Nürnberg Rams: Spiller hjemmekamper der Adolf Hitler talte

Foto: Arne Rossmann

Finnes det noe lag i verden som har en hjemmebane med en dystrere og mørkere historisk bakgrunn enn Nürnberg Rams? Deres stadion ligger inne på det som heter ‘Zeppelinfield‘. Det er identisk med en av de massive stadion-lignende åpne arenaene hvor nazistene holdt sine aller største massesamlinger med over 300.000 deltakere!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fortsatt er en god del av anlegget Nazipartiet bygde for sine årlige samlinger godt synlig rundt banen til Nürnberg Rams. Swastikaene ble riktignok sprengt vekk straks amerikanerne inntok Nürnberg i 1945, og en del av anlegget ble også fjernet i 1960. Men ellers er mye av anlegget fortsatt der mens det sakte smuldrer opp og forsvinner i hundreårene som kommer.

Foto: Felix Burger

Det som også er interessant, er at amerikansk fotball faktisk har blitt spilt her helt siden 1947, kun to år etter krigen. Da begynte den amerikanske skolen i byen å benytte anlegget til sine kamper, og det var derfor ikke helt unaturlig at når klubbfotballen gjorde sitt inntog i Nürnberg tidlig på 1980-tallet, så havnet man samme sted. Også en rekke amerikanske militærlag har spilt kamper der, men nå i våre dager er det klubbfotballen som regjerer. Nürnberg Rams befinner seg for tiden i GFL 2, som er nest øverste nivå i Tyskland.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x