Vi ser på… Oakland Raiders 2017!

Raiders sjokkerte fotballverdenen med sitt eksplosive angrep og hardtslående forsvar i fjor. Laget som et par år tidligere var helt nedi sumpa med 3–13, klarte å dra seg hele veien til sluttspillet med 12–4. Selvsagt mye takket være Derek Carr, quarterbacken de draftet i 2. runde i 2014, men også på grunn av mange smarte avgjørelser og en frisk hovedtrener i Jack Del Rio. Sesongen endte på verst tenkelig vis, med skade på Carr. Rookie-quarterbacken Connor Cook hadde ikke sjans til å stå imot Houston Texans’ forsvar i sluttspillet, og et par dager senere kom en ny nedtur for Oakland-fansen: Raiders skal flytte til Las Vegas om to år. 2017-sesongen, med en hjemvendt helt i Marshawn Lynch, blir veldig spesiell. Hvordan vil laget reagere på nyheten om flyttingen? Hvordan vil fansen reagere? Det blir en veldig interessant sesong for Oakland Raiders.

ORGANISASJONEN

Mark Davis.
  • Eier: Mark Davis
  • GM: Reggie McKenzie
  • Hovedtrener: Jack Del Rio

Stadion: Oakland Coliseum (56.063)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 12-4
  • 2015: 7-6
  • 2014: 3-13
  • 2013: 4-12
  • 2012: 4-12

 

PERSONELL

Marshawn Lynch.

Nøkkelspillere inn: RB Marshawn Lynch, TE Jared Cook, WR Cordarrelle Patterson, QB EJ Manuel,  OG Marshall Newhouse.

Nøkkelspillere ut: RB Latavius Murray, T Austin Howard, RB Taiwan Jones, DT Dan Williams.

Beast mode er tilbake, og Oaklands hjemvendte sønn vil være det store samtaleemnet denne sesongen. Etter en sesong på sofaen, er han tilbake fra pensjonisttilværelsen, klar for å løpe Raiders tilbake til sluttspillet. Med Lynch-signeringen var det klart at det måtte renskes litt opp blant running backene, og et av ofrene ble Latavius Murray. Åpenbaringen fra 2014 har flyttet til andre siden av landet, og vil kjempe med rookie Dalvin Cook om arbeidsoppgavene i Minnesota. Og apropos Minnesota: Cordarrelle Patterson skulle være den neste store receiveren da han i 2013 herjet for Vikings. Etter det har pila pekt loddrett nedover, og etter fjorårssesongen ble han sluppet av laget. Raiders har aldri vært fremmed for å hente atletiske spillere med høy toppfart og minimal spilleforståelse, og Patterson passer rett inn i avdøde Al Davis sin spillestil. Det virker som sønnen tenker i samme baner. Jared Cook var Packers sin sluttspillhelt i fjor – nå er han i Oakland for å gi Derek Carr et nytt stort mål å treffe.

 

DRAFT 2017

1. runde: CB Gareon Conley, Ohio State

2. runde: S Obi Melifonwu, Connecticut

3. runde: DT Eddie Vanderdoes, UCLA

4. runde: T David Sharpe, Florida

5. runde: LB Marquel Lee, Wake Forest

7. runde: S Shalom Luani, Washington State

7. runde: T Jylan Ware, Alabama State

7. runde: RB Elijah Wood, North Carolina

7. runde: DT Treyvon Hester, Toledo

Oaklands 2017-draft var ikke den beste. Etter et par gode år i NFLs årlige spillerplukking fra college, endte Oakland opp med et par prosjekter med sine første to valg. Conley ble bare noen få dager før draften anklaget for voldtekt, men Raiders tok sjansen på han likevel. Det viste seg at anklagene ikke stemte, men det virket for meg veldig risikabelt. Nå er han i tillegg skadet, og starter sesongen på PUP. Obi Melifonwu var en combine-stjerne uten de aller største prestasjonene på selve fotballbanen, og han tok de sjansen på i runde nummer to. Eddie Vanderdoes er ikke helt klar for NFL, men det ser ut som han vil starte dag en. Det samme vil trolig 5. runde-valg Marquel Lee. Elijah Wood er et bra valg i 5. runde, og kan være spilleren som tar over etter Lynch da han legger opp igjen. Jeg er skeptisk til denne klassen.

Karakter: D+

 

ANGREP

Derek Carr.

Angrepet er grunnen til at Oakland Raiders var et av de mest morsomme lagene å se på i fjor. Derek Carr ledet laget til seier etter seier på den aller siste driven, og for de som ser på NFL Red Zone tapetserte Raiders TV-skjermen hele sesongen. «Black Jack» Del Rio er også en trener som ikke er redd for å ta sjanser i kampens hete, og det fungerte i hans favør i fjor. Med Marshawn Lynch går Raiders-angrepet inn i 2017-sesongen med enda mer swag enn i 2016. Dette blir artig.

 

Quarterbacks

Derek Carr steg opp som en av ligaens aller beste quarterbacker i fjor, og beviste det ved at laget kollapset totalt etter at han måtte tre til side med skade. Matt McGloin var backup i fjor, men han er kastet på dør. Igjen står andreårs-QBen Connor Cook, og EJ Manuel som har tatt turen fra Buffalo. De to vil kjempe om backupplassen, men det er nok ingen hemmelighet at Raiders mer eller mindre er fortapt hvis Carr skulle ryke på en ny skade.

Karakter: B+

 

Running backs

Latavius Murray har vært arbeidshesten dette angrepet i tre år, og Raiders går all in når de nå kaster han ut til fordel for egentlig-pensjonerte Marshawn Lynch. Når det er sagt, så har den tidligere Seattle Seahawks-backen sett strålende ut på trening, og hvis han returnerer i god gammel beastmode-form, så er dette en genistrek av Raiders. Draftvalget Elijah Wood kan være tiltenkt runningback-rollen om noen få år, og de har også Jalen Richard og DeAndre Washington, som har vist glimt av hva de er gode for.

Karakter: B

 

Receivere

Amari Cooper har vært glitrende siden han ble draftet i 2015, og har virkelig funnet tonen med Derek Carr. Den 185 cm høye 23-åringen har allerede spilt i to Pro Bowls, og har tatt imot pasninger for 2223 yards. Cooper er på vei mot en lang og suksessrik karriere, og er den viktigste offensive brikken etter Carr i Raiders. Michael Crabtree fikk en ny vår når han for to år siden fant veien til Oakland, og Seth Roberts har på en eller annen måte blitt en habil touchdown-maskin i dette angrepet. Når de nå henter inn Cordarrelle Patterson har de også en atletisk playmaker som kan gi dem det lille ekstra. Det blir ikke bedre enn dette.

Karakter: A-

 

Offensiv linje

Linja består av rookie David Sharpe, Kelechi Osemele, Rodney Hudson, Gabe Jackson og Marshall Newhouse. Grunnen til at jeg ikke nevner Donald Penn er åpenbart fordi han ikke har møtt opp på trening så langt i forsesongen, og venter på å få ny kontrakt. Det ville dog overrasket meg om Penn ikke var tilbake før første kamp, og det er vel lite sannsynlig at Raiders ville latt et 4. runde-valg fra årets draft starte på left tackle. Av de resterende på linja er Marshall Newhouse hentet inn som ny right tackle fra Giants, mens Kelechi Osemele går inn i sin andre sesong i Raiders. Ifølge Pro Football Focus har Oakland Raiders den syvende beste o-linja i NFL, og hvis de har rett i det bør vi forvente store ting fra både Derek Carr, og ikke minst Marshawn Lynch.

Karakter: B

 

FORSVAR

Forsvaret til Raiders er litt vanskelig å analysere. Ja, de har en av de aller beste forsvarspillerne i NFL med Khalil Mack, men det er alt for mange «så som så»-spillere som starter for Raiders. Per nå ser de også ut til å starte med to rookies på forsvar, og det er sjelden noe godt tegn.

 

Defensiv linje

Mario Edwards var et interessant draftvalg i 2015, men han har ikke helt slått gjennom. Med Dan Williams ut er det Eddie Vanderdoes som mest sannsynlig får jobben på defensive tackle, ved siden av store Justin Ellis. På venstresiden har vi selvsagt Khalil Mack, som booster denne gruppen noe voldsomt. Mack har på sine tre år i NFL hatt 30 sacks, og totalt 170 taklinger. Han er grunnen til at Oakland og Derek Carr har hatt sjansen til å sikre seieren på slutten av kamper, gang etter gang. Uten Mack hadde de kampene vært en «blow out» allerede.

Karakter: B

 

Linebackere

Bruce Irvin har vist seg å være en smart signering. Han var god i Seattle, og har tatt med seg kvalitetene og formen til Oakland. Selv om han kanskje ikke spiller i sin beste posisjon, så noterte han seg for sju sacks i sin første sesong som Raider. Bak Irvin er det derimot tynt. Marquel Lee og James Cory er antageligvis de to andre som starter på linebacker, og de to er ikke noe særlig å skryte av.

Karakter: C

 

Defensive Backs

De merket at Charles Woodson ikke var der i fjor, og måtte støtte seg på Reggie Nelson og Karl Joseph på safety. De gjorde forsåvidt en grei jobb, og Sean Smith og David Amerson gjorde også jobben sin til tider. Problemet med både Smith og Amerson er at de er veldig opp og ned, og kan ha enkeltkamper der de er helt ute av det. Raiders håper at Obi Melifonwu og Gareon Conley can hjelpe dem her, men de må nok vente litt før de tar steget.

Karakter: C

 

SPECIAL TEAMS

Sebastian Janikowski.

Special teams-gruppa til Raiders er kanskje den artigste i hele ligaen. Marquette King ble superstjerne med sine punt-feiringer (ja, du leste riktig) i fjor, og er en nydelig karakter. Sebastian Janikowski sparker fortsatt baller i Oakland, noe han har gjort siden han ble draftet i 1. runde i 2000. Polakken er også litt av en type. Legg til Cordarrelle Patterson på returer, og du har kanskje den mest spennende special teams-gruppa i NFL.

Karakter: A

 

VÅR VURDERING

Raiders har mye på plass, men de mangler fortsatt litt på forsvarsiden til at vi skal kunne rope «Super Bowl» veldig høyt. Likevel har Derek Carr, Amari Cooper og gjengen vist hva de kan få til uten all verden forsvarsspill, og det er ingen grunn til at de ikke skal fortsette å score poeng i 2017. Hvor langt kunne Oakland Raiders nådd om ikke Carr hadde blitt skadet i fjor? Det får vi aldri vite, men vi får muligens en indikasjon i år. Vi krysser fingrene for at quarterbacken holder seg skadefri, og har troa på at de vil krige seg til en playoff-plass i år også.

Plassering: 1. plass i AFC West med 10-6

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x