John Ross – raskeste mann på vei til NFL!

Nå i helgen viste receiveren John Ross en av årsakene til at han er høyaktuell for NFL: Han slo 40 yards-rekorden til Chris Johnson (4.24) og løp på 4.22! Dermed sementerte nok WR Ross fra University of Washington en plass høyt oppe i draften.

Ross var ikke et ukjent navn før han løp 4.22 på NFL Combine heller, og det var på forhånd knyttet stor spenning til om han skulle komme i nærheten av rekorden. Det gjorde han altså, og du kan se det her:

Chris Johnson som det refereres til er identisk med RB Chris Johnson som blant annet hadde en 2.000-yard sesong og nesten 10.000 yards på løp totalt hittil gjennom NFL-karrieren. Han ble draftet i 1.runde i 2008.

Om John Ross blir draftet i 1.runde gjenstår å se, selv om stalltipset er at han ligger godt an. Å være så hurtig er åpenbart en fordel. Samtidig er det i stor grad én sesongs arbeid på college-laget Washington Huskies som utgjør evalueringsgrunnlaget på banen. Ross spilte også to andre sesonger med begrensede stats (men verdt å legge merke til at han da spilte både WR og CB!), og i 2015 var han ute med en alvorlig kneskade. Det sistnevnte er også en del av bildet når NFL-lagene vurderer spillere i draften.

John Ross er ikke spesielt stor, men heller ikke blant de minste på receiver-siden. Med sine 180cm og 86 kilo har han en grei størrelse selv om han ikke er av typisk «WR #1»-profil fysisk. Nå er riktignok historien, også den nyere, full av unntak fra slike regler – så det er ingen grunn til å avskrive ham av den grunn. Han har hatt god drahjelp på veien, inkludert et samarbeid med DeSean Jackson – det er mange som heier på John Ross!

"FLASH" - John Ross Ulitmate Washington Highlights ᴴᴰ

 

Som man kan se av videoen ovenfor er John Ross III også en meget kapabel returmann, noe som ytterligere gir ham en verdi i NFL-lag sine øyne.

Det er verdt å legge til at 4.24-rekorden ikke bare tilhørte Chris Johnson, men det er kun han som nevnes. Den andre som også hadde 4.24 er en WR med navn Rondel Menendez som ingen husker. Han ble draftet i 7.runde i 1999 og kuttet før han i det hele tatt kom på banen. Årsak til det? En alvorlig kneskade.

Ellers legger vi til at John Ross kunne vunnet en egen øy (Jepp!!) eller $1 million USD fra Adidas om han hadde løpt med deres sko og slått rekorden. Han løp med Nike. Men…han hørtes ikke spesielt bitter ut over det i etterkant:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x