RetroDraft: Et tilbakeblikk på draften 2005

I vår lille miniserie med tilbakeblikk på draften for 5, 10 og 15 år siden, er vi kommet til året 2005 og det som ble Aaron Rodgers’ veldig lange dag. For da han visstnok viste litt for mye attitude i møte med 49ers head coach Mike Nolan, var det nok til at Nolan i stedet valgte Alex Smith med det første valget i draften. Rodgers måtte vente helt til Green Bay Packers så han som en ideell elev under læremester Brett Favre og tok han med det 24. valget i den første runden. Jeg tror verken Rodgers eller Green Bay angrer på det som skjedde den dagen i 2005. 

 

Om Draften 2005 
Ble avholdt 23.-24.april i Jacob K. Javits Convention Center i New York, New York.

2 fremtidige Pro Bowl-spillere ble funnet i den 7. og siste runden; Jay Ratliff (Cowboys) og Matt Cassel (Patriots).

New York Giants hadde kun 4 valg i draften som de brukte på kvalitetsspillerne DB Corey Webster, DE Justin Tuck, RB Brandon Jacobs og DE Eric Moore. Tampa Bay Buccaneers hadde til sammenligning 12 valg i draften og klarte alikevel ikke matche kvaliteten Giants fant.

 

Alex Smith – en av NFL-historiens store «tenk om…»

Smith slet tungt i San Francisco i mange år mens han spilte under presset som følger førstevalget i en draft. Det skal sies at han hadde 6 offensive koordinatorer på 7 år og foruten Norv Turner var det ikke allverdens til hjelp for en Quarterback å få. Men så kom Jim Harbaugh og endelig fikk vi se litt av det potensialet som Alex Smith har inne og som gjorde at 49ers tok han først i 2005. Dessverre for Smith ble han skadet på verst tenkelige tidspunkt. Etter en imponerende 2011-sesong som endte med 13 seiere – og mens han i 2012 var blant topp 5 av alle Quarterbacker i NFL – pådro han seg en hjernerystelse i en kamp mot St.Louis. Grunnen til at det var verst tenkelige tidspunkt er fordi 49ers hadde en ung Colin Kaepernick på benken som tok over for Smith. Da Smith var klar til å ta plassen tilbake var Kaepernick i storslag og før han visste ordet av det hadde halve San Francisco forelsket seg i denne unge mannen og brukte all sin energi på å fortelle media og Jim Harbaugh hvorfor Alex Smith, en av NFLs beste Quarterbacker på det tidspunkt, plutselig var blitt udugelig. Ord som game manager ble brukt som et negativt begrep om Alex Smith, men med tanke på at både Peyton Manning og Tom Brady er game managers sier det mer om kunnskapsnivået til kritikerne enn om Alex Smith.

I 2013 ble Alex Smith byttet til Kansas City Chiefs hvor han er blitt deres franchise quarterback med en kontrakt verdt $68 millioner.

Alex Smith er kanskje ikke verdt $68 millioner, en kontrakt som gir han en høyere snittlønn per år enn Eli Manning, Philip Rivers og Tom Brady, men han fortjente alikevel en bedre mulighet i San Francisco i stedet for å bli jaget på dør slik han ble. Som game manager er han absolutt god nok til å vinne en Superbowl. Han trenger bare det rette laget rundt seg slik som alle andre Superbowl-vinnende Quarterbacker har trengt. Han hadde muligens det beste laget rundt seg i San Francisco så det er på en måte synd både for 49ers og Alex Smith at vi aldri fikk sett hva Harbaugh og Smith kunne fått til sammen, spesielt med tanke på den umiddelbare forbedringen Harbaugh fikk til i 2011. Hadde de fått jobbet sammen i noen år til ville de kanskje gått inn i 2015 med hver sin Superbowl-ring på hånden. Det vil vi aldri få vite og historien om Alex Smith i 49ers endte med et stort og lite tilfredsstilllende «tenk om…»

 

Beste draft 
Dallas Cowboys 
I den første runden valgte de DeMarcus Ware og Marcus Spears, to Pro Bowlere som skulle bli veldig viktige brikker i Cowboys-forsvaret. Men ingen av disse er det mest imponerende valget. I fjerde runde fant de Marion Barber, en enorm verdi for et fjerderundevalg. I tillegg ble både fjerderundevalget Chris Canty og syvenderundevalget (!) Jay Ratliff fast inventar i Dallas’ førsteellever. Hadde de funnet en bedre spiller i andre runde enn Kevin Burnett hadde draften vært perfekt, men dette er alikevel den mest imponerende draften i 2005 i mine øyne.

 

With the first overall pick… 
QB Alex Smith, San Francisco 49ers (se over)

 

‘Mr.Irrelevant’ – TE Andy Stokes, New England Patriots 
Ble selve definisjonen på ‘Mr.Irrelevant’. Han kom seg ikke inn i Patriots’ 53-mannstropp i 2005. Det klarte han heller ikke verken i Arizona eller Seattle, og det var også det siste vi hørte fra han.

 

Årets drømmelag: 
Satt sammen av spillerne som ble valgt i årets draft.

Angrep

PosisjonSpillerValgt i...Valgt av...
QBAaron Rodgers1.rundeGreen Bay Packers
RBFrank Gore3.rundeSan Francisco 49ers
RBDarren Sproles4.rundeSan Diego Chargers
WRRoddie White1.rundeAtlanta Falcons
WRVincent Jackson2.rundeSan Diego Chargers
TEHeath Miller3.rundePittsburgh Steelers
LTMichael Roos2.rundeTennessee Titans
LGLogan Mankins1.rundeNew England Patriots
CChris Spencer1.rundeSeattle Seahawks
RGEvan Mathis3.rundeCarolina Panthers
RTNick Kaczur3.rundeNew England Patriots

Forsvar

Oppstilling: 4-3SpillerValgt i...Valgt av...
DEDeMarcus Ware1.rundeDallas Cowboys
DTSione Po'uha3.rundeNew York Jets
DTMike Patterson1.rundePhiladelphia Eagles
DETrent Cole1.rundePhiladelphia Eagles
OLBDerrick Johnson1.rundeKansas City Chiefs
MLBKirk Morrison3.rundeOakland Raiders
OLBShawn Merriman1.rundeSan Diego Chargers
CBAdam 'Pacman' Jones1.rundeTennessee Titans
CBCarlos Rogers1.rundeWashington
SKerry Rhodes4.rundeNew York Jets
SBrodney Pool2.rundeCleveland Browns

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x