2.runde av Dame-VM i kveld/natt: Livestream-link her!

Nå i kveld og utover natten er det duket for 2.runde av VM i amerikansk fotball for kvinner. Første runde gikk lørdag/natt til søndag, og vi omtalte det (og kampene) i vår artikkel tidlig søndag morgen.

I kveld er det nye oppgjør, hvor første kamp ut er Mexico mot Australia. Den startet faktisk for en times tid siden, og er altså live akkurat nå! Meksikanerne, som artig nok spilte sin første tackle-fotball kamp noensinne i VM og gjorde det habilt nok mot selveste USA, får nå en langt lettere oppgave enn de hadde i helgen. Australia på sin side er helt sikkert ute etter å sikre en seier etter åpningstapet mot vertsnasjonen Canada. Det er ikke sikkert det blir så lett.

Sonja Drangsholt har taklet amerikanere; nå takler hun for USA. Foto: Sarah Chittenden

Andre kamp ut er USA mot Finland, et oppgjør som ikke bør bli altfor jevnt om vi skal tro forhåndstipsene. USA vant klart mot Mexico, og er favoritter (og regjerende mestere) i VM. Finland er europeiske mestere, men tapte i første kamp mot det andre europeiske landet i turneringen; Storbritannia. De får definitivt ikke noen lettere oppgave nå, når de skal opp mot vår egen Sonja Drangsholt (norsk og amerikansk statsborger) og hennes lagvenninner. Drangsholt spiller LB, og så solid med spilletid i første kamp. Om USA vinner også denne kampen, så er veien til finalen rimelig klar. Da kan vi snakke om første norske statsborger som kan kalle seg verdensmester i amerikansk fotball siden Jan Stenerud kunne gjøre det samme etter Super Bowl IV i 1970! Så kan man diskutere til man er grønn om man er verdensmester etter å ha spilt Super Bowl eller ei, men det er en annen ball 😉

Siste kamp i natt (/i morgentimene) er det Canada og Storbritannia som spiller, så man kan kalle det en kamp mellom land som har samme dronning! Nei, vi snakker ikke om Phoebe Schecter, men om Dronning Elizabeth II som er monark for både britene og kanadierne! De sistnevnte kvinner får favorittstempelet i kveld, og er på forhånd tippet som USA sin finalemotstander når vi kommer så langt.

Som sagt; alle kampene livestreames – og du finner link til livestreamen her:

Watch 2017 IFAF Women’s World Championship live

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x