Kampfilm: X-Bowl 34

Hvor finner du det høyeste nivået av amerikansk fotball utenfor Nord-Amerika? Det sannsynlige svaret er Japan. Den beste ligaen i Japan er X-League, og her kan du se den sist spilte finalen i ligaen: X-Bowl 34!

34 bak X-Bowl ovenfor indikerer nettopp det du tror det gjør; dette er den 34de utgaven av X-Bowl. Amerikansk fotball i Japan har riktignok en langt eldre historie, og sporten ble faktisk innført selv før 2.verdenskrig: Det var på 1930-tallet at en ivrig emigrert amerikaner satte i gang det hele, og idretten fikk raskt et fotfeste.

Obic Seagulls sin RB Taku Lee på vei gjennom Fujitsu Frontiers-forsvaret

X-League har altså holdt det gående i flere tiår, og er en del av det etterhvert stolte tradisjonen innen amerikansk fotball i Japan. Landet, både som landslag og når klubblag tar turen utenfor Japans grenser, har en tendens til å bite godt fra seg når de deltar internasjonalt. Japan er typisk et av de bedre lagene når det arrangeres verdensmesterskap, og japanske klubblag har også høvlet over f.eks. tyske klubblag når de har fått anledning til det.

I denne kampen fra 15.desember 2020 får du se #1 rangerte Fujitsu Frontiers mot #2 Obic Seagulls i et jevnt og spennende oppgjør. Legg spesielt merke til Obic Seagulls sin running back Taku Lee, som nå har blitt plukket opp av NFL gjennom deres «international pathway»-program. Om han ender opp med offisiell spilletid i NFL har vi vel våre tvil til, men det er en indikasjon på talentnivået du kan se nærmere på i denne kampen:

Football in Japan: X Bowl 34 (2020)
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x