På trening med et topplag, del 3

Auburn Linemen

I en serie på 5 innlegg denne måneden tar vi turen til Auburn University, som er et av de beste universitetslagene i USA – noe de har vært i en årrekke. Riktignok hadde de en nedtur i 2011 og 2012 etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i 2010, men nå er de tilbake for fullt.

Det finnes en stor mengde filmklipp fra treningene deres både i 2011, 2012, 2013 og 2014 som gir oss innsikt i hvordan trening kan være på det beste NCAA FBS-nivået. I disse innleggene, som dukker opp hver lørdag formiddag, finner du en rekke filmklipp fra forskjellige deler av treningsopplegget. Det er blant annet mye driller å finne her, i tillegg til mer lagdels-rettet trening.

Noe av det mest interessante å legge merke til, er kanskje tempo-forskjellen fra 2012 til 2013/14. Fra å være et lag som tapte brorparten av kampene og hadde liten selvtillit, fikk Auburn ny trenerstab og ny giv i 2013. Det mener vi er merkbart her, men du kan jo selv se om du er enig i den vurderingen!

Del 1, som inneholder klipp 1) – 4) finner du her.

Del 2, som inneholder klipp 5) – 8) finner du her.

Auburn outdoor facility

 

9) Denne videoen har vi vist tidligere. Den er fra samme trening som ovenfor, men er offense mot defense. Dette er et ypperlig eksempel på det å holde høyt tempo i repetisjonene under lagdelstrening:

Auburn practice: Hurry-up drill 3-30-13

 

10) Dette filmklippet begynner med QBene sin oppvarmingsrutine, så er vi en kjapp tur innom blokking på special teams før vi får se offense trene inn spill. Særlig den siste delen gir dette filmklippet verdi:

Auburn practice highlights 4-1-13

 

11) Etter litt oppvarming, inklusive posisjonsoppvarming for QBs, får vi se en del fra OL og DL her som er verdt å få med seg:

Auburn practice: Position drills 4-3-13

 

12) Special Teams er viktig, og det tar Auburn konsekvensen av. Her får du se trening på FG fra forskjellige avstander og hashmarks. Legg merke til at når Auburn er innendørs, så har de nett med FG markert i selve nettet – fiffige greier. Deretter går turen utendørs, hvor det jobbes med punt/punt return:

Auburn practice: Special teams 4-3-13

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x