Buddy Young: Det har vært bedre spillere, men ikke bedre menn!

Han er en av de minste spillerne som noensinne har vært i NFL. Det skulle bli 9 sesonger innen proff-fotballen for den 163 centimeter høye running backen som gikk under kallenavnet «The Bronze Bullet»: Buddy Young. 2.727 yards på løp med et snitt på 4.6 pr. gang lar seg absolutt høre! I tillegg hadde han nesten like mange yards på mottak -2.711- og i tillegg hadde han over 4.000 yards på returløp (punt og kickoff). Totalt 44 touchdowns ble det også.

Gutter i Harlem på 60- og 70-tallet hadde mye å takke Buddy Young for!

Men Young er nok aller mest kjent for arbeidet han gjorde for spillere i både NFL og barne- og ungdomsfotball etter at han selv la opp som spiller. Det var da også en viktig og medvirkende årsak til at han i 1964 ble ansatt som NFL sin direktør for ‘player relations’, en stilling han hadde frem til sin død i en trafikkulykke 57 år gammel i 1983. Young startet blant annet en liga for ungdomsfotball i Harlem:

 

NFL Films laget dette segmentet om Claude ‘Buddy’ Young i kjølvannet av hans død:

NFL's Buddy Young In Better Players But No Better Man imasportsphile

 

PS! Om du kikker nøye etter, vil du legge merke til en slående likhet mellom Young og Barry Sanders: Måten han galopperer på når han sprinter fra motstanderne. Det kunne knapt vært mer likt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x