Amerikansk fotball-kamp på Island!

Amerikansk fotball vokser i store deler av verden. Vi har tidligere rapportert om at sporten allerede i overgangen fra 1980- til 1990-årene hadde en periode med aktivitet på Island. Nå er den tilbake og i ferd med å få fotfeste på Sagaøya.

21.november ble det spilt kamp, og vi kan her presentere film fra arrangementet!

Ovenfor har du noen av høydepunktene fra kampen, som riktignok er mer å sammenligne med en scrimmage – uten at det tar noe særlig vekk fra den historiske betydningen av det vi ser på. Kampen, som gikk i Kópavogur, ser for oss ut til å stort sett ha blitt spilt som 9-mannsfotball. Nå er vi ikke verdensmestere på å telle, men til tider spiller angrepslaget med 10 mann mot forsvarets 9, uten at vi kjenner til bakgrunnen for det.

Kampen var den første av en serie på tre. Såvidt vi kan forstå er det det islandske laget Einherjar som spilte, og som hadde delt inn laget sitt i to (rødt mot blått). Sluttresultatet var 24-5 for de blå. Lagene møtes igjen helgen 23-25.januar, så får vi se om det røde laget kan revansjere det som ble et ganske klart tap denne gang.

Nedenfor har du mer omfattende video fra arrangementet med alle spillene i scrimmagen, som også viser at det var en del tilskuere på tribunen:

Og her har du litt mer film fra Einherjar sine treninger, filmet med et GoPro-kamera:

Hvis du er interessert i å lære noen av fotball-begrepene på islandsk, så har NFLsport.is en bra guide her.

En rask vurdering basert på disse klippene indikerer at vi ser på noe som minner om norsk 2.divisjonsnivå. Noen som er klare for treningsleir eller privatkamper på Island snart…? 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x