Vi ser på…New York Jets 2017!

Innimellom skriver disse forhåndsartiklene seg selv. Før sesong har alle lag like stor mulighet til å gå hele veien, det eller det laget har fått inn enten DEN eller DE spillerne som kommer til å gjøre ALT så mye bedre i år! Dette er ikke en sånn artikkel…

ORGANISASJONEN

HC Todd Bowles (foto: Brad Penner-USA TODAY)
  • Eier: Woody Johnson
  • GM: Mike Maccagnan
  • Hovedtrener: Todd Bowles

Stadion: MetLife Stadium (82.566)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 5-11
  • 2015: 10-6
  • 2013: 4-12
  • 2013: 6-10
  • 2012: 6-10

 

PERSONELL

QB Josh McCown

Nøkkelspillere inn: QB Josh McCown, CB Morris Claiborne, T Kelvin Beachum, WR Jermaine Kearse, LB Demario Davis, DE Kony Ealy, K Chandler Catanzaro

Nøkkelspillere ut: QB Ryan Fitzpatrick, WR Eric Decker, WR Brandon Marshall, C Nick Mangold, DL Sheldon Richardson, T Breno Giacomini,  TE Kellen Davis, TE Jace Amaro, T Ryan Clady, LB David Harris, CB Darrelle Revis, FS Marcus Gilchrist, SS Calvin Pryor, K Nick Folk

Altså… At lag innimellom må kvitte seg med startere, og viktige sådan, er intet nytt. Men dette er mer enn det. Av 11 offensive startere er 8 igjen. Defensivt ser det noe bedre ut, men over halvparten av fjorårets startellever er borte. De har klart å holde på sin beryktede defensive linje, med unntak av Richardson som ble traded til Seahawks mot helten av NFC-finalen i 2014, Jermaine Kearse. Richardson fant aldri plassen sin på en stappet defensiv linje, og ble således spilt på OLB i visse situasjoner. Hvilket sier sitt når hans nye lag ser han som DT primært…

 

DRAFT 2017

Marcus Maye.

1.runde: S Jamal Adams, LSU

2.runde: S Marcus Maye, Florida

3.runde: WR Ardarius Stewart, Alabama

4.runde: WR Chad Hansen, California

5.runde: TE Jordan Leggett, Clemson

5.runde: DE Dylan Donahue, West Georgia

6.runde: RB Elijah McGuire, Louisiana-Lafayette

6.runde: CB Jeremy Clark, Michigan

6.runde: CB Derrick Jones, Ole Miss

Det kan se ut som om Jets for 2017 kommer til å starte to rookies på hver sin safetyplass. Jamal Adams er en allsidig safety uten særlige svakheter i spillet sitt. Maye er noe mer upolert men er en smart spiller med god forståelse for spillet. Det vil bli spennende å følge deres utvikling videre. Ingen av receiverne ser ut å skulle starte med det første, mens Leggett kan få sjansen tidlig ettersom starting TE Austin Seferian-Jenkins er suspendert de første to kampene.

Karakter: A-

 

ANGREP

RB Matt Forte

Tja. Hvor begynner man? De har i det minste beholdt Matt Forte. Og LG James Carpenter. RG Brian Winters er også tilbake. Så om de skal løpe innside sone så er det i minste noen som har prøvd dette sammen tidligere. Alle andre er nye for i år. Og da mener vi alle. Til og med den offensive koordinatoren er ny – John Morton heter han. Etter en lengre karriere i all hovedsak tilbragt som posisjonstrener for WR får han nå sin første OC-jobb i NFL. Så det kan bli spennende. Eller interessant. Eller begge deler.

 

Quarterbacks

Positive: Bryce Petty og Christian Hackenberg er tilbake. Negative? Ingen av de starter. Den gleden går i år til NFL’s største klubb….fan – Josh McCown! 38-åringen, som nå går inn i sitt 16.år som proff i sin 11. klubb holder det fremdeles gående. McCown er en helt ok starter som gir klubben et veldig forutsigbart sett med egenskaper, med lite fra eller til. McCown har de siste årene blitt hentet for å forberede en ung og fremadstormende QB, men i dette tilfellet ser vi ikke helt hvem det skulle vært. Petty er inne i sitt tredje år som proff uten å ha imponert nevneverdig hittil, i tillegg er han kneskadet. Hackenberg derimot ser kneskadet ut, men er det ikke.

Karakter: D

 

Running backs

Løpeangrepet til Jets var et over gjennomsnittet helt ok angrep i 2016- Mange hadde sett for seg at Matt Forte skulle bli bjellekua på RB, men han endte opp med å dele carries med Bilal Powell, og sammen sto de for brorparten av løpene i fjor og kunne vise til helt ok tall. Begge er tilbake, men med det som ser ut som en redusert offensiv linje kombinert med tilsynelatende ingen dype receivertrusler så tror vi på en litt tøffere sesong for disse to i 2017. Det ville kanskje gjort seg med en litt større og kraftigere løpertype bak de igjen, men 6.rundevalget for i år, Elijah McGuire blir nok mer av det samme. Men alt i alt OK dybde og talent.

Jets stiller også med fullback, Julian Howsare.

Karakter: B+

 

Receivere

Fjorårsrookien Jalin Marshall er blant få navn vi kjenner igjen fra i fjor. Han hadde hele 14 mottak i 2016. Ved siden av han kan det hende vi får se Robby Anderson, som går inn i sitt andre år på WR. Han hadde nesten 600 mottaksyards i fjor, hvilket kanskje ikke høres ut som all verden men det var i konkurranse med Eric Decker og Brandon Marshall. Så det trenger ikke å være dårlig.

Fra Seattle kommer Jermaine Kearse. En spennende spiller som er en minst like dyktig runblocker som han er pasningsmottaker. Dette er en egenskap som Jets vil sette pris på. Kan tidvis droppe de enkleste baller for så å kommer med noen helt absurde mottak som demonstrert her:

Sjonglør/ WR Jermaine Kearse

Ellers er det flere ukjente navn som KAN ende opp med å gjøre det bra. Vi nevner i særdeleshet rookiene Chad Hansen og ArDarius Stewart.

På TE har vi superatleten Austin Sefaris-Jenkins, som får sin start i uke 3. Bak han finner vi Eric Tomlinson og rookien Jordan Leggett. Let’s hope he can leg it.

Karakter: C-

 

Offensiv linje

Her også ser det nytt og spennende ut. Spennende i denne forstand er en eufemisme lik den du fikk av bestemor etter å ha vært hos frisøren under verste fjortisperioden.

Av spillere som er igjen fra i fjor, er begge guarder James Carpenter og Brian Winters. Solide runblockere begge to. På C starter Wesley Johnson som fikk flere kamper fra start i fjor, og bør således vite hva han går til. Det samme gjelder RT, Ben Ijalana. Det nye navnet for Jets sin del blir starter på LT, Kelvin Beachum som tilbragte fjorårsesongen hos Jaguars etter flere år i Pittsburgh. Så det kunne vært verre, men det kunne også vært bra mye bedre. Vi må innrømme at vi ikke helt ser hvordan Jets skal score i år, hvilket med litt godvilje kan bekreftes når man ser på årets preseason.

Karakter: C-

 

FORSVAR

DL Muhammad Wilkerson

Den defensive lagdelen hos Jets har vært solid i flere år. De var rangert som det 6.beste forsvaret totalt i tillatte yards, og var spesielt gode mot pass. De slet litt mer mot løpespill, men alt i alt så har det vært bra. Alt starter som kjent «up front» og langs den defensive linjen ser det solid ut i år også.

 

Defensiv linje

3 mann starter her i 3’er fronten til Jets, og i år som fjor var det primært Leonard Williams, Muhammad Wilkerson og Steve McLendon. Alle velvoksne menn på godt over 130 bevegelige kilo. Muhammad Wilkerson i særdeleshet er en vanvittig atlet, og holder han seg skadefri, hvilket han stort sett har gjort de siste årene, er det ingen grunn til bekymring.

i tillegg til de nevnte kommer også Kony Ealy inn etter et kort opphold hos Patriots i forsesongen, der de fant ut at han ikke passet inn. Sånn spillmessig altså. Hvordan han skal passe bedre inn hos Jets med sin enda mer rendyrkede 3-4 er et lite spørsmålstegn. Vi trekker dog et lite halvpoeng på totalen ettersom Sheldon Richardson er borte.

Karakter: A

 

Linebackere

Darron Lee var rookie i fjor, og gjorde det tilsynelatende såpass bra at han oppnår starterstatus for 2017. En eksepsjonell atlet som nå har et års erfaring som proff. Ved siden av han finner vi Demario Davis som hadde tilsvarende rolle hos Browns i fjor, og gjorde sakene sine bra. Begge disse blir å finne på inside linebacker.

På utsiden knytter det seg større usikkerhet. Jordan Jenkins kan være potensielt starter på den ene siden, det samme kan Lorenzo Mauldin, Josh Martin og rookien Dylan Donahue. Freddie Bishop var et navn vi hadde litt forhåpninger til i fjor, men fikk kun 4 kamper i fjor derav 3 fra start. Så noe usikkerhet er det. Det som derimot ikke er usikkert er kvaliteten på den nye OLB-coachen: det er ingen ringere enn Hall Of Fame-spilleren Kevin Greene. Han er tilbake som coach etter noen års pause, der han sist hadde samme rolle i Green Bay der han bidro sterkt til Clay Matthews utvikling. Så kan man lure hvor Clay fikk inspirasjonen til sveisen sin fra.

Karakter: B

 

Defensive Backs

Dette var et usikkerhetsmoment i fjor, og det er ikke veldig mye bedre i år. Men oppsiden er større. Borte er Darrelle Revis, men igjen finner vi Buster Skrine som startet 14 kamper i 2016. På motsatt side finner vi Cowboys-helten Morris Claiborne. Jevnt over regnet som Cowboys’ beste corner (uten at det sier så mye) så tror vi han fint vil klare å fylle skoene til en aldrende Revis. I tillegg har de Daryl Roberts og Juston Burris som begge nå har en sesong under beltet. Dessverre for oss alle ble Armagedon Draught kuttet. 

På safety ser det ut som om Jets kommer til å starte rookies på begge sider. SS Jamal Adams har potensialet til å komme inn og dominere allerede fra første kamp. På FS finner vi den noe mer forsiktige men «spillsmarte» Marcus Maye, og sammen har de potensialet til å bli en fin duo for Jets å bygge rundt på sikt. Men tiden vil vise – rookier er alltid et usikkerhetsmoment. To av de er dobbelt så usikkert.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

K Chandler Catanzaro

Special Teams har ikke vært en styrke de siste årene. De ligger nesten nederst på puntstatistikkene, og har symptomatisk nok valgt å beholde fjorårets punter, australieren Lachlan Edwards.

K Nick Folk er borte, som erstatter har de hentet inn Chandler Catanzaro fra Arizona. En helt ok kicker som i 2015 traff på over 90% av både fieldgoals og ekstrapoengforsøk. Uansett en oppgradering fra Folk.

Returnerne, som gjorde en god jobb i fjor er selvsagt blitt byttet ut med noen som vi er vesentlig mer usikre på. Her vet vi faktisk ikke hvem som er tiltenkt. Og det sier sitt det også.

Karakter: D+

 

VÅR VURDERING

LB Darron Lee

Nei… Dette blir nok ikke året til Jets, og det er nok heller ikke tilfeldig. Der de fleste lag kanskje ville forsøkt et noe mer glidende generasjonsskifte har GM Maccagnan valgt å rive av plasteret i et rykk og dratt med seg både hår og underhud. Tilbake sitter et åpent sår og drømmer om en mer lysende fremtid. Skjønt, dette var samme prosess Raiders var gjennom for noen år siden, og det ser vesentlig mer lovende ut for de nå enn kun for noen få år siden. Så vi får håper det samme skjer med Jets. Men det blir ikke i 2017.

Plassering: 4.plass i AFC East med 3-13

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x