Tidens Tann: Alt var bedre før, men ikke nødvendigvis større…

For 110 år siden ga The Decatur Herald oss en interessant oversikt over størrelsen på noen av de beste spillerne amerikansk fotball hadde å by på den gang. College-lagene University of Chicago, University of Nebraska, Harvard og Yale sine startere ble listet opp med høyde, vekt, alder og antall år på laget. Det ga følgende interessante tall:

storrelse-pa-toppspillere-ncaa-1906-the-decatur-herald-19061125

Nest minst av dem alle er ironisk nok den sportslig sett utvilsomt største: Walter Eckersall, QB hos Chicago. Med sine rundt regnet 167 cm og 64ish kg var han såvidt større en QBen til Harvard (samme høyde, men hakket tyngre). Kun én spiller er mindre enn de to, og det er QB hos Nebraska – også han er 167 cm høy, men med sine 62,5 kg må han kunne sies å ha vært ganske spedbygd. Kun to mann, begge Centere, er over 100 kilo. Hos Nebraska er ikke en eneste spiller over 200 pounds (90 kg).

l-h-_bigelow_loc-yale-1906
Lucius Horatio Biglow III, Yale

Ovenfor ser du et bilde av Right Tackle L.H Biglow III fra Yale. Med sine 188 cm og rett under 90 kilo var han blant de større i sin tid. Han var også All-American i 1906 og 1907. Han er en av 15 All-Americans på skolene i faksimilen fra The Decatur Herald (strengt tatt 14, da den ene fra Yale faktisk ikke er i startoppstillingen nevnt 25.11.1906).

Det er et stort hopp fra høyde/vekt (spesielt vekt..) i 1906 til slik dette er innen college-fotballen i dag. Noen tall fra 2012 kan illustrere det:

Som tallene viser er det nok fortsatt mulig å snike seg inn selv om man ikke er den aller største, men toppspillerne i 1906 måtte nok lagt på seg grundig samlet sett om de skulle hatt et snev av mulighet til å hevde seg i 2016. Bortsett fra Eckersall da, han hadde nok herjet uansett årstall.

Walter Eckersall kommer vi forøvrig tilbake til utover vinteren. Vi snakker virkelig om en legende av de store, selv om han i stor grad er glemt og gjemt i historiebøkene (og knapt nok der) i dag.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x