Til minne om Cortez Kennedy

I mai mistet NFL en stor stjerne da Cortez Kennedy gikk bort. Hvis han fortsatt hadde levd ville han blitt 49 år gammel i dag. Som defensiv tackle for Seattle Seahawks i 11 sesonger fra 1990 til 2000 var han en av de ypperste linjemennene ikke bare på 90-tallet, men også i NFL-historien. Hans 11 sesonger ga ham 8 Pro Bowl-opptredener, 5 All Pro-utvelgelser, samt en byste i Proffotballens Hall of Fame i Canton i Ohio.

Kennedy var med på å omdefinere hva en defensiv tackle kunne gjøre i NFL. Han var ikke bare en stor og stygg løpsforsvarer som stoppet det som kom opp midten, han var også et viktig våpen i Seattles pass rush. Til tross for en matchvekt på 139kg var Kennedy rask på føttene og i stand til å komme seg til quarterbacken. I tillegg kunne han ofte tvinge frem dobbeltblokker som åpnet veien for Seattles andre spillere. Når man i dag ser defensive tackles som Kawann Short og Aaron Donald samle opp sacks er det fordi spillere som Cortez Kennedy brøytet veien.

Til tross for at Kennedy var blant de beste spillerne gjennom hele 90-tallet fikk han ikke alltid så mye oppmerksomhet fra fans og media utenfor Washington, fordi han spilte på et Seattle Seahawks-lag som gjennom hele tiåret vekslet mellom å stort sett være dårlig eller middelmådig, og veldig sjelden bra. Kun én gang fikk Kennedy spille i sluttspillet, da Seahawks røk ut i wild card-runden i 1999. Den sesongen som kanskje best illustrerer Kennedys NFL-karriere var 1992-sesongen hans. Kennedy samlet opp imponerende 14 sacks og ble kåret til årets defensive spiller i ligaen. Seattles forsvar gjorde det også generelt bra og var blant de beste forsvarene i ligaen det året, men ettersom laget hadde et historisk dårlig angrep som kun produserte stakkarslige 8,8 poeng per kamp endte laget opp med å vinne bare 2 kamper. Fotball er et lagspill, og Kennedy var ikke på det beste laget.

I tillegg til hans evner på banen blir ofte Kennedys evner som medmenneske trukket frem av de som har beskrevet ham i tiden etter dødsfallet. Av banen var Kennedy en av de varmeste og vennligste menneskene man kunne møte. Han er blitt beskrevet som en type person som alltid ville jobbe for at alle rundt ham skulle ha det bra. Blant hans nærmeste venner finner man dagens General Manager i New Orleans Saints, Mickey Loomis. Loomis jobbet for Seahawks på 90-tallet og skapte gjennom det et godt forhold til Kennedy. Kennedy jobbet også de siste årene av sitt liv i en uoffisiell konsulentrolle for Saints pga forholdet til Loomis.

Seattle Seahawks kommer til å spille hele 2017-sesongen med et klistremerke med nr. 96 bakpå hjelmen, til minne om Kennedy (som hadde spillernummer 96 i universitetskarrieren i Miami og deler av tiden i Seattle).

Cortez Kennedy's Historic DPOY 1992 Season | NFL Films

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x