Kampfilm fra 1939 har bedre filmkvalitet enn norske kampfilmer hadde i fjor

En video fra en kamp mellom Detroit Lions og Brooklyn Dodgers ble publisert av Classic Sports Vids på Youtube for fire dager siden, og har begynt å spre seg viralt de siste par dagene. Hvorfor? Rett og slett fordi videokvaliteten er forbløffende god til å være helt tilbake i 1939!

Videoen som spres flest steder er en todelt sak; Classic Sports Vids sin opplastede utgave på Youtube er én video, og vi har den usplittede versjonen nedenfor. Dette er NFL slik ligaen var i 1939, og det er et fascinerende tilbakeblikk. Vi har tidligere delt videoer fra 1939-sesongen, men ingen av så god kvalitet. Det er også verdt å merke seg at den er i farger, som gjør at det hele føles enda et hakk mer «ferskt». Denne anbefaler vi på det sterkeste å få med seg!

Det er en rekke kjente spillere her. Hos Brooklyn Dodgers finnes f.eks. Pro Football Hall of Fame-spilleren Ace Parker, RBen Beattie Feathers (som var førstemann over 1.000 yards på løp, som rookie i 1934), og linjemannen/kickeren Bruiser Kinard – som også er i Pro Football Hall of Fame. Feathers var forøvrig en lite brukt backup på dette tidspunktet i karrieren. Parker scorer derimot den eneste TDen til Dodgers (røde uniformer), og det er Kinard som setter ekstrapoenget. Den første grekeren som spilte i NFL er også å finne på Brooklyn; han het Gust Zarnas og spiller guard.

Hos Detroit Lions har du et kobbel gode spillere, hvor undervurderte Bill Shepherd (RB) er førstemann vi vil nevne. Han er utvilsomt et navn som hadde fortjent en ny kikk med tanke på Hall of Fame. Ellers er Socko Wiethe (OL/LB) på plass i en av sine to All-Pro sesonger. Du finner også Center Alex Wojciechowicz her – han endte opp i Pro Football Hall of Fame.

Box score fra kampen har du her hos Pro Football Reference.

 

Sjekk ut denne også!

Ellers synes vi at denne videoen fra NFL-mesterskapet samme år er verdt å se. Noe av det aller mest fascinerende med denne filmen er forklaringen som gis rundt hva NFL er kontra college-fotball. Om du var i tvil på hva som hersket i amerikansk fotball-landskapet i 1939, så får du utvilsomt en klar pekepinn på det fra kommentatoren i denne filmen! Hint: Det var ikke proff-fotballen…:

Box score fra NFL-mesterskapet 1939 har du her hos Pro Football Reference.

 

Ellers – benytter anledningen til å takke de som tipset oss om Detroit Lions vs. Brooklyn Dodgers-filmen: Patrick Hamnøy, John Andreas Johnsen og Ole Petter Nyhaug!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x