Nærmer seg Bowl-season, men hva er det på high school?

US Army Bowl 2De fleste som følger med på college-fotballen vet at vi nå går inn i Bowl-kampene sin tid; det vil si et slags sluttspill (vel; i år er faktisk deler av det et ekte sluttspill!) hvor de -stort sett- beste lagene spiller en siste kamp før det hele er over. Med NCAA FBS-sluttspillet er det sågar et par lag som spiller både en Bowl-kamp og et nasjonalt mesterskap hvis de vinner Bowl-kampen.

Men visste du at det spilles Bowl-kamper på high school-nivå også? Det gjør det, men da snakker vi om noe helt annet:

Bowl-kampene på high school-nivå er mer å sammenligne med All-Star kamper. De er strengt tatt et siste rekrutteringsvindu hvor du får se de beste av de beste på high school-nivået spille på lag satt sammen på tvers av både high schools og delstater.

Dette er kamper som får mye oppmerksomhet, og eksempelvis har U.S. Army All-American Bowl hatt over 40.000 tilskuere på det meste (i fjor; 2013). Samtidig skal vi ikke legge skjul på at det finnes slike All-Star kamper som trekker til seg langt mindre oppmerksomhet; det er mange aktører i dette markedet…

Adrian_Peterson_and_Reggie_Bush_U.S._Army_All_American_Bowl
Disse ikke helt ukjente karene spilte i U.S. Army All-American Bowl i sin tid

For å nevne noen av de mest kjente slike Bowl-kamper (ikke alle benytter Bowl som en del av navnet, men bygger ellers på samme prinsipp som de som gjør det):

Her har du hele kampen fra International Bowl mellom USA og Canada 7.februar 2014:

USA Football International Bowl: U-19 US vs. Canada

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x