Anmeldelse: NFL Podcasts

Mange har sikkert lurt på hva en Podcast er, og hva dette går ut på. Her hos Amerikansk Fotball er vi som NFL forøvrig, tilpasset tiden vi lever i, og vil derfor komme med en liten gjennomgang av de forskjellige podcasts som har med NFL å gjøre.

Podcast er en slags on-demand funksjon som lar deg høre programmer når du vil, på flere forskjellige plattformer (PC, Android, IOS). Mange radioprogrammer blir også lagt ut som podcasts for å ikke måtte være avhengige av at programmet kun kan bli hørt når det sendes. Her ligger også nøkkelen til podcastens vekst og potensiale. Det kan høres på når som helst så lenge du har mobildata eller wifi, hvor som helst, og kan i tillegg lastes ned, samt spares for å gjøre reisen til jobb tålelig, for ikke å snakke om flyreiser.

De aller fleste medium som dekker NFL idag har sin egen eller flere podcasts. Her kommer derfor en gjennomgang av de viktigste av dem for de som ikke har brukt podcasts til å følge sporten vår enda.

 

footballToday_statefarm_1400

ESPN Football Today

USAs største sportskanal må naturligvis ha sin egen NFL podcast, og har hatt det flere år allerede. Football Today får vi 5 dager i uken under sesongen, og sporadisk i offseason, hvilket er ypperlige for oss som følger med året rundt. Programmet ledes av Robert Flores, til vanlig programleder for Sportscenter på samme kanal. Som medhjelper har han Matt Williamson, tidligere scout for Pittsburgh Panthers, Cleveland Browns og analytiker for samme kanal. Dette bærer preg av å være en av de podcastene med mest ressurser tilgjengelig, hvis ikke den med aller mest. Egen produsent, ESPNs klubbreportere i tillegg til de andre analytikerene er bare noe av det podcasten serverer, og det gir følgelig meget sterke resultater faglig sett. Podcastene fordeler seg relativt likt som de andre, med gjennomgang av søndagens kamper på mandag, gjennomgang av Monday Night Football og power rankings på tirsdag, aktuelle nyheter og gjester på onsdag og torsdag (samt preview av Thursday Night Football), og tipping av kamper på fredag. Podcasten varer ca. en time, noen ganger kortere, og er en akkurat passe blanding av fagsnakk uten å bli for tørt samtidig som det utenomsportslige ikke tar over, hvilket dessverre av og til er tilfellet med andre podcasts. Plusspoeng for å inkludere klassiske lydsnutter de mest ihuga sikkert kjenner igjen, som:

(00:27) og

(1:03) fra tid til annen. Robert Flores stiller av og til med korte monologer om ting som er galt med sporten, uten at det tar irriterende mye plass, og Williamson har mye å annet enn synsing å komme med fra sin tid som scout. En meget sterk podcast vi anbefaler alle å gi en lytt. Terningkast 5.

 

ross-tucker-football-podcast-300x300

Ross Tucker Football Podcast

Ross Tucker er en tidligere backup Guard og Center for Redskins, Patriots, Bills,Cowboys og Browns som nå har diverse jobber innenfor media. Han er faktisk tidligere host av podcasten omtalt over. Som Football Today kommer også hans podcast daglig under sesongen, og litt sjeldnere under offseason. Hans podcaster er kortere, bare på ca 30-40 minutter, men har atskillig mindre irrelevant smalltalk. Fra sin tid i ligaen har han naturligvis meget god kontroll på hva som foregår på banen, og formidler dette på en god måte enten du er ny i sporten eller dreven. Podcastene følger samme mal som ovennevnte, med et par unntak. Onsdager har han Andrew Brandt som fast gjest på «Wisdom Wednesday». Brandt er tidligere ansatt hos Green Bay Packers sitt front office, og nåværende universitetsprofessor samt ansatt i ESPN. Han bidrar med innblikk fra businessaspektet ved NFL, noe det ikke er lite av. I sakene med Adrian Peterson og Ray Rice blir han for eksempel mye brukt, hvilket gir lytterne godt innblikk i hvordan klubbenes ledelse samt ligaens toppledelse fungerer ved det utenomsportslige. I torsdagens podcast får vi høre Greg Cosell, seniorproducer hos NFL Films og en av de fremste gamefilm-analytikerene i sporten. Cosell har strålende kunnskaper om formasjoner og taktikker, samt analyse av individuelle spillere som er noe undertegnede ser frem til å høre hver torsdag. Det er verdt å nevne at han bruker spesielt mye tid på å analysere quarterbacks, også fra college under offseason. Før draften er han en meget ettertraktet gjest hos diverse podcasts. Summen av dette gjør dette til en meget variert og sterk podcast. På grunn av lengden har for eksempel Football Today mer info, mens Ross Tucker scorer høyere på gjester (som fra tid til annen inkluderer hans bekjente rundt i ligaen) og variasjon i temaer. Plusspoeng for interaktivitet som email-liste med historier fra hans tid i NFL du kan melde deg på, og lignende. Terningkast 6.

 

Dave Dameshek podcast

Dave Dameshek Football Program

NFL.com må selvfølgelig ha sin del av podcastmarkdet, og DDFP er en av de som har gått lengst, hvis ikke aller lengst. Podcasten kommer 2-3 ganger i uken, og varer ca. 50-60 minutter. Som mange sikkert har kunnet spå har han ofte de andre ansatte hos nfl.com med seg, dette kan være for eksempel enten Super Bowl-vinnende head coach Brian Billick, eller fantasy-analytikerne Adam Rank eller Michael Fabiano. Det er ikke uvanlig at spillere dukker opp som gjester, noe det forståelig nok er mindre av hos andre uavhengige podcasts. Som hos de andre nevnte er fredager tipping av kamper og mandager gjennomgang. Dameshek som selv er Steelers-fan har naturlig nok god kontroll på ligaen og det sportslige, det samme kan sies om de andre som er med. Det som imidlertid trekker ned for oss er alt snakket som ikke har med NFL å gjøre. Her blir både baseball, NHL, NBA, og college-football snakket om, samt andre ting, og ikke bare i små mengder. For undertegnede blir dette en smule slitsomt, selv om både NHL og college-football blir satt pris på. Dameshek og podcasten selv har en litt oppkavet og masete stil, som gjør at podcasten fremstår litt uorganisert og slitsom. Imidlertid må dette tolkes som den subjektive meningen det er. Summen av dette blir at dette er en podcast som scorer bra på gjester og det faglige, men som på grunn av stil og mye snakk om andre temaer faller litt igjennom sammenlignet med de andre. Terningkast 4.

 

grantlandplayerheader

Grantland NFL Podcast

Grantland startet som en sports og kultur-blogg av Bill Simmons (blant annet kjent som skaperen av dokumentarserien ’30 for 30′) i 2011, og er idag knyttet til ESPN. I denne timeslange podcasten får vi høre Grantland-journalistene Robert Mays og Bill Barnwells tanker om hva som foregår i ligaen, hvilket blir gitt ut 2-3 ganger i uken, som regel mandag og fredag med en midtuke versjon som tar for seg aktuelle hendelser og nyheter. Med andre ord skiller ikke denne podcasten seg nevneverdig fra de andre i formatet. Imidlertid er den faktisk et friskt pust da det her ikke er noen som helst snakk om andre temaer, og det blir dykket dypt inn i hver kamp/tema. Når vertene ikke står tilbake for de andre når det gjelder kunnskap blir resultatet meget oppløftende. Det blir både snakket om formasjoner, enkeltspillere, enkeltplays, og avgjørende situasjoner/dommeravgjørelser. At det heller ikke er andre gjester i denne podcasten trekker ikke nevneverdig ned, men det fører naturligvis til mindre variasjon i podcasten. Alt i alt er dette en meget bra podcast for alle som følger NFL jevnlig, terningkast 5.

 

american football 5

Viasat NFL Podcast

Den for tiden eneste norske NFL-podcasten startet opp før årets sesong, og må inkluderes her da vi naturlig går ut ifra amerikansk fotball bare vil vokse i Norge i fremtiden. Podcasten styres av Jermund Berg, mannen bak den flotte twitterkontoen @NorNFL, sammen med journalist i VG Sporten Jørgen B. Hoff. Her får vi en ukentlig oppdatering av både kamper som har vært, samt spådom av kamper som kommer, som varer i mellom en time til halvannen time. Begge vertene har god oversikt over lag og spillere, og formidler dette på en god måte i våre ører. Muligens noe forståelig går man ikke altfor dypt i taktikker og lignende her, hvilket gjør at podcasten ikke skiller seg ut nevneverdig fra de andre. Det er vanskelig å bedømme denne sammenlignet med andre podcaster som har klart mer ressurser tilgjengelig med tanke på gjester og for eksempel lydklipp, men konkurransen på nye medieplattformer er hard, og må nesten taes for det det er. Likevel er dette en god podcast i et tross alt (enn så lenge) lite lokalt marked, som absolutt ikke gjør seg bort, som vi anbefaler å sjekke ut. Vi har definitivt troen på denne podcasten til neste sesong, kanskje til og med til draft-tider? Terningkast 4.

 

Helt til slutt:

Vi vil nevne helt til slutt at vi ikke har tatt med i betraktning at flere av podcastene anmeldt her har andre NFL-podcaster tilknyttet seg. Vi har valgt å kun fokusere på de generelle podcastene som tar for seg det aktuelle nyhetsbildet og kampene, men føler det er verdt å nevne hvilke andre podcaster som finnes i andre NFL-relaterte sjangre,som for eksempel innenfor Fantasy. Vi anbefaler ESPN Fantasy Focus, Fantasy Feast med Ross Tucker og Evan Silva fra Rotoworld.com, Fantasyguru.com sin podcast, og Even Money med Ross Tucker og Steve Fezzik om betting i NFL. God fornøyelse!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x