Vi ser på… Seattle Seahawks 2017!

Seattle Seahawks har klart å holde kvaliteten oppe i en divisjon som har raknet totalt siden sensasjonsåret 2012. Quarterback Russell Wilson regnes fortsatt som en av de aller beste i NFL, og Pete Carrolls humør og spillestil gjør at Seattle er en Super Bowl-kandidat hvert eneste år. «Legion of Boom» holder fortsatt mer eller mindre sammen, og det er få steder som er mer høylytt enn CenturyLink Field. Det er med andre ord fortsatt mange grunner til å være optimistisk i Seattle.

ORGANISASJONEN

Pete Carroll
  • Eier: Paul Allen
  • GM: John Schneider
  • Hovedtrener: Pete Carroll

Stadion: CenturyLink Field (69.000)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 10-5-1
  • 2015: 10-6
  • 2014: 12-4
  • 2013: 13-3
  • 2012: 11-5

 

PERSONELL

Nøkkelspillere inn: RB Eddie Lacy, K Blair Walsh, DT Rodney Coe, QB Austin Davis, LB Michael Wilhoite, DT Sheldon Richardson.

Nøkkelspillere ut: WR Jermaine Kearse.

Det har vært mange rykter om at Richard Sherman var på vei ut dørene i Seattle, men det viste seg å ikke stemme. En som har forlatt byen er Marshawn Lynch, noe han forsåvidt gjorde allerede i fjor. Han er nå i Oakland etter et år på sofaen. Derfor er det faktisk ingen nøkkelspillere som har forlatt Seattle i år, og det er et godt utgangspunkt for en ny Super Bowl-sesong.

DRAFT 2017

Malik McDowell

2. runde: DT Malik McDowell, Michigan State

2. runde: OL Ethan Posic, LSU

3. runde: CB Shaquill Griffin, Central Florida

3. runde: S Delano Hill, Michigan

3. runde: DT Nazair Jones, North Carolina

3. runde: WR Amara Darboh, Michigan

4. runde: S Tedric Thompson, Colorado

6. runde: CB Mike Tyson, Cincinnati

6. runde: OT Justin Senior, Mississippi State

7. runde: WR David Moore, East Central

7. runde: RB Chris Carson, Oklahoma State

Seattle elsker å trade seg ned i draften, og da ender de opp med hundre draftvalg. McDowell gjør en skummel defensiv linje enda skumlere, mens Ethan Posic kanskje kan bidra til å hjelpe o-linja opp fra sumpa. Å drafte en fyr som heter Mike Tyson kan heller gjøre annet enn å hjelpe laget.

Karakter: B-

 

ANGREP

Seahawks-angrepet har en enorm akilleshæl, og det er den offensive linja. De har mange gode runningbacks, en solid quarterback, og playmakere på utsiden. Men den offensive linja gjør det ekstremt vanskelig å lykkes, og jeg tviler på at det finnes mange andre quarterbacks enn Wilson som hadde maktet å produsere bak de fem gutta.

Quarterbacks

Russell Wilson produserer ekstreme quarterback-tall hvert eneste år, og når vi i tillegg husker på at han gjør det bak en av de dårligste offensive linjene i NFL er det svært imponerende. Den offisielle quarterback-raten hans i 2016 (92,6) var det laveste han har hatt siden han ble draftet, men da må vi også nevne at han stort sett spilte med skader. Wilson er rett og slett en enormt bra quarterback, og med en OK offensiv linje hadde han blitt nevnt som MVP hvert år. Trevone Boykin er en fin backup, som kan produsere med både armen og beina. Austin Davis er nødløsning, men han har også vist at han kan spille i NFL.

Karakter: A+

 

Running backs

Ungguttene klarte ikke helt ta opp arven etter Marshawn Lynch i fjor, og da tok Pete Carroll ansvar, og hentet inn det største runningback-beistet i ligaen: Eddie Lacy. Lacy har som kjent slitt noe med vekten, men på sitt beste herjet han med hvem som helst for Packers. Men han er på ingen måte alene om å ville ha den jobben. Thomas Rawls, CJ Prosise, Alex Collins, Chris Carson og Mike Davis har alle mål om å få ballberøringer. Det er kanskje litt for mange kokker på Seahawks-kjøkkenet, men det er uten tvil mye talent der. Man tåler litt søl, hvis maten smaker godt.

Karakter: B

 

Receivere

Doug Baldwin blir ikke nevnt når man snakker om de ti beste receiverene i ligaen, men 28-åringen har helt rolig og behersket tatt imot baller for over 1000 yards de siste to sesongene. Sju touchdowns i 2016 er derimot ikke nok, og han bør forbedre seg på det feltet i år. Tyler Lockett så ut som en ny Antonio Brown i 2015, men skuffet litt i 2016. Paul Richardson var i stedet mannen som litt uventet slo gjennom, og det er nok Baldwin og Richardson som vil være Seattles to beste receivere i 2017 også. Rookie Amara Darboh er lovende, men har litt igjen før han kan starte i NFL.

Karakter: B

 

Offensiv linje

Ja, så var vi her da. Den offensive linja har vært total krise, og det toppet seg egentlig da de bestemte seg for å starte George Fant på den viktigste posisjonen, left tackle. Det er da snakk om en spiller som egentlig nektet å spille fotball i college, og satset alt på basketball. Han spilte bare en sesong i college – som tight end. Det kom da altså som en liten overraskelse da Seattle bestemte seg for å signere han som tackle, og starte han på venstresiden i sin første sesong. De ba jo strengt tatt om en katastrofe. Nå har i tillegg Fant klart å bli skadet, og vil ikke spille for Seattle i år. Ungguttene Ifedi og Posic er nødt til å ta ansvar her for at Russell Wilson skal klare seg gjennom sesongen uten beinbrudd.

Karakter: F

 

FORSVAR

«Legion of Boom» lever i beste velgående etter at Richard Sherman forble i klubben, selv om de fortsatt mangler et sikkert kort på motsatt side. Det er dog ikke bare secondaryen som gjør Seattle-forsvaret ekstremt bra. De har playmakere i nesten hver eneste posisjon, og de er et mareritt å møte for enhver QB.

 

Defensiv linje

Michael Bennett har vært den viktigste spilleren på Seattles defensive linje i en årrekke, og kanskje også den viktigste spilleren på forsvaret. Det er vanskelig å ha et bra forsvar uten solide typer på linja, og det har Bennett vært. Cliff Avril skal selvsagt også nevnes, og er nesten i samme klasse som Bennett. På innsiden har de Jarran Reed, som fortsatt har litt å bevise. Med Sheldon Richardson inn blir det ekstremt vanskelig å stoppe Seattle-forsvaret denne sesongen.

Karakter: A

 

Linebackere

Bobby Wagner er også en spiller som må få mye av æren for Seahawks sin suksess. En taklingsmaskin med knallgode instinkter. I 2016 hadde han sitt beste år til nå, med 4,5 sacks og 167 taklinger. Wilhoite og Wright spiller bare biroller ved siden av han, og de trenger ikke gjøre så mye når Wagner løper rundt og fikser alt for dem.

Karakter: B

 

Defensive Backs

«Legion of Boom» består i år av Richard Sherman, Kam Chancellor, Earl Thomas og Jeremy Lane. Ingen skader, ingen suspensjoner, ingen holdouts. Forhåpentligvis. Når Earl Thomas i fjor mistet fem kamper beviste han hvor viktig han er for dette laget. Seattle kollapset totalt uten han, og gikk på hodet ut av sluttspillet. Rekkevidden hans kan ikke toppes av noen i NFL, og når han da i tillegg har Sherman og Chancellor å støtte seg på… da er dette et fryktelig vanskelig lag å kaste mot.

Karakter: A+

 

SPECIAL TEAMS

Ironien ville det altså til Blair Wash skulle ende opp som Seattle-kicker, etter at han alene var grunnen til at Seahawks kom seg videre i sluttspillet for to år siden (se bildet). Etter å ha vært en dønn solid kicker for Vikings fikk han seg en skikkelig knekk etter den bommen. Forhåpentligvis kan han få fart på karrieren igjen i laget han sendte videre i 2015. Jon Ryan er en heftig punter, som har vist at han kan kaste touchdowns i pressede situasjoner også. Tyler Lockett er fortsatt en ekstremt god returspiller.

Karakter: B+

 

VÅR VURDERING

Det er ingen grunn til at Seattle Seahawks skal gjøre det noe dårligere enn i 2016. Med Earl Thomas tilbake fra skade bør forsvaret atter en gang være blant de beste i NFL, og det eneste som kan ødelegge Seahawks sine sjanser er om den offensive linja er så råtten at de ender opp med å skade quarterback Russell Wilson. Ellers snakker vi 1. plass i NFC West, og trolig også en ny Super Bowl.

Plassering: 1. plass i NFC West med 12-4

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x