Vi ser på…Tampa Bay Buccaneers 2017!

Tampa Bay Buccaneers har spilt 9 sesonger uten en sluttspillopptreden, men nå peker pilen endelig oppover for årets Hard Knocks-deltakere. Etter fem strake sesonger på bunnen av NFC South hadde Tampa Bay endelig en positiv sesong i fjor, da de gikk 9-7 under deres nye hovedtrener Dirk Koetter. Det var godt nok for 2. plass i divisjonen og nesten en plass i sluttspillet. Kan de ta det siste steget inn i sluttspillet i år?

ORGANISASJONEN

Captain Fear
Captain Fear
  • Eier Malcolm Glazer
  • GM: Jason Licht
  • Hovedtrener: Dirk Koetter

Stadion: Raymond James Stadium (65.890)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 9-7
  • 2015: 6-10
  • 2014: 2-14
  • 2013: 4-12
  • 2012: 7-9

 

PERSONELL

DeSean Jackson (med ballen)

Nøkkelspillere inn: WR DeSean Jackson, T.J. Ward, CB Robert McClain, DT Chris Baker, QB Ryan Fitzpatrick, Nick Folk

Nøkkelspillere ut: Bradley McDougald, WR Vincent Jackson, LB Daryl Smith, DT Akeem Spence, CB Alterraun Verner, QB Mike Glennon, WR Russel Shepard, OT Gosder Cherilus, Roberto Aguayo

Vincent Jackson er borte. Jacksons to siste år i Tampa Bay ble preget av skader, men før det var han lagets viktigste receiver. Savnet etter Jackson vil dog ikke bli så stort, ettersom den hurtige veteranen DeSean Jackson er hentet inn fra Washington for å spille receiver. Fra Washington kommer også Chris Baker, og begge disse spillerne vil gå rett inn som startere i Buccaneers. Ellers har Bradley McDougald, Tampa Bays safety gjennom de siste to sesongene, gått til Seattle Seahawks. J.J. Wilcox fra Dallas Cowboys kom opprinnelig inn, før Buccaneers like før årets sesong hentet inn T.J. Ward fra Denver Broncos og dermed valgte å bytte Wilcox videre til Steelers.

Den store snakkisen i Tampa Bay i årets offseason har dog vært kickersituasjonen. Tampa Bay valgte å bytte seg opp til andre runde i draften i fjor for å plukke Roberto Aguayo og forhåpentligvis løse kickerproblemet som har plaget Tampa Bay i en årrekke. Aguayo hadde en dårlig rookiesesong og i år ble Nick Folk hentet inn for å gi ham konkurranse. Den konkurransen vant Folk relativt lett (uten å overbevise), og Aguayo ble droppet. Tampa Bay går dermed i år igjen inn i en sesong med en ny kicker. Ikke siden Connor Barth sparket for Buccaneers i 2012 har Tampa Bay hatt den samme kickeren to år på rad.

 

DRAFT 2017

O.J. Howard

1.runde: TE O.J. Howard, Alabama

2.runde: S Justin Evans, Texas A&M

3.runde: WR Chris Godwin, Penn State

3.runde: LB Kendell Beckwith, LSU

5.runde: RB Jeremy McNichols, Boise State

7.runde: DT Stevie Tu’ikolovatu, USC

Buccaneers valgte å forbedre angrepet i år ved å hente inn O.J. Howard fra Alabama. Som tight end i Alabama har Howard vist at han kan være et farlig våpen i luften som en moderne mismatch-tight end, samtidig som han er en god blokker. Howard har potensiale til å gå inn og være en bidragsyter for Tampa Bay fra dag én, og han kan være med på å heve både pasningsspillet og løpespillet.

Justin Evans er en free safety, men han takler som en linebacker. Safety var et logisk valg for Tampa Bay i andre runde etter at Bradley McDougald forsvant i offseason, og Evans vil kunne være en god bidragsyter i årets sesong.

I tredje runde fikk Tampa Bay forsterket begge sider av ballen, med Chris Godwin, som er en habil dyp-trussel, og Kendell Beckwith, en linebacker som falt i draften etter at korsbåndet hans røk i november i fjor. Beckwith kan fort ende opp som en av de store stealsene i årets draft, da han allerede er klar for spill igjen etter korsbåndskaden og har sett god ut i preseason.

4 av 6 spillere kom meg på årets første 53-manns-roster. Jeremy McNichols ble litt overraskende droppet fra laget, mens Stevie Tu’ikolovatu dessverre endte opp på injured reserve.

Karakter A-

 

ANGREP

Mike Evans
Mike Evans

Angrepet har fått en ansiktsløft med DeSean Jackson og O.J. Howard, samtidig som Jameis Winston fortsetter å forbedre spillet sitt. Det er potensiale for et veldig spennende luftangrep i Tampa Bay i år. Running backen Doug Martin har også sett skarp ut i årets preseason, men han vil ikke kunne starte årets sesong ettersom han fortsatt må sone en suspensjon i årets tre første kamper. Hvordan løpespillet til Tampa Bay blir seende ut når Martin kommer tilbake er litt usikkert.

 

Quarterbacks

Jameis Winston går inn i sitt tredje år i ligaen, og han har tatt tydelige steg i sine to første år. En god rookiesesong ble etterfulgt av en lovende andreårssesong der Winston økte treffsikkerheten og kastet flere touchdowns, men der han også kastet flere interceptions. Akkurat antallet interceptions er litt urovekkende for Winston. Han hadde den fjerde høyeste interception-prosentandelen i ligaen i fjor. Hvis ikke han klarer å få ned antallet interceptions han kaster vil han aldri kunne bli den stjerne-quarterbacken de håper på i Tampa Bay.

Apropos interceptions, Winstons backup i år er Ryan Fitzpatrick, som altså hadde den høyeste interception-prosentandelen av alle i fjor. Fitzpatrick sluttet egentlig å være en ordentlig starter i ligaen etter at han ble droppet av Buffalo Bills i 2012, men han har grunnet skader klart å spille urovekkende mange kamper i årene etter. Vil historien gjenta seg, slik at vi får se Fitzpatrick ta over Tampa Bay i år? Vi får håpe for Tampa Bay og Jameis Winstons del at svaret på det er nei. Fitzpatrick er forøvrig også etter sigende en veldig intelligent mann, og også en tidligere Harvard-student. Vi er ikke helt sikker på hvor relevant akkurat det er for fotballegenskapene hans, men vi tar det med her ettersom det tilsynelatende alltid må nevnes når man snakker om ham.

Karakter: B-

 

Running backs

Doug Martin er litt sånn en boom or bust-spiller. På fem sesonger i ligaen har han bare klart å spille 16 kamper to ganger. De to sesongene, 2012 og 2015, har han gjort ting meget bra, men de gangene han av forskjellige grunner ikke har kunnet gjennomføre en hel sesong har han vært heller skuffende. I år vil han garantert ikke spille 16 kamper, ettersom han må stå over årets tre første kamper med suspensjon. Martin, som har økenavnet The Muscle Hamster (et navn han selv etter sigende ikke er noen fan av), er kjent for å være liten, men veldig sterk og rask.

Martins fravær vil Jacquizz Rodgers og Charles Sims dele på jobben med å flytte ballen for Tampa Bay. Rodgers er, akkurat som Martin, en liten running back som allikevel har klart å ta rollen som en every down back i NFL. Sims er en receiving back som vil kunne være et godt våpen på passing downs. Det er usikkert hvordan Tampa Bays running back-konstellasjon vil se ut når Martin kommer tilbake. Meget mulig avhenger det av hvor godt Rodgers gjør ting i Martins fravær. Martin har uansett et ganske mye høyere tak enn Rodgers, og for Tampa Bays del bør de håpe at han kommer tilbake etter suspensjonen klar for å spille fotball.

Alan Cross er med som fullback, til tross for at Buccaneers bare bruker fullback på ca. 10% av snapsene sine. Cross er heldigvis også en bidragsyter på special teams, hvis ikke hadde han nok ikke vært verdt en plass på rosteren.

Karakter C+

 

Receivere

Mike Evans er blitt en av ligaens virkelige elite-receivere. Han er en svær og rask fyr som kan komme seg vekk fra en defensiv back både ved hjelp av hurtighet og styrke, og han er den naturlige lederen i Tampa Bays angrep. Det som kanskje er mest interessant med Evans er dog at han bare er 24 år gammel og på vei inn i sin fjerde sesong, han har altså fortsatt mulighet til å utvikle potensialet sitt enda mer. Evans har hatt litt skadetrøbbel i årets preseason, men han skal være klar for Uke 1 av årets sesong.

I år får Evans selskap av DeSean Jackson i Tampa Bays receivergruppe. Veteranen Jackson fyller 31 år i løpet av sesongen, men han har fortsatt inne en del av den hurtigheten som gjorde ham til en probowler og all pro for Philadelphia Eagles i starten av karrieren. Jackson fyller rollen som Vincent Jackson hadde, som en rask trussel på vertikale ruter.

Selv om mye vil handle om Evans og Jackson vil Tampa Bay også stille med Adam Humphries som deres slot receiver. Humphries gjorde en god jobb ut av sloten i fjor, og er i utgangspunktet den eneste på Tampa Bays lagoppstilling som kan fungere godt som en slot receiver. Derfor er det bekymringsverdig at han pådro seg en hofteskade i årets preseason. En skade der vil tvinge Tampa Bay til å gjøre endringer på hvilke spill de kan kjøre.

På tight end finner vi Cameron Brate og rookien O.J. HowardBrate hadde en god sesong i fjor, da han klarte å spille seg inn i en permanent starter-rolle på laget og endte sesongen med nest flest catches og yards på laget etter EvansHoward er et førsterundevalg og vil også være en stor del av årets angrep. Han er et stort mål i pasningsspillet og en habil løpsblokker, men han er ikke forventet å overta plassen til Brate. I stedet kan vi forvente å se Tampa Bay spille ganske ofte med to tight ends på banen. Dersom Humphries skulle være lenge ute med skade kan det tvinge Tampa Bay til å kjøre veldig mange dobbel-tight end-set, eventuelt å bruke en av tight endene som en slot receiver.

Cameron Brate er forøvrig også en tidligere Harvard-student, uten at det nevnes i nærheten av like ofte som det gjøres for Ryan Fitzpatrick.

Karakter: A-

 

Offensiv linje

Tampa Bays offensive linje er uforandret, men allikevel forbedret, fra i fjor. J.R. Sweezy, som gikk glipp av hele fjorårssesongen med skade er endelig tilbake og trer dermed inn på RG. Det skyver RG Ali Marpet over på C, mens fjorårets C Joe Hawley nå blir en backup. De tre resterende posisjonene, RT Demar Dotson, LG Kevin Pamphile og LT Donovan Smith er uforandret fra i fjor. Tampa Bays offensive linje er stort sett rimelig middelmådig. Dette er nå en relativt ung linje forutenom RT Demar Dotson. Det er allikevel mye spilleerfaring hos Tampa Bays offensive linje, kanskje spesielt hos J.R. Sweezy, som var med på å vinne Super Bowl med Seattle Seahawks for noen år siden.

Tampa Bays offensive linje er ikke særskilt god, men den er ikke til hinder for laget heller. Både i pasningsbeskyttelse og i løpeblokking er Tampa Bay rimelig middelmådige. Middelmådighet er ikke nødvendigvis et problem, men det er ikke en kilde til optimisme heller.

Karakter C+

 

FORSVAR

Gerald McCoy

Den defensive koordinatoren Mike Smith er på vei inn i sitt andre år i Tampa Bay. I fjor produserte forsvaret hans ganske midt på treet i de fleste kategorier, forutenom en ting – Tampa Bay var særdeles gode til å skape turnovers. Hele 17 interceptions og 12 fumble recoveries var nok til at Tampa Bay hadde 3. flest takeaways i sesongen. Akkurat det er jo aldri galt, da. Men høye turnovertall viser seg ofte å være veldig vanskelig å opprettholde over flere sesonger, så det kan bli spennende å se hva som vil skje her i år. Forsvaret er i hvert fall noenlunde uforandret fra i fjor, så potensialet bør ligge der.

Defensiv linje

Gerald McCoy er kanskje det største navnet i Tampa Bays forsvar. Han spiller DT i Tampa Bays 4-3-forsvar, og er en av de beste defensive tacklesene i ligaen. Med eksplosivitet, hurtighet og styrke har han evnen til å slå de fleste offensive linjemenn. Sammen med seg internt på linjen vil McCoy i år ha Chris BakerBaker har gode evner både som run stopper og pass rusher og for aller første gang har Tampa Bay faktisk en god spiller på intern linjemann sammen med McCoy. De to kan forhåpentligvis produsere mye morsomt sammen i år.

På endposisjonen finner vi Robert Ayers og William Gholston, i år som i fjor. Disse gir Tampa Bay akspetabelt spill på linjen uten å være kjempespennende spillere. Ayers er en 32 år gammel pass rusher med sine beste år bak seg, mens Gholston er en særdeles middelmådig spiller. Tampa Bay har derimot en veldig interessant backup på endposisjonen i Noah SpenceSpence var et andrerundevalg i fjor og er et veldig lovende pass rush-talent, noe han også beviste i løpet av sesongen i fjor. Forvent å se mye av Spence på passing downs i år, der han bør klare å plukke opp en del sacks. Jacquies Smith kan også være en spennende spiller dersom han blir frisk i år. Smith gikk glipp av nesten hele sesongen i fjor da han skadet kneet i åpningskampen, og han begynte årets preseason på PUP-listen. Smith er dog en habil pass rusher når han er frisk.

Karakter: B-

 

Linebackere

Veteranen Daryl Smith er borte etter kun ett år i Tampa Bay. Smith, som var en all pro for Jacksonville Jaguars tilbake i 2011, viste i fjor at han ikke hadde så mye igjen i tanken og det er nok like greit at Tampa Bay nå finner andre til å spille på plassen hans. Den jobben var tiltenkt fjorårets sjetterundevalg Devante Bond, men ser nå ut som at den kan gå til Kendell Beckwith. Beckwith er en rookie som falt i draften grunnet en skade, men han har blitt frisk på rekordtid og sett skarp ut i årets preseason. Hvis han kan opprettholde formen kan han bli en veldig spennende spiller for årets Buccaneers.

Kwon Alexander og Lavonte David er de to andre linebackerne man finner blant Tampa Bays startere. Begge er hurtige og gode spillere som er i stand til å beskytte mot det meste som kommer over midten, uten at de helt har klart å ta steget opp blant de ypperste linebackerne i ligaen.

Karakter: C+

 

Defensive Backs

Bradley McDougald er borte, og for å fylle opp på safetyposisjonen hentet Tampa Bay inn T.J. Ward og draftet Justin Evans. Evans har i preseason konkurrert med Keith Tandy og Chris Conte om de to safetyposisjonene, mens Ward kom inn etter at preseason var over. Tandy har fem sesonger i Tampa Bay bak seg, men han har stort sett vært en backup hele tiden. Chris Conte startet som free safety i fjor, men han var ikke videre oppløftende i spillet. Justin Evans er den spilleren med det største og mest spennende taket. Han har muligheten til å dekke et stort område som dyp safety, samtidig som at han ikke er redd for å krype opp i boksen og gjøre tacklinger om han må. Det er dog ikke sikkert at Evans er klar for NFL-nivået riktig ennå. Ward var en del av Denvers legendariske No Fly Zone, og selv om han har slitt litt med skader og alder er han en som kan komme inn og heve secondaryen til Tampa Bay hvis han er frisk.

Cornerback, derimot, er ikke et problem. Vernon Hargreaves og Brent Grimes er en meget habil duo. Grimes begynner riktignok å bli gammel, og man vet aldri når neste gang er at hans kjære kone går på en Twittertirade som får han fryst ut av laget, men så lenge Grimes klarer å holde både helsen og sosiale media i orden bør ting være på stell for Tampa Bays cornerbacks. Robert McClain er også ny av året i Tampa Bay, men han har god kjennskap til defensiv koordinator Mike Smith fra deres tid sammen i Atlanta Falcons. McClain vil kunne tre inn i en rolle som nickelback og slot corner.

Karakter: C+

 

SPECIAL TEAMS

Nick Folk

Rian Lindell, Patrick Murray, Connor Barth, Roberto Aguayo og nå altså Nick Folk. På fem sesonger har Tampa Bay hatt fem forskjellige kickere. Buccaneers skifter kicker oftere enn andre skifter sokker (og Browns skifter quarterback). Nick Folk vant kickerjobben ganske enkelt fra Roberto Aguayo, så gikk han hen og bommet på det første sparket han hadde etter det. Nervene til Tampa Bays fans ble heldigvis litt roet ned da han var perfekt i Uke 3. Kan Tampa Bay endelig igjen ha en funksjonabel kicker som de kan beholde i mer enn én sesong?

Bryan Anger er fortsatt punter, og han kommer fortsatt til å være solid uten å være så veldig mye mer.

Adam Humphries var blant de bedre punt returnerne i ligaen i fjor, uten å være helt i toppen. Han vil nok fortsette i punt return-rollen i år. Ryan Smith på sin side var skuffende som kick returner, men når Tampa Bay ikke har gjort så mye for å oppgradere returnerposisjonen kan det se ut som at Smith får et år til som kick returner. Rookien Justin Evans kan potensielt være en utfordrer på denne posisjonen.

Karakter: C

 

VÅR VURDERING

Dirk Koetter
Dirk Koetter

Tampa Bay har stort sett klart å beholde det laget som overrasket i fjor, og de håper nok at de skal klare å bygge videre på fjoråret i år. I det som tegner til å bli en uhyre spennende og jevn NFC South i år er det absolutt ikke umulig at de vinner hele divisjonen, men vi klarer ikke å tippe dem helt til topps. Tampa Bays suksess i år avhenger av hvordan de klarer å håndtere turnoverstatistikken. De trenger å få antallet interceptions ned, samtidig som de opprettholder antallet takeaways forsvaret deres produserte i fjor. Historien viser at det generelt er vanskelig både å holde antallet takeaways høyt over tid og å presse ned antallet giveaways fra en quarterback. Sånn sett er det en ganske formidabel oppgave Tampa Bay har foran seg, og vi tror de vil komme litt til kort.

Plassering: 3.plass i NFC South med 7-9

 

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x