Clay Matthews Sr. er død

Clay Matthews Sr. døde i sitt hjem i Mount Pleasant i South Carolina etter en lengre periode med sykdomsproblemer. Han ble 88 år gammel.

Matthews ble født i Charleston i South Carolina i 1928. Han var sønnen til den lokale trenerlegenden Matty Matthews, som trente bort boksing, baseball og friidrett ved det lokale militærakademiet. Matthews spilte offensive tackle og defensive end for Georgia Tech-universitetet, før han i 1950 tok del i San Francisco 49ers’ første sesong i NFL. De neste årene ble NFL-karrieren satt på vent mens Matthews deltok i Koreakrigen, men han fikk med seg tre sesonger til i 49ers, i 1953, 54 og 55.

Clay Matthews Sr.

Til tross for at Matthews‘ karriere ble kort har hans ettermæle i ligaen vart i årevis etter at karrieren var over, og faktisk fortsetter det den dag i dag. Som familieoverhode i Matthewsklanen, «football’s first family», har Clay Matthews Sr. hatt syv direkte etterkommere med fartstid i ligaen. Hans eldste sønn, Clay Jr., spilte hele 19 sesonger i NFL. Clay Jr. var en all pro og en pro bowler og en av de beste linebackerne i ligaen for Cleveland Browns på 80-tallet.

Den yngre sønnen, Bruce, hadde den mest imponerende karrieren av samtlige i Matthews-familien. Som offensive tackle for Houston Oilers/Tennessee Titans spilte han seg til 14 strake pro bowls mellom 1988 og 2001, godt nok til at han nå er medlem av fotballens Hall of Fame.

I dag er nok kanskje barnebarnet Clay III, sønn av Clay Jr., det mest kjente familiemedlemmet. Gjennom 8 sesonger som linebacker i Green Bay Packers har Clay III samlet opp 6 pro bowls så langt. I tillegg begynner Jake, sønn av Bruce, å bli et kjent navn. I tre sesonger har han startet som offensive tackle for Atlanta Falcons. Dessverre ble Jake offer for litt uheldig oppmerksomhet tidligere i år, da han var ansvarlig for holdingen som førte til at Falcons ble flyttet ut av field goal-avstand på slutten av Super Bowl og som dermed gjorde det mulig for New England Patriots å komme tilbake inn i kampen.

Barnebarna Casey (linebacker, sønn av Clay Jr.) og Kevin (center, sønn av Bruce) har også spilt i NFL, men de er for tiden uten lag. Til slutt finner man Mike (center, sønn av Bruce), som  var innom practice squaden til Browns og Pittsburgh Steelers som rookie i 2016.

Vi kondolerer til Matthews-familien.

Clay Jr. (57), Bruce (74) og Clay III (52)
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x