Vi ser på… San Francisco 49ers 2017!

Etter å ha snubla rundt i mørket et par år kan det endelig se ut som San Francisco 49ers har funnet den riktige stien til suksess. John Lynch har fått sjansen til å være GM for et NFL-lag etter mange år i TV-boden. Kyle Shanahan er hentet inn fra Atlanta Falcons, og skal være hovedtrener. Det er nye, friske tanker i organisasjonen, og pila peker en vei: Oppover!

ORGANISASJONEN

Kyle Shanahan.
  • Eier: Jed York
  • GM: John Lynch
  • Hovedtrener: Kyle Shanahan

Stadion: Levi’s Stadium (68.500)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 2-14
  • 2015: 5-11
  • 2014: 8-8
  • 2013: 12-4
  • 2012: 11-4-1

 

PERSONELL

Brian Hoyer.

Nøkkelspillere inn: WR Pierre Garcon, WR Marquise Goodwin, RB Tim Hightower, FB Kyle Juszczyk, DT Earl Mitchell, QB Brian Hoyer, RG Brandon Fusco, DE Elvis Dumervil, CB K’Waun Williams, QB Matt Barkley, Robbie Gould.

Nøkkelspillere ut: WR Torrey Smith, Antoine Bethea, TE Vance McDonald.

Det har ramlet inn spillere i San Francisco i år, og for en gangs skyld er det ikke så mange som har forlatt skuta. At Torrey Smiths overgang til Philadelphia er det største tapet, sier litt. Inn har spillere som Pierre Garcon og Brian Hoyer kommet. Spillere som uten tvil vil forsterke dette laget. Og aller viktigst: En ny hovedtrener har kommet inn, tidligere Atlanta Falcons offensive coordinator Kyle Shanahan.

 

DRAFT 2017

1. runde: DE Solomon Thomas, Stanford

1. runde: LB Reuben Foster, Alabama

3. runde: CB Akhello Witherspoon, Colorado

3. runde: QB CJ Beathard, Iowa

4. runde: CB Joe Williams, Utah

5. runde: TE George Kittle, Iowa

5. runde: WR Trent Taylor, Louisiana Tech

6. runde: DT DJ Jones, Ole Miss

6. runde: DT Pita Taumoepenu, Utah

7. runde: S Adrian Colbert, Miami

Kyle Shanahan og John Lynch fikk mye skryt for hva de fikk til i sin første draft med San Francisco 49ers, og med god grunn. Å få tak i Reuben Foster i bunnen av første runde begynner allerede å se ut som et av årets største draftkupp. Historien med Solomon Thomas er også veldig artig. For de som ikke har lest det allerede, Thomas var altså klassekamerat med 49ers GM John Lynch på Stanford! De gjorde også et prosjekt sammen. Noe spesielt. Utover i draften virker det som 49ers bare har studert Utah og Iowa, men forhåpentligvis har de funnet noen brikker som kan hjelpe de opp fra håpløse 2-14.

Karakter: B+

 

ANGREP

Det er ikke mange brikker igjen fra fjorårets San Francisco 49ers-angrep, og det er kanskje ikke den dum ting. Kyle Shanahan og John Lynch har hentet playmakere i alle posisjoner, og den eneste nøkkelspilleren som er igjen fra i fjor er Carlos Hyde. Og skal vi tro rapportene er Hyde en helt ny versjon av seg selv også – en bedre en.

 

Quarterbacks

Tiden for Colin Kaepernick og Blaine Gabbert er forbi – inn kommer Brian Hoyer og Matt Barkley. Hoyer har blitt kastet rundt i NFL siden han forlot New England i 2012, og er nå på sitt 7. NFL-lag. Hoyer har aldri spilt alle 16 kampene i en sesong. Det vil forhåpentligvis endres i år, for Hoyer er den soleklare starteren for 49ers. Matt Barkley har ikke like mange kamper under beltet, men har likevel hatt et par arbeidsgivere. Etter fortid i Eagles, Cardinals og Bears er han klar for å være Hoyer sin backup for andre året på rad. I fjor endte det med brukket Hoyer-arm og 7 kamper som starter. Vi får se om historien gjentar seg.

Karakter: C+

 

Running backs

Carlos Hyde har gjort det greit siden han ble draftet i 2014, men har fortsatt ikke slått gjennom for fullt. 2016 var hans beste år så langt, og det lover godt med tanke på at Kyle Shanahan er nyansatt trener. Shanahan har skapt magi med Freeman og Coleman i Atlanta, og Hyde er klar for «Shanahan-effekten». Bak han har han flere som kjemper om å få noen ballberøringer, blant annet Tim Hightower, rookie Joe Williams og Kapri Bibbs. Shanahan er kjent for å få produksjon ut av flere runningbacks, og spesielt rookie Joe Williams er det verdt å holde øye med. I tillegg er Kyle Juszczyk der, som strengt tatt er mer en runningback enn en fullback. Mange muligheter!

Karakter: B+

 

Receivere

Pierre Garcon er mannen San Francisco må regne med. Etter 5 år i Washington har 31-åringen flyttet på tvers av landet. Bak han og Marquise Goodwin er det ikke mye rutine å snakke om for «Niners». Shanahan har dog vist at han kan lage gull av gråstein før, og Taylor Gabriel var et synlig bevis på det i fjor. Kanskje vil rookie Trent Taylor være mannen som overrasker? Jeremy Kerley? Aaron Burbridge? Man vet aldri med Shanahan.

Karakter: B-

 

Offensiv linje

Den offensive linja i San Francisco har lidd tap i mange år på rad. Joe Staley er den eneste grunnen til å være optimistisk, men han begynner også å nærme seg pensjonistalder. Guard Joshua Garnett er nødt til å være bedre enn i sitt rookie-år, og de må også håpe på at nysigneringen Brandon Fusco finner formen. Uansett er dette en skrall gruppe, og det største problemet til 49ers akkurat nå.

Karakter: D

 

FORSVAR

Navarro Bowman.

49ers-forsvaret har mistet ekstremt mye talent de siste årene, men har heldigvis ikke mistet det aller største: NaVorro Bowman. I tillegg har de begynt å treffe i draften, og da er det grunn til å være optimistisk for dette forsvaret igjen.

 

Defensiv linje

Både Arik Armstead og DeForest Buckner har vært tilnærmet fulltreffere i draften, og hvis Solomon Thomas er det samme har de virkelig fått seg en solid ung defensiv linje. Signeringen av Earl Mitchell ser også ut til å være smart. Hvis ting ikke fungerer som de vil med de unge typene er også Elvis Dumervil hentet inn som en potensiell «quick fix». Det ser lovende ut «up front» for 49ers.

Karakter: A

 

Linebackere

Nevnte Bowman er fortsatt hjertet i dette forsvaret, og forhåpentligvis har han fått andre vitale organer å samarbeide med nå. Reuben Foster er et beist hvis han holder seg skadefri, og har sett ekstrem ut i treningskampene. Ahmad Brooks er ikke helt i samme klasse, men Foster og Bowman kan være en helt vill forsvarsduo.

Karakter: B

 

Defensive Backs

Her er det tynt for 49ers. Bortsett fra alltid-solide Eric Reid er det ikke mye å juble for. Rashard Robinson, Dontae Johnson og Jimmie Ward står som startere, og sistnevnte starter mest sannsynlig sesongen på PUP-lista i tillegg. De kan håpe at rookiene Jerome, Colbert og Witherspoon er fulltreffere, men jeg tviler.

Karakter: D

 

SPECIAL TEAMS

Robbie Gould.

Phil Dawson begynner å nærme seg slutten av karrieren, og fant ut at tiden i San Fran var omme. Inn kommer Robbie Gould, som har vært kicker for Chicago Bears siden 2005, før han i fjor byttet beite til New York Giants. Det ble bare én sesong i «The Big Apple», og nå er han klar for å hjelpe Niners. Man vet hva man får med Gould. Det er kanskje ikke gull – men han er solid. Resten av special teams-gruppa er det ikke så mye å si om. Kanskje kan Trent Taylor være den lynraske returmannen til Shanahan. 

Karakter: C

 

VÅR VURDERING

Carlos Hyde.

Det kan virke som at pila peker riktig vei for 49ers, noe som kanskje ikke er så vanskelig da de nesten nådde bunnivået med 2-14 i 2016. Jeg forventer at Kyle Shanahans offensive hjerne klarer å lirke til seg flere seiere enn to i 2017, selv om mannskapet fortsatt er limitert – og ikke minst ungt. Gi dette laget et par år, så kan vi kanskje snakke om playoff igjen. Men akkurat nå? Ikke i nærheten.

Plassering: 4. plass i AFC West med 4-12

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x