Tidens Tann: Utvekslingsstudent spiller amerikansk fotball? Ikke akkurat noe nytt!

Å være utvekslingsstudent eller -elev i USA har i mange årtier vært noe nordmenn liker å gjøre. Å tilbringe et år der gir en unik opplevelse som gir innsikt i den amerikanske kulturen, skolesystemet og ikke minst kan gi et møte med ny idrett som amerikansk fotball.

Slik har det vært i lang, lang tid. Eksempelet vi har funnet frem til i dag er langt fra de eldste, men allikevel godt til å illustrere at det norske ungdommer opplever hvert eneste år, også skjedde når dagens foreldre og besteforeldre var unge. Det gjaldt også 16 år gamle Olav Strugstad fra Steinkjer når han i 1976 var på utveksling i Pennsylvania.

Hvem har ikke hørt om en eller annen nordmann som endte opp som kicker på high school under utvekslingsåret? Av ymse årsaker får utenlandske elever med noe bakgrunn fra sukker-fotball ofte teste seg i slike roller, og ofte lykkes sjakktrekket også. Olav fra Steinkjer var intet unntak, som vi kan lese i denne artikkelen som ble publisert i The Mercury, 4.november 1976:

olav-strugstad-the-mercury-19761104

Strugstad gjorde seg bemerket som kicker for Pottstown flere ganger i 1976-sesongen, inkludert et kampvinnende ekstrapoeng mot Owen J. Roberts High School i en kamp som sluttet 7-6. The Mercury beskrev det slik i en annen artikkel 26.november 1976:

olav-strugstad-the-mercury-19761126

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x