The Spring League begynner å fylles opp med spillere

Det har ikke vært så rent få forsøk på å starte opp nye ligaer i USA gjennom årene. Noen har forsøkt å gå i direkte konkurranse med NFL, mens andre har satset på å kunne være en feeder-liga for NFL. The Spring League, som nå gjør seg klar til sesongstart og -avslutning i neste måned, må definitivt sies å være i den andre kategorien.

Hva er The Spring League?

The Spring League er en liga med hovedkvarter i naturskjønne West Virginia, som planlegger å gjennomføre 6 kamper med 4 lag i løpet av april. Ligaen er ikke, slik det først ble antatt i media, tilknyttet NFL, men den håper på å kunne være et utstillingsvindu for spillere overfor NFL. Hvert lag vil ha 40 spillere på kampdag, hvilket vil si at ligaen vil trenge minst 160 spillere. Ligaen kan også fortelle at den vil eksperimentere med både avspark- og overtidsformatet, og at samtlige kamper vil vises på TV.

The Greenbrier Resort i West Virginia
Gamle NFL-spillere og unge håpefulle gjør seg klare

The Spring League har sluppet de første navnene med spillere som kommer til å delta i ligaen. Her er det snakk om free agents fra NFL som trenger å vise seg frem for å finne et nytt lag. Det mest kjente navnet som kommer til å delta i ligaen er DE Greg HardyHardy, som var både pro-bowler og all-pro i 2013, har definitivt talentet til å spille i NFL, men grunnet hans grufulle sak med kjærestebanking er han ikke en særlig ønsket mann i ligaen.

Av andre navn finner vi:

 • TE Kellen Winslow Jr., som ikke har vært i ligaen siden han ble suspendert for doping i 2013.
 • CB Brandon Browner, som i fjor var tilbake i Seattle hvor han i 2011 spilte seg til pro bowl, men som ikke klarte å spille seg inn på laget.
 • RB Ben Tate, som ble hentet inn som en nødløsning for Steelers da Le’Veon Bell skadet seg før 2014-sluttspillet og som ikke har spilt siden.
 • QB Ricky Stanzi, som har til gode å kaste en pasning i ligaen og som ikke klarte å spille seg inn på Browns etter en tryout i fjor.
 • WR Brandon Gibson, som ikke har spilt i ligaen siden 2014.
 • WR Jalen Saunders, også han uten kamper siden 2014.
 • WR David Nelson, som spilte sin siste kamp i 2014 og satt på skadelisten i 2015.
 • CB Ellis Lankster, som ikke klarte å spille seg inn på det kanadiske laget Hamilton Tiger-Cats i fjor.
 • DE Sam Montgomery, som har tilbrakt de siste to årene på practice squaden til kanadiske Edmonton Eskimos.
 • DE Quanterus Smith, som sist var på banen i en tellende kamp i 2014.
 • RB Josh Robinson, som har vært uten lag etter at kanadiske Saskatchewan Roughriders droppet ham i oktober.
 • QB Hutson Mason, som har vært ute av fotball siden 2015.
 • QB Zach Kline, som har hoppet rundt mellom universiteter de siste fire årene og som sist sesong spilte for Fresno State.

Ligaens pre-season starter 5. april, altså om to uker. Så langt har vi fått 14 navn. Vi får håpe det dukker opp flere ganske snart, hvis ikke vil det bli vanskelig å gjennomføre sesongen. Det er naturlig nok ikke den mest imponerende rekken navn vi ser her, men forhåpentligvis vil ligaen kunne klare å finne den riktige kombinasjonen av gamle-og-avdankede og unge-og-håpefulle og kanskje vil noen klare å imponere nok til at de kommer seg inn i en pre-season roster til høsten. Vi får vente og se.

Ricky Stanzi er kanskje mer kjent for hans kommentar om «USA! Love it or Leave it!» etter Orange Bowl enn for hans NFL-karriere.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x