Kamp: Dallas Cowboys vs. Philadelphia Eagles 1989

Her har du kampen som i ettertid er kjent som «The Bounty Bowl»! Året var 1989, og Dallas Cowboys hadde nettopp fått en fyr ved navn Jimmy Johnson som hovedtrener. Troy Aikman var en rookie-QB på et lag som slepte seg gjennom sesongen og fikk juling av nesten samtlige. Ingen kunne vite at dette året skulle legge grunnlaget for et dynasti som skulle dominere 1990-tallet og vinne en rekke Super Bowls med nettopp Aikman på QB, og Johnson som trener ved et par av anledningene.

Draften 1990 skulle bli et godt utgangspunkt, det samme var en handel hvor man kvittet seg med den fantastiske running backen Herschel Walker. Men før man kom så langt skulle man gå igjennom skjærsilden, og denne kampen mot Philadelphia Eagles var del av det.

Kampen skulle seinere bli kjent som The Bounty Bowl, og med Buddy Ryan som hovedtrener for Eagles forundrer det kanskje ikke så mange at han med stor sannsynlighet fikk en lite brukt linebacker til å angripe kickeren på Cowboys. Kickeren var Luis Zendejas, som hadde fått sparken hos Philadelphia en stund før og slengt noen sinte ord i retning Ryan i etterkant fordi sistnevnte ikke hadde kuttet spilleren selv, men fått en assistenttrener til å ta den lite kule jobben med å fortelle Zendejas nyheten. Denne kampen inneholder ikke bare det feige angrepet på nevnte kicker, men også slåsskamp mellom lagene, og mye mye mer som man kan stusse over…

Her får du se en rekke stjernenavn som i dag er i Pro Football Hall of Fame, i tillegg til andre store navn som ikke er langt unna den æren. Vi nevner i fleng QB Randall Cunningham, WR Cris Carter, WR Mike Quick, TE Keith Jackson, DE Reggie White, DE Clyde Simmons, LB Seth Joyner og DBs Andre Waters (RIP) og Eric Allen hos Philadelphia Eagles. Hos Cowboys? QB Aikman er nevnt allerede. I tillegg kan du se FB Daryl Johnston, WR Michael Irvin (riktignok ikke i denne kampen, men var på laget), OL Mark Tuinei, OL Nate Newton, OL Kevin Gogan, DE Ed «Too Tall» Jones, LB Jack Del Rio, LB Ken Norton, DB Everson Walls og super-special teameren Bill Bates. Wow!

Kampen har du i sin helhet her, og kommentatorene er ingen ringere enn John Madden og Pat Summerall!

 

Box score fra kampen, som gikk 23.november 1989, finner du her hos Pro Football Reference.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x