På trening med et topplag, del 2

Auburn QBs

I en serie på 5 innlegg denne måneden tar vi turen til Auburn University, som er et av de beste universitetslagene i USA – noe de har vært i en årrekke. Riktignok hadde de en nedtur i 2011 og 2012 etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i 2010, men nå er de tilbake for fullt.

Det finnes en stor mengde filmklipp fra treningene deres både i 2011, 2012, 2013 og 2014 som gir oss innsikt i hvordan trening kan være på det beste NCAA FBS-nivået. I disse innleggene, som dukker opp hver lørdag formiddag, finner du en rekke filmklipp fra forskjellige deler av treningsopplegget. Det er blant annet mye driller å finne her, i tillegg til mer lagdels-rettet trening.

Noe av det mest interessante å legge merke til, er kanskje tempo-forskjellen fra 2012 til 2013/14. Fra å være et lag som tapte brorparten av kampene og hadde liten selvtillit, fikk Auburn ny trenerstab og ny giv i 2013. Det mener vi er merkbart her, men du kan jo selv se om du er enig i den vurderingen!

Del 1, som inneholder klipp 1) – 4) finner du her.

Auburn indoor facility 02

 

5) Her begynner vi med å se WRs jobbe med mottak, og da brukes det en ballkastingsmaskin; legg merke til bruken av kjegler for å time når maskinen skal slippe ballen. Deretter er det fokus på DBs, og et par driller som flere nok kjenner igjen fra trening her i Norge. Til slutt -ironisk nok- er det film fra oppvarming og hvordan den foregikk i 2012:

Auburn practice 8-6-12

 

6) Vi er fortsatt i 2012, og her får du først se QBene varme opp. Du får også se QBs jobbe med snap sammen med 1st til 5th string center. Så får vi se Auburn jobbe med grunnstegene for FG/PAT-blokking. Deretter skifter kamera over til punt cover-arbeid. Til slutt får du se daværende defensiv koordinator Brian VanGorder jobbe med LBs på cover:

Auburn practice 8-7-12

 

7) Vi har kommet til våren 2013, med ny trenerstab. Vi får se OL og TE jobbe med blokking, QBs med 1-stegs dropback og kast på bubble-ruter, og til sist WRs som jobber med fotarbeide og mottak:

Auburn practice: Position drills 3-27-13

 

8) Her møter vi DL og får se dem i forskjellige driller, før det er special teams som står i fokus – både mottak av spark, spark, og cover. Legg gjerne merke til hvordan høyttaler-anlegget på stadion brukes i bakgrunnen til å gi instrukser om hva som foregår/hvilken periode av treningen man er i etc.:

Auburn practice: Position drills 3-30-13

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x