Vi ser på…Washington Redskins 2017!

Dette laget har hatt et stort og uforløst potensiale et par sesonger nå. Kan Washington Redskins lykkes med å få både angrep, forsvar og special teams til å fungere godt nok til at det blir sluttspill og mer attåt i 2017?

ORGANISASJONEN

Daniel Snyder. Foto: George Gojkovich
  • Eier: Daniel Snyder
  • GM: Doug Williams / Bruce Allen
  • Hovedtrener: Jay Gruden

Stadion: FedExField (82.000)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 8-7-1
  • 2015: 9-7
  • 2014: 4-12
  • 2013: 3-13
  • 2012: 10-6

 

PERSONELL

Terrelle Pryor.

Nøkkelspillere inn: WR Terrelle Pryor, DE Stacy McGee, DE Terrell McClain, NT Phil Taylor, LB Zach Brown, DB D.J. Swearinger

Nøkkelspillere ut: RB Matt Jones, WR Pierre Garcon, WR DeSean Jackson, DT Chris Baker, DL Ricky Jean-Francois, DB Donte Whitner, DB Duke Ihenacho, DB David Bruton

 

DRAFT 2017

Jonathan Allen

1.runde: DE Jonathan Allen, Alabama

2.runde: LB Ryan Anderson, Alabama

3.runde: CB Fabian Moreau, UCLA

4.runde: S Montae Nicholson, Michigan State

4.runde: RB Samaje Perine, Oklahoma

5.runde: TE Jeremy Sprinkle, Arkansas

6.runde: WR Robert Davis, Georgia State

6.runde: C Chase Roullier, Wyoming

7.runde: DB Joshua Holsey, Auburn

7.runde: S Josh Harvey-Clemons, Louisville

Washington var utvilsomt fokusert på å forsterke forsvaret til årets draft, og man satset på relativt sikre kort i forstand av spillere fra store skoler innledningsvis – det blir ikke større enn Alabama. Også verdt å merke seg hvordan Redskins, som de har gjort flere ganger i historien, kom tilbake i slutten av draften og sikret seg noen «wildcards» på posisjoner hvor de tok noen i mellomrundene som kanskje slår til – kanskje ikke. Ellers liker vi Oklahoma-running backen Samaje Perine godt. Han var et spennende valg som kan bli lønnsomt når man ser på draftposisjon versus potensiell produksjon!

Karakter: B+

 

ANGREP

Kirk Cousins.

Fjoråret endte 8-7-1 for Washington, men at det ikke gikk bedre kan nok tillegges mer forsvar enn angrep. I angrep var det mye bra, og spesielt pasningsangrepet var skarpt. Løpespillet var ikke helt i NFL-toppen, men komplementerte pasningsspillet bra. Heller ikke turnovers eller flagg var noe Redskins utmerket seg på som spesielt dårlige. Det som derimot kunne vært klart bedre om man ser på de store linjene, er evnen til å omsette yards i poeng. Washington scorte helt habilt med poeng (spesielt om man ser i snitt pr. gang de hadde ballen), men burde ha tippet godt over 400 for året basert på den offensive produksjonen. Det gjorde de ikke, og det bør de gjøre noe med i år.

En av de større endringene hos dette laget finner vi i angrepets trenerstab, hvor Matt Cavanaugh overtar som koordinator etter Sean McVay. At sistnevnte ble NFLs yngste hovedtrener gjennom tidene sier sitt om suksessen han hadde med dette angrepet for Washington. Cavanaugh er en erfaren trener som også har et par sesonger bak seg som del av dette angrepets trenerstab, så han kjenner spillerstallen og organisasjonen godt. Det er allikevel ikke til å komme unna at han utgjør et av få usikkerhetsmomenter for et angrep som har svært mye av byggesteinene for noe. Vi skal allikevel ikke glemme at han faktisk har vunnet Super Bowl som offensiv koordinator, og da attpåtil med Trent Dilfer som QB. Han bør kunne greie seg fint med Kirk Cousins ved roret.

 

Quarterbacks

Mye krangling og rare personell-valg i Washington i off-season? Det hører liksom med, og når QBen er ultra-konkurransemennesket Kirk Cousins så kan vi se for oss at det ikke er lett uansett. Cousins endte nå opp USA sin hovedstad for nok en sesong via franchise-tag, med habil lønn og mye å spille for (ettersom han er free agent igjen foran 2018-sesongen). Kirk Cousins har vist gode egenskaper igjennom sin NFL-karriere, og med gode folk rundt seg ser vi ikke bort fra at han kan komme til å vise det igjen slik han også gjorde i fjor.

Skulle Cousins gå av banen med skade, dårlige holdninger eller annet fjas, så er Colt McCoy alternativet. Det er en sportslig nedtur, og det er lenge siden McCoy sine overpresterende dager hos University of Texas nå. Et tredjevalg er norske Alek Torgersen, som befinner seg på practice squad.

Karakter: B

 

Running backs

Robert Kelley ledet laget i yards på bakken i fjor, og er tilbake i år. 707 yards var ikke all verden, men snittet på 4.2 pr. løp vitner om at Kelley gjorde det ganske så greit med muligheten han fikk. Bak ham finnes Chris Thompson som hadde hele 5.2 yards i snitt pr. løp i fjor. Årets draftvalg på running back Samaje Perine kan også snike seg inn i rotasjonen her.

Mack Brown finnes også som mulighet, men bør nok heller krysse fingrene for å overleve via special teams og/eller practice squad. I tillegg romsterer fjorårets draftvalg Keith Marshall rundt i bakgrunnen på injured reserve.

Karakter: C+

 

Receivere

Dette kan bli bra, men det er mye produksjon som skal erstattes! DeSean Jackson og Pierre Garcon hadde begge over 1.000 yards på mottak i fjor – de er ikke her lenger. Inn kommer en som også passerte 1.000 i fjor, men da for Cleveland Browns: Terrelle Pryor. Han er en dynamisk spiller som mange ser frem til å se i tospann med Cousins. Litt som DeSean Jackson, med andre ord. Josh Doctson ble draftet i 1.runde i fjor og spilte kun 2 kamper på grunn av skader. Han er tilbake nå. Lille og (heldigvis for ham) raske Jamison Crowder holdt seg frisk i fjor, og hadde 847 yards. Han er tilbake, og vil bli en viktig brikke også i år.

På TE returnerer Vernon Davis, men den som ledet posisjonen i produksjon var bunnsolide Jordan Reed. Han har slitt med skader i forsesongen, og om han fortsetter å gjøre det en stund vil det være et klart tap for Washington. Davis er ikke akkurat av de yngste lenger, så det spørs om ikke Niles Paul må forvente å bære mer av lasten enn han gjorde i fjor for å kompensere for den eventuelle mangelen av Reed. Rookie Jeremy Sprinkle ble draftet i 5.runde, og vil nok få en ganske god sjanse til å henge fast på rosteren hvis han viser greie egenskaper.

Karakter: B+

 

Offensiv linje

Her er det mye å glede seg over sett med Washington-øyne. Det begynner med Left Tackle Trent Williams, som nå har vært i Pro Bowl fem år på rad. Han er 28 og må forventes å ha en rekke gode sesonger igjen. Han er rangert blant de 50 beste spillerne (uansett posisjon) i NFL, og setter standarden her.

Williams er ikke alene, og denne linja består av en rekke startere som også var på banen for Redskins i fjor. Left Guard Shawn Lauvao startet 14 kamper i fjor, og trenerstaben er komfortable med hans kvaliteter på LG. Center Spencer Long er fleksibel nok til også å kunne starte på Guard – det var posisjonen hans før han overtok C fra begynnelsen av oktober i fjor og ut sesongen. I år får han konsentrere seg om Center fra og med forsesongen, og det blir neppe dårligere av den grunn.

På høyresiden startet både Brandon Scherff (G) og Morgan Moses (T) samtlige kamper i fjor, og er sikre kort som startere. Scherff var velfortjent i Pro Bowl i sin andre sesong som proff. Kort fortalt; holder denne starterrekka seg friske, så er Washington trygge på å kunne produsere offensivt. Bak starterne har det vært mer utskiftning siden i fjor, med Ty Nsekhe (T) som eneste godt erfarne backup som kan forventes i rotasjon i år. C Chase Roullier ble draftet med et håp fra lagets side om at han har svært lite spilletid i år. De utgjør med andre ord ikke mye erfaring om et par av starterne går ned for telling.

Karakter: A

 

FORSVAR

Ryan Kerrigan

Denne lagdelen leverte ikke etter forventningene i fjor, og det har Washington tatt konsekvensen av. Defensiv koordinator Joe Barry ble sparket etter sesongslutt, og det ble også omrokeringer blant de defensive assistenttrenerne. Selv om forsvaret skuffet så er den nye defensive koordinatoren Greg Manusky, som hadde ansvaret for OLBs i fjor. Man valgte altså ikke å gå utenfor bygget for å finne neste koordinator for dette forsvaret.

Manusky har mye å ta tak i. Vi hadde tro på nettopp outside backers før fjoråret, samt at vi nok så for oss at de defensive backene med Josh Norman i spissen ville levere på et ganske høyt nivå. Det gjorde de sånn halvveis, men det holdt ikke. Forsvaret tillot for mange poeng. Det er det Manusky skal gjøre noe med. Han har lang erfaring som koordinator – hele 8 sesonger for 3 NFL-lag. Det var med varierende suksess, og oftere enn ikke var forsvarene hans midt på treet eller lavere enn det. Vi er derfor spente på om dette forsvaret utvikler seg i riktig retning.

 

Defensiv linje

Forsvaret forventes å forbli i et 3-4 defense som ‘base’, og dermed består DL for det meste av spillere som skal ta opp blokker for å la linebackerne legge mye av presset samt gjøre taklinger på løpespill. For all del kjekt når en på DL gjør de tingene også, men hovedregelen er at en treer-front på DL spiser blokker og gjør andre (helst OLBs) til stjerner.

Svært mye av spillermateriellet her er skiftet ut fra fjorårets heller skuffende enhet. Av de vi faktisk nevnte i 2016-preview’en er det Ziggy Hood og Matt Ioannidis som fortsatt er å finne i spillerstallen. Begge var forventet å være innbyttere i fjor; Hood ser ut til å kunne være en starter i år, noe han forøvrig endte opp med å være i nesten hele 2016 også.

Draftvalget Jonathan Allen blir nødt til å produsere tidlig for å heve denne gruppa til noe langt bedre enn de var i fjor. Den gode nyheten er at Allen har egenskapene til å gjøre nettopp det, så håpet lever!

Washington har hentet inn tre erfarne spillere for å sammen med Allen erstatte de som har forsvunnet. Det dreier seg om Stacy McGee og Terrell McClain som du kan forvente å finne på DE, og Phil Taylor som blir på NT. To av de tre starter, kanskje til og med alle tre hvis ikke Hood greier å tviholde på den ene plassen og Allen gradvis kommer inn som starter. De er habile spillere, men ikke nødvendigvis så mye sterkere materiale enn Redskins startet fjoråret med. Bak dem er det stort sett spillere med liten eller null erfaring på en NFL-bane. Det kan selvfølgelig tenkes at en av dem er en skjult diamant, men sannsynligheten er større for at det ikke er slik.

Karakter: C+

 

Linebackere

At Greg Manusky fikk tillit som ny defensiv koordinator kan han nok i stor grad takke tidligere erfaring fra rollen for, men det skader nok heller ikke at OLBs (som han hadde ansvaret for som assistenttrener) var de som presterte klart best i dette forsvaret. Det ligger litt i sakens natur med tanke på rollene deres i forsvaret, men det kunne naturlig nok gått dårligere enn om de ikke hadde Ryan Kerrigan på weakside backer. Kerrigan har levert varene på høyt nivå i flere år, og gjorde det samme i 2016 selv om antallet taklinger gikk ned for fjerde året på rad. Antallet sacks gikk derimot opp til tosifret. Du kan forvente at han fortsetter å levere på et godt høyt nivå.

På strongside OLB finner du Preston Smith. I sin andre sesong i NFL leverte han noe dårligere enn i rookie-sesongen, men godt nok til å få godkjent og kanskje fortsatt være en starter Redskins har forhåpninger til for årene som kommer. Redskins var allikevel på innkjøpsstien i årets draft for denne posisjonen, og Ryan Anderson ble hentet inn i 2.runde. Han blir neppe sittende på benken hele sesongen.

Bak Kerrigan har forøvrig Junior Galette kommet inn i spillbar form etter flere år som skadet og en ettertanke i Washington. Han har erfaring, men det er flere år siden sist han så spilletid av betydning. Om han kommer seg tilbake til 2013-14 form og holder seg på matta utenfor banen, så er han en fin forsikring å ha om Ryan Kerrigan skulle gå ned med skade. En som for tiden er ute, er Trent Murphy. Han er suspendert for de fire første kampene. Murphy hadde vært klart aktuell for å få spilletid -minimum i rotasjon- om han var tilgjengelig. Murphy noterte seg for 9 sacks i fjor, så han vil være viktig når han er klar til å spille igjen.

Inside linebacker har vært en ikke fullt så gylden historie for Redskins, men det endret seg litt i fjor. Gutta der har ikke akkurat vist Ray Lewis-kaliber, men derimot som helt kurante startere uten å utmerke seg. Skjønt; det er kanskje på tide å gi Will Compton mer kred enn det. I løpet av tre sesonger har han bygget seg opp til å bli en viktig taklingsmaskin for Washington. Ved hans side overbeviste Mason Foster gjennom å ha sin beste sesong siden tidlig i karrieren (2012, når han var hos Tampa Bay). Tilsammen utgjorde de den mest positive overraskelsen fra dette forsvaret. Klart; det ble mer taklinger på dem ettersom få av de andre stoppet løpespillet tidlig nok, så…det er ikke gull alt som glitrer.

Bak Compton og Foster er det blitt konkurranse. Zach Brown har kommet fra Buffalo Bills, og han leverte på Pro Bowl-nivå i 2016. Det kan tenkes at han forsyner seg med en starterplass etterhvert, så starter man på MLB/ILB for Washington nå, så må man prestere. Også Martrell Spaight har litt å bidra med, og er en fjerde spiller verdt å nevne på innsiden her.

Karakter: A-

 

Defensive Backs

Forventede startere på corner er de samme som i fjor: Josh Norman og Bashaud Breeland. Begge leverte på et bra nivå i fjor, men samtidig var de del av et pasningsforsvar som tillot en altfor høy andel fullstendige pasninger mot seg. At de begge har et stort antall taklinger er jo blant annet et resultat av nettopp det. Begge hadde hakket svakere sesonger enn året før (hvor Norman var hos Panthers, ikke Redskins) – de må heve seg i år. Kendall Fuller, Quinton Dunbar og Dashaun Phillips utgjør nyttig dybde her. Det blir spennende å følge med på 3.runde-valget Fabian Moreau, men det er ikke sikkert han får nevneverdig med spilletid noe annet sted enn special teams innledningsvis.

Safety da – hva foreligger der? DeAngelo Hall har rukket å bli 33 år gammel, og etter at han røyk ut for sesongen med skade i uke 3 i fjor er det høyst usikkert om han kommer til å bidra så mye. Han er fortsatt på rosteren, om ikke annet. Det betyr at mer av ansvaret faller på en nykommer og en kar som var rookie i fjor. D.J. Swearinger spilte sist for Arizona Cardinals, og blir å finne på FS med Will Blackmon som nærmeste konkurrent til den rollen. På SS er en tidligere college linebacker som ble draftet i 2.runde i 2016: Su’a Cravens. Han lekte med tanken om å legge opp nå nylig, men er foreløpig overtalt til å fortsette. Det spørs om han har den beste motivasjonen innabords til å prestere. Uansett: Det er et nytt utseende på safety, etter at fjorårets startere er sendt andre steder. Med andre ord: Washington håper på klart bedre resultater med disse fjesene enn de som startet i 2016.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

Jamison Crowder

Punter og kicker er som i fjor Tress Way og Dustin Hopkins. Det er greit det, men ingen av dem utgjør noen klare styrker for laget. Way hadde sin dårligste sesong hittil, uten at det ligger mye dramatikk i det utsagnet. Han hadde også rekordlite å gjøre, da angrepet sjelden puntet. Vi forventer at han får noe mer å gjøre i år. Hopkins leverte dårligere prosent gode spark på både field goals og PATs (noe som nok blant annet at han -i motsetning til Way- hadde rekordmye å gjøre), men noe bedre på kickoffs enn i 2015. Washington ser ut til å leve godt med disse to enda en sesong.

Jamison Crowder er en punt returner som kan eksplodere for yards og poeng, men ikke forvent at det skjer mange ganger i løpet av sesongen. Chris Thompson og Will Blackmon er blant de som kan håndtere kick retur på en god måte, uten at Washington har noen nevneverdig styrke på special teams på grunn av dem heller.

Karakter: C

 

VÅR VURDERING

Brandon Scherff

Det kan fort bli en følelse av deja vu i Washington, men det er et uforløst potensiale her som vi sliter med å se forbi. Om laget kan få noe mer produksjon av poeng ut av angrepet samtidig som forsvaret spiller bedre som en enhet og kommer seg forbi den ulempen en svak DL har vært, så er dette raskt et lag å snakke om i sluttspillsdiskusjonen. Special teams er et ankepunkt, men ikke stort nok til at det holder dem ute av en slik situasjon. De store spørsmålene her er vel kanskje først og fremst om DL og safeties gjør jobben godt nok, samt om Kirk Cousins greier å kopiere (eller forbedre, for all del) produksjonen i yards fra 2016 samtidig som Redskins sitt angrep scorer 5-10 touchdowns mer totalt.

Da snakker vi fort et bedre resultat i seier-kolonnen enn laget har maktet de siste par årene. Vi har tro på det.

Plassering: 2.plass i NFC East med 9-7

 

Nyttige linker:

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x