Fra Europa til NFL – Tyler Davis viser at det går an

Kiel Baltic Hurricanes-spilleren Tyler Davis har skrevet under på en kontrakt for Miami Dolphins, og blir med det den første spilleren som går rett fra GFL til NFL.

Tyler Davis - bildet er hentet fra [url=https://www.instagram.com/kielbaltichurricanes/]Kiels Instagram-konto[/url].
Tyler Davis – bildet er hentet fra Kiels Instagram-konto.
Davis spilte CB og PR/KR for Missouri Valley College i NAIAs Heart of America Athletic Conference (HAAC) mellom 2010 og 2013. Han hadde en stor college-karriere, hvor han ble tatt ut på HAAC First Team samtlige fire år, vant HAAC Defensive Player of the Year i 2012 og ble en NAIA All-American. Etter college-karrieren oppsøkte han flere ligaer i et forsøk på å gjøre seg attraktiv for NFL. Han fikk tilbud fra både Arena Football League og den canadiske CFL, men valgte oppsiktsvekkende nok tyske GFL og laget Munich Cowboys. I München spilte Davis også WR i tillegg til CB og PR/KR og var dermed en ekte iron man, slik mange amerikanere i Europa ofte blir. Etter et år i München reiste Münchens OC videre til Kiel, og Davis fulgte etter. Der vant han i år lagets MVP-pris etter å ha hatt et snitt på 133,3 rec yards per kamp.

Nå går altså veien videre til Miami Dolphins, hvor Davis i den kommende sesongen vil kjempe om en plass på 53-manns-rosteren. Skal vi være ærlige må vi innrømme at hans sjanser for å nå helt dit er heller små, men det er uansett artige nyheter for Davis og for GFL at han nå får sjansen.

Davis er forøvrig sønn av Clarence Davis, Oakland Raiders’ RB som er mest kjent for mottaket hans i «Sea of Hands»-kampen som ironisk nok slo ut nettopp Davis’ nye klubb Miami Dolphins av 1974-sluttspillet.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x