Etter kampen: NM-semifinale Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s!

I går ble årets to semifinaler i NM for herrer spilt. Den ene av dem gikk i Bergen, noe knapt noen ville trodd før sesongstart. Der tok hjemmelaget Åsane Seahawks i mot Eidsvoll 1814s i en kamp mellom lagene som var henholdsvis nr. 2 og nr. 3 på tabellen ved grunnspillets slutt.

Det skulle bli en scoringsrik kamp hvor det begynte jevnt før Eidsvoll dro i fra, og holdt unna når Åsane Seahawks tegnet seg på måltavla flere ganger utover i kampen. Til slutt stod det 27-44, og bortelaget kunne feire en flott seier og revansj etter tapet i grunnspillet mot Åsane Seahawks.

Det er naturligvis alltid surt å tape en semifinale, og desto mer befriende å vinne. Vår reporter Hasse Hellan intervjuet både trenere og spillere etter kampslutt, og her har du de intervjuene!

Først ut er sportslig leder og defensiv koordinator Christian Detjen hos Åsane Seahawks; mannen som på mange måter er arkitekten bak det laget som har tatt steget fra 1.divisjon og opp til toppsjiktet i landets beste liga. Han var sliten etter kampslutt, men gjør allikevel et av de bedre -og ikke minst ærlige- intervjuene vi noensinne har hatt her på Amerikansk Fotball:

Intervju med Christian Detjen 2.juli 2017

 

Hos bortelaget Eidsvoll 1814s var ungguttene (jepp; de er fortsatt det!) Arne August Skovseth Søgaard og Eivind Brekke blant de mer sentrale. Sistnevnte som QB, og førstnevnte som en konstant trussel på løp, mottak og ikke minst returer. Her er deres tanker om kampen og den ventende NM-finalen:

Intervju med Arne August Skovseth Søgaard og Eivind Brekke 2.juli 2017

 

Hjemmelagets QB Conor Lynch hadde en travel dag på jobben, både fordi han fikk brukt kastearmen mye, men også fordi han ikke akkurat var alene i bakfeltet hele tiden. Og da snakker vi ikke om en blokkende running back, men besøk fra motstanderlaget. Her er Lynch sine tanker om kampen, samt spørsmål om 2018:

Interview with Conor Lynch July 2nd 2017

 

Til slutt har vi Eidsvoll 1814s sin svært sentrale linebacker og running back, Michael Hall. Han var en sterk drivkraft som skal ta mye av æren for at dette Eidsvoll-laget er i nok en finale – hans spill bidro særdeles godt til det også i denne kampen. Hall gir dessuten en garanti som du vil få med deg…!

Interview with Michael Hall July 2nd 2017

 

Reporteren som stod for disse intervjuene var Hasse Hellan.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x