Klart for et sterkt Norden-preget U19-EM!

Link til livestreams finnes i denne artikkelen!

Når avspark går mellom Finland og Danmark kl. 12:00 i dag, så markerer det starten på tidenes klart mest Nordisk-pregede U19-EM. Strengt tatt kunne det hete Nordisk Mesterskap, og ingen hadde sett forskjellen. Nasjonene som deltar i det offisielle U19-EM denne gang er nemlig Finland, Danmark og Sverige.

Årsaken til at det bare er nordiske nasjoner på startstreken, har sammenheng med den stygge konflikten som fortsatt foregår internasjonalt mellom en rekke nasjoner som enten er i leir med det offisielle IFAF, eller i leiren til et par svært aktive skyggemenn med lang fartstid i styre og stell innen sporten. Det er altså ikke helt tilfeldig at de har fått med seg en lang rekke nasjoner som er under oppfattelsen av at de er det offisielle IFAF, snarere enn det motsatte.

Vi skal la den konflikten ligge her, men avsnittet ovenfor gir deg litt av bakgrunnbildet for hvordan det har blitt som det har blitt i U19-EM. For litt ekstra krydder så foregår det et skygge-EM denne uka også, hvor Frankrike er vertsland og har med seg Tyskland, Østerrike og Italia. Vi skal dekke den turneringen også, for det er ikke U19-spillerne på de aktuelle landslagene sin skyld at de voksne krangler så busta fyker!

Nuvel; tilbake til turneringen i Danmark: Der går det tre kamper. I dag møtes vertsnasjonen Danmark og Finland, i morgen møter Sverige sine rivaler fra Finland, og fredag har Danmark -med en hviledag som stor fordel- Sverige på menyen.

Alle disse lagene har solide tradisjoner etterhvert. Sverige har stort sett alltid vært svært sterke på U19-nivå, mens Danmark har et solid tiår bak seg etter tidligere å ha vært mer som Norge kvalitetsmessig på U19-nivå. Finland har i mange år holdt et mellomnivå hvor de er i stand til å slå de fleste på en god dag, men aldri nådd helt opp i større mesterskap. Nå hører det med til historien at de samme lagene spilte Nordisk mesterskap i fjor, og der var det Finland som stakk av med seieren!

Vi holder en knapp på Sverige i denne turneringen, blant annet på grunn av deres svært spennende QB Michael Cox Jr. Du kan lese mer om ham her:

Alle kampene livestreames, og kan sees gratis via denne linken (hvor vi antar at kampene dukker opp noe før kickoff i hver av dem):

Zibra Sport – U19 EM livestreams 2017

 

Kampoversikt:

  • Onsdag 12.07 kl. 12:00: Finland vs. Danmark
  • Torsdag 13.07 kl. 15:00: Sverige vs. Finland
  • Fredag 14.07 kl. 18:00: Danmark vs. Sverige

 

PS! Du kan også følge mesterskapet via artikler hos Nationalligaen.dk, hvor det er skrevet flere artikler i forkant av mesterskapet. Sjekk ut deres dekning her!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x