Smith, TE Rhett Ellison

 

Dalvin Cook

DRAFT 2017

2. runde: RB Dalvin Cook, Florida State
3. runde: C Pat Elflein, Ohio State
4. runde: DT Jaleel Johnson, Iowa
4. runde: LB Ben Gedeon, Michigan
5. runde: WR Rodney Adams, USF
5. runde: G Danny Isidora, Miami
6. runde: TE Bucky Hodges, Virginia Tech
7. runde: WR Stacy Coley, Miami
7. runde: DE Ifeadi Odenigbo, Northwestern
7. runde: LB Elijah Lee, Kansas State
7. runde: CB Jack Tocho, N.C. State

Vikings tradet jo da som kjent bort 1. runde-valget sitt for Sam Bradford, men gjorde opp for det ved å drafte et 1. runde-talent i runde 2. Dalvin Cook herjet for Florida State, og kun dårlige testresultater gjorde at han falt til andre runde. De plukket også opp en forsterkning til den offensive linja med Pat Elflein, og fant et beist av en tight end i runde 6.

Karakter: B-

 

ANGREP

Angrepet til Minnesota Vikings har mange talentfulle brikker, men den offensive linja var deres store akilleshæl i fjor. Den gjorde at de fikk null ut av løpespillet, og alt presset lå på Sam Bradford. Han gjorde det forsåvidt helt greit, men laget vant til slutt bare åtte kamper. Det er ikke bra nok, og man kan på ingen måte skylde på forsvaret, som var et av ligaens beste i fjor.

 

Quarterbacks:

Teddy Bridgewater eller Sam Bradford? Mens de fleste lag sliter med å finne en quarterback som leverer, har Minnesota nå to stykker som kan få jobben gjort. Problemet er at hverken Teddy eller Sammy er veldig interessert i å slite benken, så når Bridgewater blir frisk (som i følge Mike Zimmer vil være i løpet av denne sesongen) – hva skjer? Jeg kan ikke skjønne annet enn at Vikings vil prøve å trade bort en av de, og hvem det blir kommer an på kneet til Bridgewater. Bradford sin verdi har antageligvis bare steget siden han kostet ett 1. runde-valg i fjor høst, mens Bridgewater sin skade gjør det svært vanskelig å sette en verdi på han. Pr. nå er det dog Bradford som vil starte for Vikings, og hvis han fortsetter i samme stil har de fortsatt en meget god (midlertidig?) løsning. I tillegg har de en tredje quarterback, Case Keenum, som har bevist at han kan vinne kamper i NFL.

Karakter: A-

 

Running backs:

Adrian Peterson er ikke lenger en Minnesota Vikings-runningback. Latavius Murray har tatt turen fra Oakland, og Dalvin Cook er draftet fra Florida State. McKinnon er også fortsatt en fin «change of pace»-back. Det kan se ut som det blir Dalvin Cook som får jobben, og det er nok også rett valg. På sine tre år på Florida State løp han for 4464 yards, og 46 touchdowns. Han er heller ikke dårlig som receiver, og hvis o-linja kan gjøre litt mer enn i fjor, har han potensialet til å være den beste rookie runningbacken i ligaen.

Karakter: B

 

Receivere:

Det er mye lovende på utsiden for Vikings. De har klart å få frem to «stjerner» ut av intet, med Adam Thielen og Stefon Diggs. Hvis Laquon Treadwell i tillegg kan leve opp til potensialet sitt i 2017 har Vikings-fans virkelig noe å se frem til. De tre kan potensielt bli den beste WR-trioen i ligaen, hvis de slår ut i full blomst. Diggs hadde 903 yards i 2016. Thielen dro inn 967. Treadwell hadde som kjent ett fattig mottak for 15 yards, men jeg er overbevist om at han vil heve seg i 2017.

Karakter: B+

 

Offensiv linje:

Her er det slutt på toppkarakterene. Fjorårets utgave var helt krise på run blocking, men klarte å beskytte Sam Bradford til en viss grad. Pat Elflein var en av de bedre i draften på å blokkere for løp, og det gir mening å plukke opp han. LT Matt Kalil har dog forsvunnet, og det er ikke bare-bare å finne en OK tackle som kan håndtere venstresiden. Det kan se ut som tidligere Lions-tackle Riley Reiff tar den jobben. Mike Remmers bør nok også kunne gjøre en god jobb på høyresiden. Vikings har åpenbart forbedret linja – men det er fortsatt ikke gull.

Karakter: C–

 

FORSVAR

Vikings-forsvaret så helt uslåelige ut på de første fire-fem ukene i fjor. De holdt Green Bay Packers og Aaron Rodgers til 10 poeng. De stoppet 2015 MVP Cam Newton, og hadde full kontroll mot Eli Manning og Odell Beckham Jr. Houston klarte heller ikke score mer enn 10 poeng mot Vikings. Så hadde laget bye week, og helt ut av det blå raknet det litt for forsvaret. Vikings gikk på smell etter smell. Etter fem runder hvor 16 poeng var det meste de hadde sluppet til, hadde de bare én kamp med mindre enn 16 poeng imot på de siste 11 kampene. Hvis Vikings klarer å holde nivået fra fjorårets første fem uker – da er de virkelig et lag å holde øynene oppe for.

 

Defensiv linje:

Everson Griffen var en av grunnene til at Vikings herjet før deres bye week i fjor, og hadde fire sacks på de tre første kampene. Han sluknet dog, som resten av forsvaret, og endte med åtte sacks. Det samme skjedde med Linval Joseph. Tre sacks på tre kamper. Én sack på de siste 13. Danielle Hunter klarte derimot å spre sine 12,5 sacks utover sesongen. Alle tre er fantastiske spillere, og hvis de klarer å holde nivået jevnt høyt vil de holde Vikings inne i alle 16 kampene deres denne sesongen.

Karakter: A-

 

Linebackere:

Anthony Barr hadde et glitrende år i 2014, og fulgte opp i 2015. I 2016 var han derimot helt borte. Hva skjedde? Hvis pila fortsetter å peke nedover for Barr er det ikke lenge før Vikings er nødt til å se etter erstatninger. De har Eric Kendricks, som er en solid spiller, og Emmanuel Lamur fungerer. Kanskje ble vi bortskjemte på nivået Barr holdt i sin rookie-sesong, men han er nødt til å våkne i 2017 for å holde linebacker-gruppen flytende.

Karakter: C+

 

Defensive backs:

Harrison Smith er blant de fem beste safetyene i NFL, og Xavier Rhodes nærmer seg elite-diskusjonen på cornerback. Trae Waynes tok steg fra sin rookie-sesong, og Andrew Sendejo gjør sjelden mye feil. Mackenzie Alexander er perfekt som nickelback. Secondaryen til Minnesota er faktisk ekstremt god på sitt beste, og hvis de får hjelp av D-linja er de nesten uslåelige – som vi så i starten på fjorårssesongen. Igjen: Hvis Minnesota-forsvaret klarer å holde det nivået gjennom en hel sesong… hvem kan slå de?

Karakter: A

 

SPECIAL TEAMS

For å sitere de fleste Minnesota Vikings-fans: Endelig er Jeff Locke borte. Punteren var faktisk helt krise de fire årene han var i Minneapolis. I 2016 klarte han derimot å finne et visst nivå, så da var det vel helt naturlig å kvitte seg med han etter det. Jeg kommer aldri til å forstå Rick Spielman. Ryan Quigley er deres punter i år. Etter Blair Walsh-katastrofen i 2016 tok kicker Kai Forbath over den jobben, og bommet ikke på et eneste field goal. Problemet var bare at han bommet på tre ekstrapoeng. Jeg kommer heller aldri til å forstå kickere…

Karakter: C+

 

VÅR VURDERING

Minnesota Vikings har mye på plass, men problemet har vært stabilitet. Det er utrolig vanskelig å finne en forklaring på hvordan forsvaret kunne gå fra ligaens soleklare beste, til et helt gjennomsnittlig et på under to uker. O-linja ødela også mye i fjor, men den bør være bedre med brikkene de har fått på plass. Hvis alt stemmer for Minnesota Vikings er de umulige å slå, men alt har sjeldent stemt for Mike Zimmer sitt lag. Men jeg er optimistisk. Super Bowl spilles i Minneapolis i år… kan det lykkes?

Plassering: 2. plass i NFC North med 9-7

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x